Von der Leyen explică de ce mai candidează

UE

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar.

Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate.

Alte zece voturi au fost anulate.

Ea a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE.

În cadrul unei conferinţe de presă, von der Leyen a anunțat că obiectivul ei este păstrarea unei Uniuni Europene puternice şi sigure, paşnice şi prospere, democratice şi unite.

„Ştim cu toţii că Uniunea noastră este lucrul cel mai preţios pe care trebuie să-l păstrăm şi să-l dezvoltăm pentru generaţiile viitoare. Pentru asta luptăm. (…) Bilanţul nostru arată că Europa a rezistat în cele mai dificile circumstanţe şi am pus fundaţiile unui viitor de succes. Acum trebuie să abordăm etapele viitoare cu unitate şi concentare deplină. Şi de aceea candidez pentru un nou mandat la cârma Comisiei Europene”, a spus von der Leyen după ce a fost votată de 400 din cei 489 de delegaţi PPE care au exprimat voturi valabile la congresul de la Bucureşti.

Ea a reiterat că preşedintelui rus Vladimir „Putin nu trebuie să i se permită să câştige războiul prin care a încercat să schimbe din nou frontierele cu forţa”.

„Şi suntem alături de Ucraina şi o susţinem în paşii săi viitori spre Europa pentru că este singurul mod în care putem prezerva securitatea şi prosperitatea Uniunii Europene. Şi este calea cea bună de a le transmite autocraţilor din această lume că ne vom apăra democraţiile şi ne vom lupta pentru valorile noastre. Vrem să păstrăm o Uniune Europeană puternică şi sigură, paşnică şi prosperă, democratică şi unită”, a mai adăugat preşedinta în exerciţiu a Comisiei Europene.

Candidata PPE a promis că va continua lupta împotriva schimbării climatice.

„Trebuie să gândim protecţia mediului, economia şi energia ca pe un singur lucru. Asta creează locuri de muncă bune şi trebuie să investim semnificativ mai mult efort pentru securitatea Europei. Cetăţenii simt riscurile stilului nostru de viaţă european, există şi vrem să le dăm răspunsuri despre cum să menţinem democraţia, prosperitatea şi securitatea”, a spus Ursula von der Leyen.

Ea a mai afirmat că ştie că una nu poate exista fără celelalte şi de aceea îşi doreşte ca PPE să aibă o „campanie plină de forţă”.

„Mai avem 90 de zile şi vă mulţumesc din nou pentru încrederea şi sprijinul pe care le-am simţit astăzi şi în ultimele săptămâni şi luni, pentru săptămânile şi lunile care vor urma”, a încheiat Ursula von der Leyen, adresându-se membrilor PPE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

19 Comentarii

 1. Credeti ca aur ajunge in ue ? Ce sa facă in ue ? Ca sunt siguri in ue ! Cu ei nu votează nimeni in ue ! Sunt singuri singurei in ue !

 2. Dacă câștigă din nou președinția ar trebui să fie la fel de fermă, dar mai înțeleaptă și să-i țină la distanță pe cretinii de la Renew că ei au idei crețe rău.

 3. Ce bine ar fii daca ar durea pupincurismul!!!…
  99,99% din politicienii romani s-ar tavali pe jos de durere…

 4. Candidat unic ales de gloata! Exact democrație comunișto-dictatoriala. Și Ceaușescu a fost și Putin este candidat unic pe drumul cu păpădii că umpluturi pe lista.

 5. Sa se faca vot secret si cei din PPE sa voteze impotriva babei Ursula Leyen, pentru ca altfel cu baba la varful puterii in UE ne ia dracu pe toti, inclusiv pe votantii de la PPE. Sa manevreze astfel incat votul lor sa fie chiar mai secret decat contractele de vaccin, sa nu se stie in timpul votului cine si pe cine a votat iar rezultatele sa fie protejate de fraudele practicate de babornita Ursula.

 6. Aleasă fără contracandidat, asta este adevărata democrație!

 7. Păi, parcă are ceva treabă cu finanțele,.de la vaccinuri și implicată in ceva mită măreață, plus de promisiuni și garanții către ukran, care pot pune sub linia de plutire continentul european..Deci are laturi de apreciat pentru unii, care au ales bucureștiul..obedient..Merită bre,. merită..

 8. Vrăjeli de urSULĂ bleagă, ce mai vrea ba bornița, să mai fure para-ndărăt și din arme la fel ca cu vaccinu’? Mamaie ( o avea plozi?) , stai pe locurile tali șî ne lasă pi noi în sărăcia noastră ! Nu trebuie să dăm noi bani să omorâm OAMENI, că ca mata să te îmbogățești ( cu amerlocii tăi, stăpânii tăi ) și alții să moară, că le dai mata ,, democrație, libertate” și alte minciuni (de fapt sclavie și constrângere !)! SLAVĂ PĂCII, ba bornițelor însetate de sânge contra bani !

 9. Va tot spun dar voi batman,batman..
  urSULA vrea pace,agricultura,bunastare, Schengen pt rumani,vrea sanatate si liniste pe planeta..doar ca sorosh o obliga la altceva …🤣

 10. De ce candideez, de e candideeez.. ??!!
  Avem mult de făcut.. Dar și nimic să facem, tot mult mai avem🤣🤣
  Duduia „Prună uscată” încă n-a distrus totul.. Gure rele spun că mai vine un COVID și trebuie de cumpărat iarăși seruri.. Cine-i cel mai mare specialist în acest domeniu!!?? -Ursulica fofârlica..

 11. Ce bucuroasa ar fi mama daca ursula ar merge la ea sa-i tina de cald la picioare.

 12. De ce mai candideaza?
  1. ca are 7 copii ( clanul are nevoie de influenta)
  2. Are sponsorizarea asigurata de la Super Bet (Noul preşedinte al Superbet este fratele Ursulei von der …Hans-Holger Albrecht, 60 de ani, recrutat de Superbet în funcţia de preşedinte)
  3. vaccine contract/Heiko Echter von der Leyen = Firma condusă de soţul Ursulei von der Leyen produce vaccinuri anticovid pe bani europeni
  4…….
  5……
  &.all……

 13. Încă nu a desăvârșit distrugerea UE în ansamblul ei, dar și pe bucățele, mai ales a economiilor țărilor care contează, cum ar fi Germania, Franța, Italia, Olanda, lista continuând în ordinea puterii economice și politice a țărilor membre UE. Și nu numai atât. Mai trebuie să îngloade țările UE în mari cheltuieli militare, cu armamentul, mai concret, care să fie comandat și plătit în avans americanilor. La care se adaugă mărunțișurile, mai o pandemie, mai o criză energetică, GPL-ul de pildă și lista este lungă și perpetuu completată.

 14. Incredibil, avem parte de nebunie in masa, Ursula, psihopata asta corupta, in loc sa mearga la puscarie pe viata sau pe esafod, este votata de toti pudelii din PPE ca sa mai obtina un mandat de dictator asasin al UE. Nu vad nimic democratic in acest UE condus de baba Ursula, e mult mai rau decat in comunism, macar comunistii nu-si ucideau populatia la intamplare injectandu-i pe toti cetatenii cu seruri letale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.