Surpriză neplăcută de la Guvern pentru Andreea Marin

Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre prin care a retras statutul de utilitate publică recunoscut Fundaţiei „Preţuieşte Viaţa”, înfiinţată în anul 2008 de fosta vedetă tv Andreea Marin.

Guvernul a invocat faptul că nu mai este îndeplinită obligaţia prevăzută la art. 41 alin. (2) lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005.

Prevederea respectivă se referă la obligaţia fundaţiilor şi asociaţiilor de a publica în extras, în termen de 3 luni de la încheierea anului calendaristic, rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale în Monitorul Oficial al României, precum şi în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial.

Fundaţia „Preţuieşte Viaţa” a derulat sau sprijinit mai multe campanii de-a lungul timpului, printre care „Proiectul Şcoala Mamelor”, „Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală; Campania europeană „Să protejăm copiii pe internet”; Campania umanitară destinata victimelor inundaţiilor din Lunca Dunării; Campania „Zâmbet pentru ASIA”; Campania destinata bolnavilor de leucemie din România, etc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Toate fundatiile sa fie cu adevarat fundatii, adica sprijinite de bani din mediul privat. Daca primesc bani publici pe motiv ca sunt „utilitate publica” atunci sunt doar fundaturi in care mafiotii scurg bani publici. Cometariul meu este valabil si pentru ong-uri, daca sunt non-guvernamentale, atunci finantarea lor este strict cu bani de la persoane si institutii private, adica „non-guvernamentale”. Traim vremuri de austeritate. Asa ca prioritatea o are invatamantul si sanatatea! Romania este in deficit major. Ciolacu are de unde taia pentru a economisi!! Taiati finantarea cu bani publici a ong-urilor si a fundatiilor!

  2. i-auzi:
    TREBUIE andreea marin publicata si in Monitorul Oficial al României!

    -sa publice mai mult parti,Marin,partea M!

  3. Preasa scria ca avea un salariu 30.000 de euro/luna pt stupida emisiune, sa inteleg ca statul a platit si pt fundatie…Cate astfel de fundatii sunt finantate de stat? Iar unii copii traiesc la limita ca ”vedeta” sa aiba bani pt „tineri”…
    ..

  4. Sa intelegem ca pierde un salariu gras Andreea Marin , ce empatie avea aceasta fata de defavorizatii sortii atunci cand mergea cu pantofi cu tocuri 10 cm cu reporterii dupa ea ca sa „duscute” cu acestia. Emisiunea Surprize surprize a fost stupida. Trai nineaca pe banii poporului, din pacate sunt multi ca aceasta cucoana cu viata tumultoasa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.