Surse: Mai ratăm o şansă de aderare la Schengen

SCHENGEN, LUXEMBOURG - MAY 11: A road sign greets visitors to the town of Schengen where the 1985 European Schengen Agreement was signed on May 11, 2016 in Schengen, Luxembourg. The Schengen Agreement, which led to the creation of Europe's borderless Schengen Area, was signed on 14 June 1985 in the small hamlet of Schengen at the tri-border point of Germany, Luxembourg and France. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

La Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), programat la Bruxelles pe 4 şi 5 decembrie, pe a cărui agendă provizorie se află şi aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, nu va exista un vot pe acest subiect, au declarat, marţi, surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, există discuţii privind organizarea unui Consiliu JAI extraordinar spre finalul lunii decembrie, unde ar urma să se analizeze aderarea României la Schengen în două etape, prima fiind cu intrarea frontierelor aeriene în spaţiul european de liberă circulaţie, din martie 2024.

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen se regăseşte pe ordinea de zi provizorie a reuniunii miniştrilor de Justiţie şi de Interne de la începutul lunii decembrie la Bruxelles, conform agendei publicate pe site-ul Consiliului.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) este programat pentru 4 şi 5 decembrie, iar conform agendei provizorii, în a doua zi vor avea loc un schimb de opinii cu privire la situaţia generală a spaţiului Schengen, precum şi un posibil vot privind aderarea României şi Bulgariei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. şansă de aderare la Schengen”?:))))infantilism politic romanesc congenital,de la nascare,dec 1989

 2. Terminați dracului cu prostia asta…nu vedeți că nu ne vrea nimeni în Europa!?…

 3. Daca acum cu politisti de frontiera se trece cu buletin fals(al altei persoane),ce va fi cand nu mai este nimeni la control.Iarasi incepeti sa visati cai verzi pe pereti.

 4. Mă apucă nervii de cate ori vad acest subiect! Lasati-l dracului in matca politica, nu a fost și nu e pentru Romania cretinilor care au vandut, furat, jefuit tara cu bună știință! Inca fin 2013 tot scriu că va fi canci shengen, că va fi introdus pașaportul peste tot pe glob! Sa va dau un exemplu care i se poate întâmpla oricui: intri in tara respectiva cu cartea de identitate, când sa pleci spre casa sau in alta tara, nu ai voie decat cu pașaport! Ce până prostului mai e shengen in Europa?

 5. Cat e Iohannis mare sef de trib nu vom intra in Schengen.
  Austria nu vrea iar Ioahnnis cel premiat de Austria ptr servicii aduse Austriei nu va permite nicio riposta. A spus-o CLAR.

 6. mda … intrarea in SCHENGHEN = transporturi de marfa si ocuparea procentuala de marfa vanduta/tara + sclavie milenara in Colonie(grupul care a pierdut razboiul mondial=majoritatea tarilor Europei,impinse in razboi de AUSTRIACUL HITLER[i-au darmat casa in Austria-sa uitam-dar nu pot demola si memoria istoriei]),castigam biscuitele otravit cu pesticide,platit cu cardul de reduceri si o modalitate de plata.
  Flota Romaniei (acum cu economie sub celei a unei tari africane) distrusa de piticii beti din gradina politicii romanesti nu mai are contactul de alta data cu restul planetei,unde mai aveam ceva de exportat/importat ,la cota decenta..
  deci?
  sclavi pe viata si daca intram si daca nu intram!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.