Suspendați președinția Ungariei

Premierul Ungariei Victor Orban a suscitat perplexitate prin vizitele pe care le-a inițiat la Kiev, Moscova și Ucraina, ca deținător pentru 6 luni al președinției UE.

Majoritatea UE, în baza modalității statutare de vot, a decis că este de partea Ucrainei, respectiv de continuare și susținere a conflictului militar până la eliminarea trupelor rusești de pe teritoriul Ucrainei.

În atari condiții, președinția ungară, ale cărei poziții față de conflict sunt clar afirmate de la începutul acestuia, nu poate vorbi decât în numele Ungariei aflată în angrenajul instituțional european.

Președintele „rotativ” Victor Orban, lăudat zilele acestea pe un canal elvețian de televiziune drept un mare luptător antisovietic, comite un abuz extraordinar vorbind în numele UE fără un mandat al statelor componente.

Victor Orban reușește prin mijloace extrem de periculoase pentru societatea ungară să mascheze criza guvernului pe care îl păstorește plasând pretenții și iluzii care pun în pericol securitatea continentului.

Mesajul de „pace” al lui Victor Orban este unul profund contradictoriu, știut fiind că prietenii Moscovei au alte planuri și în subsidiar este fundamental diferit de aparenta sa onestitate.

Războiul din Ucraina nu mai poate fi oprit decât printr-un preț plătit de cei angajați colateral în conflict, iar Victor Orban vrea doar să poziționeze guvernarea sa ca beneficiar al războiului.

Oricât am simpatiza Ungaria, aceasta nu este vocea absolută a Europei, așa cum liderii temporari nu pot stabili finalitatea evenimentelor istorice.

Insă, dacă UE ar avea în acest moment forța instituțională democratică necesară, raportat la parcursul de până acum în ceea ce privește Ucraina, ar suspenda președinția ungară pentru abuz de exercitare a reprezentării.

Victor Orban, ca politician abil, observând deficiențele Bruxelles-ului, s-a angajat într-un demers care face parte dintr-o opoziție implicită față de exercitarea abuzivă a funcției de către Ursula von der Leyen.

Este greu de întrevăzut că planurile președinției ungare, ORICARE vor fi acestea, pot fi cenzurate de mecanismul care blochează de peste un deceniu UE.

Președinția ungară a UE va produce schimbări semnificative în politica externă comunitară.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 22
Ioan Vieru 1344 Articole
Author

48 de Comentarii

 1. Mare democrat domnul Vieru când susține că unica opțiune și atitudine este: Nu sta pe gândur/ Intră în rânduri. Hei rup, hei rup, / Slujim, slujim, / Țara lui Joe noi Slugărim. Ca atare nu respectă linia licuriciului trebuie suspendat! Supune-te Gheorghe, pleacă-te Ioane…

 2. pur si simplu acest ARTICOL, este emanatia propagandei americane , care a prins radacini adanci in europa ..! ” de ce sa fie pace, cand poate fi razboi”..? RUSINE…!!!

 3. TABARA MILITARA AMERICANA cunoscuta sub numele de UE, firesc, SUSTINE RAZBOIUL. A auzit/vazut cineva vreun american, in ultimii 75 de ani, facand/promovand altceva decat razboaie?!?

 4. Domnule Vieru, sunteti (editat) , bine ca m-am lamurit , nu mai merita sa pierd vremea citind tampeniile dv

 5. Orban, N. 13.05.1963, are 61 bastoane impliniti. Și avem 13+8=11, parcă individul lucrează cu un numerolog încât e exact pe linia vieții proprii și face totul sa își depășească condițiile și propria capacitate în ce dorește, singur de ‘nebun’ își scoate la vedere potenta prin norocul și protecția divină indiferent de situație sau conjunctura! Nu e bășcălie, e pe linie de ascensiune, de creștere în tot ce își propune până în jurul vârstei de 74-75 ani conform datelor personale ale lui. Problema e că, nu prea își înțelege misiunea pe acest pământ și crede tocmai în cine nu trebuie, în cine îl dezamăgește peste noapte, în cei care îl trag pe sfoară, putini dar sunt. Greșelile pe care le face, îi sunt iertate fara nicio problema. Așa că, individul continua întinzând limitele și profitând de funcția ocupată fara nicio problema.
  P.s. calculele sunt la general, nu lunar.

 6. ‘…prin vizitele pe care le-a inițiat la Kiev, Moscova și Ucraina…’ – ce vrea autorul sa zica? Asa patesti cand nu-ti bei cafeaua si nici nu-ti corectezi textul inainte de a apasa pe ‘enter’. Daca autorul vrea razboi, il va avea cat de curand ‘printr-un preț plătit de cei angajați colateral în conflict’…

 7. Domnule autor, du-te bre în Ucraina și luptă. Să ne mai scrii după război, dacă mai trăiești!

 8. Puțin nu mai dăînapoi..
  Posibil ca România are șansă, ca în 1918 să-și recupereze pierderile.. Cei care nu inteleg sunt niste fricosi.. Și să vezi ce inepții scornesc blegii..

 9. Da, adicatelea hai la razboi cu orice pret iar lideri model sint slugile belicoase gen Iohannis. Respect Orban !

 10. …am observat cum au schimbat retorica…un absurd absolut: razboiul de la granita noastra asigura securitatea europei!…eu, tampenie mai mare ca asta nu am mai auzit!…a mai aparut unu, parvulescu, mare prof pe undeva care deja echivaleaza cuvantul pace cu putinismul!…deja se pare ca este interzisa rostirea acestui cuvant…problema mare este ca marea masa a europenilor asista pasiv cum aceia pe care i-au ales ii imping, din ce in ce mai repede spre dezastrul absolut…intrand in jocul americanilor care incearca, prin orice mijloace sa-si perpetueze dominatia malefica asupra omenirii…

 11. Cum oare sa nu joace prim-sinistrul ăsta un rol politic de etern lacheu? Cioroiul pacii, monstruos de cinic, a zburat la calau sa-l anunțe cu mult tupeu ca rămâne credincios ca un caine bine dresat.

 12. Bravo Vieru

  Ce caută Orbán la Kiev Moskova Beijing?
  A avut aprobare? Evident ca nu.
  Orbán a susținut in mod parșiv,intr-o scrisoare trimisa liderilor occidentali și ai UE ,ca el
  Nu a reprezentat Europa ci Ungaria. Pai ce Ungaria nu e Europa nu e occidentul sub brava conducere americană?
  Orbán susține fără convingere noțiuni perimate ca țara, națiune ,familie maghiara.
  Un individ depășit . Va sfarsi ca Ceaușescu !
  Simt o mândrie ca avem publicisti așa virili ca dl Vieru!

 13. De unde știi dumneata(jurnalistule) că Orban s-a dus în Rusia și China ca să reprezinte UE ? Opriți-vă să îi mai pupați în MS-DOS pe americani și pe ăștia de la UE . Tu ca om nu dorești pacea ? Crezi că Ucraina va câștiga războiul ? Nu, în acel caz îl vom pierde țoți , rusul nu se va jena să arunce cu ce are la îndemână…. A spus în 2014 că nu va lăsa Ucraina în NATO , a afăcut-o 8 ani mai târziu … Nu înțelegeți că suntem conduși de dobitoci. Orban face politica Ungariei , idiocrații noștri ai cui politică o fac ? Tocmai au dat ordonața ”ibupofren” …..

 14. pur si simplu corect! agentul kgb gyula gabor/v.orban nu poate vorbi niciodata in numele ue mai ales al Romaniei si exista un motiv simplu si elementar: kgb-ul/fsb-ul/gru actioneaza fatis impotriva intereselor romanesti, actiune preluata de catre agentul kgb v.orban. praf in ochi, cam asa s-ar traduce propaganda ruseasca al carui exponent este victor orban aka agentul kgb gyula gabor. un mincinos la fel ca si putin ca si trump ca si biden ca si multi altii a caror principala indeletnicire este crima, agresivitatea, dispretul, minciuna, dubla morla si injunghierea pe la spate. trebuie sa-i acord maestrului v.orban nota maxima pentru perfidie, minciuna si imoralitate si co-partas la crimele lui putin.

 15. Ar suspenda-o ei,dar se vor trezi cu ursul la Nickelsdorf.Iar aia de la Nickelsdorf iubesc resursele ursului,chiar daca nu se dau prinsi.Si uite asa,o s-o vezi pe Ursula zicand la Passau: „unde dai si unde crapa.Sau o fi prins ursul drag de mine ? Deh,Ursula, Urs.Cam se potriveste,nu ?”

 16. Singurul lider european ,care a mai rămas cu capul pe umeri ,neatins de prostia occidentală globalistă, uitați va la melonii,marea patrioata ,cum a fost acaparată de tentaculel progresiste satanice

 17. De ce nu solutionarea conflictului militar prin negocieri de pace ?! A vazut cineva asa ceva din partea SUA si UE ? Nu, dimpotriva inarmare….inarmare si sustinerea Ucrainei ,,pana la capat”, de parca ar fi stat membru NATO ! Resorturile sunt altele, extrem de perfide.

 18. (editat). Sa facem , noi romanii, o donatie catre o fundatie care se ocupa cu asa ceva. Orban este dusmanul Romaniei. Ca si Ungaria. Visul lor etern. Transilvania.

 19. De-a lungul istorie, magnatii unguri s-au „inrudit” cu cei austrieci si germani si totusi sunt de o cu totul alta plamada. Toxica, asiatică. Acum, s-au lipit de Rusia imperialista. Neindoielnic, VOrban e de un spirit cu regimul belicos putinist si tocmai de aceea poate fi considerat o gloaba troiana in sanul Occidentului.

 20. Respect Orban, Victor Orban.
  Tot poporul roman te respecta, deh, mai sunt si cateva lighioane ce te scuipa dar aia sunt doar vorbitori de limba romana (nu-i includ aici, la vorbitori de limba romana, pe etnicii maghiari, cetateni romani).
  Respect Orban.
  Asa conducator am vrea sa avem si noi românii.

  Fericiti facatorii de pace…..

 21. e unii opariti din cauza articolului… iar au dat scursorile putinisto/orbaniste cu capu de masa… ha ha ha ha ha

  si-o sa mai dati

  si aveti in vedere faptul ca buda-lu’peste e foarte aproape de granita cu Romania…. si ucraina… aviz amatorilor de senzational

  la un moment dat se termina bunavointa…

 22. A fost o dată ca niciodată o lume in care bufonii erau bufoni. Candva, bufonul isi asuma functia precisă de a-l distra pe suveran. Putin a reabilitat meseria ingrata de bufon politic. Bufonul inzestrat VOrban isi bate joc de toată lumea, oripiland prin aparitiile sale decrepite. Iar pentru serviciile sale bufonul de o dezolanta josnicie VOrban este răsplătit regeste, ruseste.

 23. O, viata „pacifistului” duplicitar din Buda cu pesta nu face nici cat pielea unui sobolan mort! Ca sa fie bine vazut, umbla cu Sorcova la Beijing, la Moscova. Amețit de grandoare, aplica politica subtila a cameleonului. Ar trebui să-și schimbe capul. Sa se duca la primul tâmplar și să-i spuna sa-i faca unul nou.

 24. Am spus eu, cand au intrat Rusii in Ucraina , ca Putin a aprins focul sub caldarea plina de serpi ‘atlanti”-si se naparlesc ai dracului. Multi ma injurau-pana si o draga mie colega de Liceu. De…. oamenii invata cu timpul, nu ?

 25. Acest jurnalist,un (editat) de ameriolaci are simpatii si sarcini ptr leguma de la Wshington, acel(editat) (editat) (editat) care e dus cu pluta si care vinde arme si incita la razboaie.Cia ,ambasada si Fbi aiul de la bucale lucreaza.intens pentru starpit coruptia din Romanika.Pe cuvantul lor ca nu mint,ei spun numai adevarul.Numai ca,dupa fate nici un copil mic nu-i crede.Ajuta (editat) din Ukraina sa-si decimeze cetatenii nevinovati ptr ca a amanetat teritoriile furate de la vecini la Rotchild si bidea. Rusia le va da ceva dulce la toti astia care ii doresc moartea lui Putin ca sa faca cu Rusia ce au facut cu tarile exovietice,le mulg de avutii cu nerusinare. Orban al Ungariei ,nu mandolina noastra,este singurul sef de stat cu scaun la cap,le zice adevarul la acesti indivizi bolnavi care vor sa duca omenirea la razboi.Ameriolacii pompeaza zdravan bani in ziare si televiziuni, propaganda PRAVDA a disparut,avem acum propaganda americana cu ziare si televiziuni,mancatori de minciuni.America e dusmana pacii! Un razboi pe presedinte,cel putin!

 26. Dati afara Ungaria din UE si NATO!
  Ungaria orbanista este vipera din cadrul UE si NATO, pe care din prostie cele doua aliante o incalzesc la san.
  Este atat de greu sa vezi ca Ungaria face in mod deschis jocurile lui Putin in cadrul celor doua organizatii?……[Rumburak]

 27. Nici noi nu suntem Europa lui Gyuri, distruge natiunea, distruge familia si vei obtine roboti teleghidati. Cum pot unii sa traiasca din bacsisul sorosist ? Nu mai fortati schimbarea vremilor si a obiceiurilor.

 28. In afara de Silviu si Sandu toti ceilalti sunt de jectori poli TRACI fanatizati ideologic…Pro Stanaci care nu pricep geopolitica si in spetza de fatza faptul ca NU INTAMPLATOR asiaticul a plecat la plimbare prin Asia ROSIE dupa o escala provocatoare la Kiev taman imediat dupa investitura rotativa!!! De ce honvedu nu a comis provocarea ordin nara inainte, poli TRACI ProStanaci?

 29. Domne Nelule Vierule, ati gasit domne armele alea chimice ale odiosului dictator Saddam? Nu? Nu inca? Pai insistati pana le gasiti ptr ca in primul rand Maresalul cu faina la nas Zelensky are mare, mare nevoie de arme si in al doilea rand in aceeasi locatie cu armele chimice ale odiosului dictator Saddam sunt depozitate si valorile democratice occidentale aparate de Maresalul cu faina la las Zelensky in Slavaukraina.
  Si domne Nelule Vierule, nu mai bina va publicati panseurile in Adevarul sau Hotnews, ca acolo aveti colegi de UM mai numerosi.
  Pup dulce pe solda!

 30. un foc dintr-o pusca ratacita ce rapuse mitrezu se auzi din strafundurile siberiei… e glontul maritului ceapaev ce trase o salva de bucurie ca si-a gasit pufoaica sub maieu… saracu mistretz, ce ghinioniliescu a avut el… dreptatea maritului ceapaev si victima sa, mistrez-ul…

 31. In cateva zile VO s-a intilnit in locuri diferite cu Zelinski la Kiev, cu Putin la Moscova, cu Xhi la Peking si cu Biden la Washington! Zalmoxis, Sandu si alti imbecili de aici ce parere au?

 32. Acum catva luni rusul l-a convins pe chinez sa mearga la Paris, sa-l linishteasca putzin pe francez. Franta are nishte Teritorii prin Pacific. La ungur i-a spus: daca-l sprijina pe rus primeste Ardealul, iar sarbul primeshte Banatul. Azi indianul este la Viena. Afaceri mici shi mari!

 33. Victor Orban face ce vrea muschii lui de ani de zile si Ursula nu se atinge de el,pe cand mutalaii care conduc Romania sunt pusi la colt ,bravo lui,aici se vede ca influenta lui Putin isi spune cuvantul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.