Surse. PSD, PNL, USR, UDMR își împart 14 ministere

Comisia comună pentru realizarea programului de guvernare a avut miercuri dezbateri tehnice,  iar discuţiile vor fi reluate joi, de la ora 9,00.

Nu au fost vehiculate nume de premier și nici cine va lua ministerele „cu greutate”, dar surse politice au declarat pentru Realitatea Plus că viitorul Guvern va avea 16 ministere.

De asemenea, numărul secretarilor de stat va fi mult redus.

Vor continua negocierile pentru a stabili ce minister revine  fiecărui partid.

Marţi seară, PSD, PNL, USR, UDMR şi minorităţile au anunţat la finalul unei şedinţe de discuţii  un ”angajamentul ferm pentru formarea unei majorităţi pro-europene în Parlamentul României, a unui guvern pro-european şi susţinerea unui posibil candidat comun pro-european la alegerile prezidenţiale”.

Recomanda

13 Comentarii

  1. @ ,,Guvernul R. Moldova declară Stare de Urgență”
    Ciolaniadă la București cu efecte și la Chișinău ?

  2. Proşti sunteşi bei rumânilor! – VOI AŢI VOTAT EI S-AU ALES!

  3. Deci clasa politica care in cei 35 de ani a bagat Sfanta Noastra in prapastia Datoriilor Externe este tot aceea care se va afla la butoane pentru a o adanci si mai mult in aceasta gropa. De le 200 miliarde de euro Datoria Externa se va duce rapid la 350 miliarde euro. Si atunci tradatorii de neam si tara si alogenii din fruntea statului mafiot si criminal o vor oferi spre vanzare shwabilor, rothschildienilor…. tot asa cum a fost cumparata si Ucraina. Motot: Niciodata cel ce creeaza o problema nu poata sa fie si cel care rezolva problema creata de el.

  4. PSD PROST..!! TE-AI INHAITAT CU LGBTQ-UL USR-IST ..!! ASTA-TI VA FI SFARSITUL ..!!

  5. Cand se va intoarce roata Cioleace se va trezi sub ea. Ce-si face capul de cal cu mana lui se numeste lucru manual.

  6. nu se stie auzi la gura lui.turcana,burduja,grindeanu tot aia doar nu vin altii.aceeasi o sa conduca tara pe bolovan il pune dupa prim ministru.leafa sa mearga voiculescu la sanatate ,drula la industrie.numai clotilda mai lipsea .sa vezi cand se cearta ghinea cu ciulacu.

  7. Nu ca țin cu AUR, dar nu e corect, nu e principial, e batjocura fata de milioane de romani, ca al doilea partid ales să fie exclus de la guvernare. AUDE cineva?!

  8. Dar în opoziție, cine rămâne? Ceratenii români care v-au votat, idio.tilor?

  9. prostii se aduna sa puna la cale o desteptaciune… ha ha ha ha

    maturule, ce faci ba, papleaca, cit ne imprumutam pina la alegerei, 30 de miliarde? competentule, genialule! ai pupat-o pe jinjii azi pe lasconii si pe drula in fund?

  10. Ha, ha! Aveț’ grijă la cuvintele frumoasă pi car’ li auzâț’! Bunică-mi-a avia obiceiu’ di-a mângâia găinili ‘nentre di-a li rupe gâtu’!…

  11. Motto:
    “Experienţele penibile pe care le-am făcut în anii din urmă ne impun astăzi, mai imperios ca oricând să-i ascultăm glasul profetic, să ne unim “în cuget şi în simţiri” , ca să putem repara pierderile dureroase pe care le-am suferit şi să asigurăm ţării noastre locul de frunte ce i se cuvine, în această parte a lumii.”
    (Petre P. Negulescu – “Conflictul generaţiilor şi factorii progresului” – Discurs de recepţie la Academia Română, 25 mai, 1941)
    Coalitia PSD, PNL, USR, UDMR şi minorităţile trebuie să se unească “în cuget şi în simţiri” pentru formarea unei majorităţi parlamentare confortabile capabile să alcătuiască un program comun de guvernare, bazat pe dezvoltare şi reforme prin eficientizare şi reducerea cheltuielilor publice şi a birocraţiei în administraţie.
    Programul de guvernare trebuie să pornească de la reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
    -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
    -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
    -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
    -Reducerea numărului de judeţe la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
    -Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.