Surpriză! Sabalenka campioană mondială, nu poloneza Iga Swiatek

Federaţia internaţională de tenis (ITF) i-a desemnat pe sârbul Novak Djokovic şi pe belarusa Aryna Sabalenka drept „campionii mondiali” ai anului 2023, în urma performanţelor reuşite de cei doi la turneele de Mare Şlem din acest sezon.

Djokovic a primit premiul la simplu masculin pentru a opta oară (un record), după ce a câştigat trei dintre cele patru turnee majore, a precizat organismul global de conducere din sportul alb într-un comunicat.

Jucătorul sârb, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la un total de 24 de titluri de Grand Slam, egalând-o astfel pe australianca Margaret Court ca număr de trofee majore la simplu.

El a câştigat, totodată, pentru a şaptea oară Turneul Campionilor (ATP Finals), stabilind un nou record, şi a încheiat anul pe primul loc în clasamentul ATP, pentru a opta oară în cariera sa.

Sabalenka a câştigat primul ei trofeu major la Australian Open, a disputat finala la US Open şi a atins semifinalele atât la Roland Garros, cât şi la Wimbledon în acest an.

Belarusa, detronată din fotoliul de lider al clasamentului ATP de poloneza Iga Swiatek, după turneul Campioanelor (WTA Finals), a spus că 2023 a fost un an „incredibil’ şi s-a declarat încântată că a fost desemnată campioană mondială.

„Abia aştept să revin pe teren pentru noul sezon, în luna ianuarie”, a precizat Sabalenka în comunicatul ITF.

Americanul Rajeev Ram şi britanicul Joe Salisbury au primit distincţia ITF la dublu masculin, după ce au câştigat al treilea lor titlu consecutiv la US Open, în timp ce finalistele de la Wimbledon, australianca Storm Hunter şi belgianca Elise Mertens, au fost premiate de Federaţia internaţională de tenis la dublu feminin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Simona, daca vei avea Norocul sa revii din nou pe terenurile de tenis, indica celor din Echipa ta sa mă contacteze ptr a-ți comunica doua Opinii ale mele privitoare – una la tactica de joc și o alta- privitoare la un Exercițiu de refacere a capacității de lupta pe terenurile de joc.
    Mă rog ptr a ți se diminua substanțial decizia de suspendare dictată atât de către ITIA, cât și de către de celălalt for decizional.
    Increde-te în ideea că Românii patrioti de iubesc nespus de mult, romancuta- vrednică de toată cinstea și prețuirea!
    Ing. Gh.Aelenei

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.