Suta de euro a lui Ciolacu

Sperietura trasă de Marcel Ciolacu este una de copil fugărit de o turmă de bivoli furioși. La ieșirea pe șosele a transportatorilor și fermierilor, Ciolacu s-a pitit după incoerentul și caraghiosul ministru al Agriculturii (pus de Paul Stănescu la înaintare) și îndărătul perdelei de diversiuni creată cu ajutorul televiziunilor care ciugulesc de la buget. Și cînd a înțeles că nu mai ține, a ieșit la balcon:

„ -Așa cum ne-am luat angajamentul în fața fermierilor, continuăm adoptarea și implementarea măsurilor de sprijin pe care le-am stabilit împreună! Săptămâna trecută am aprobat un sprijin de 100 euro/ha pentru fermierii din sectorul vegetal și echivalarea permisului categoria B cu Tr.1. În ședința de Guvern de azi (joi – n.red.), am adoptat și acordarea a 100 de euro/animal, pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe! Primesc sprijin proporțional și crescătorii de porci și păsări (100 euro/UVM) ) a zis Ciolacu.

Un fel de suta de euro a lui Ciolacu, Dumnezeu știe de unde scoasă de prin buget, și însumînd 16 milioane. Sunt ceva bani în joc, semn că prin birourile premierului și ale Finanțelor se mai găsesc. Sau, și mai rău, că i-au luat de cine știe unde și ne vor jupui în plus și de această sumă ca să o pună la loc.

S-ar putea ca o sută de euro de animal și de hectar să însemne ceva. După cum folosirea categoriei B la  conducerea tractorului și 2 lei la litrul de motorină să mai ușureze viața agricultorilor. Dar nu mult. Puțin, foarte puțin și numai pentru o vreme. Fluctuațiile din piețe și agitațiile din economia lumii vor reduce toate  aceste măsuri la dreptul de a conduce tractorul cu un carnet de  categoria B.

Și iar o vor lua de la capăt.

Ce am înțeles din proteste și din măsurile guvernului? Că mobilizarea amatoare a protestatarilor i-a împiedecat să formuleze o listă solidă de revendicări. Improvizațiile și pretențiile unora au dus la formulări comice sau imposibile. Naivitatea a fost și codița de care s-au agățat și guvernanții și televiziunile pentru a domoli și fîsîi tensiunea și nemulțumirile. Din păcate, lipsa de organizare, de structuri reprezentative și de lideri a slăbit cu mult din forța acestui protest adevărat. În cele din urmă, transportatorii și agricultorii s-au ales cu un singur  mare cîștig: au aflat ce putere au, ce pot obține și că s-ar putea întoarce.

De partea cealaltă, guvernul s-a mulțumit să cîrpească situația cu măsuri pe fugă. Cu suta de euro a lui Ciolacu, agricutura română rămîne pe loc sau își continuă regresul. Cu trei persoane străine de domeniu (Ciolacu, Boloș și Barbu) guvernul nici nu putea face mai mult.  Tripleta nu are materia cenușie pentru a pune la cale o relansare a domeniului. Cu cei trei, orice fermă, de la găini la bivolițe, ar da faliment la prima încercare.

Cu suta de euro, agricultura  română mai primește o aspirină, iar guvernul Ciolacu, un răgaz mititel.

Nimic mai mult!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 32

57 de Comentarii

 1. Care sperietura ? Face cum a facut ceausescul vostru si de la anul creste taxele si impozitele. Inflatia anuleaza totul la fraieri. Inflatia creste PIBul fara sa faci ceva, deci cresti salarii si pensii. Prostul de SMTion nu va fi la butoane vreodata cu 1.500-2.000 de adepti la Iasi ! Mache Spagoveanu strange de 4x mai multe adepte sa le dea apa de la robinet la CT. Asta e, ati ales un cal mort.

 2. La ordinul SECURITATII Ciolacu l-a dat afara pe Daea, cel mai profesionist ministru al agriculturii din acesti 34 de ani pierduti pentru ca batranul patriot incurca la greu aranjamentele mafiotilor securisti deveniti peste noapte mari fermieri. Marcelica este cel mai servil premier postdecembrist, se prostitueaza in fata securitatii mai rau decat au facut-o Boc si Ponta, iar recent Orban.Iar de mintit o face ca un profesionist, l-a invatat Ponta

 3. Militiene pensionar, te deconspiri zilnic ca este din Salajul generalilor doctori. Ramane sa aflam daca esti roman unguresc sau viceversa (ungur romanesc). Cugeti adanc de tot din putul gandirii, parca ai fi var cu Bode.

 4. Dacă ar fi existat o asociere pe muncă a fermierilor, poate că ar fi fost și o forță sporită a protestului. Ba, mai mult, cred că nici nu ar fi fost nevoie de protest.
  Acu’ trebuie să le explice cineva fermierilor, transportatorilor și, în general, românilor, care este diferența între asociere și complicitate.

 5. Mie mi-a plăcut „răscoală” „SPONTANILOR”,foarte mult, a fost organizată că la carte se vede că au citit Romania Educata .
  Și mi-a plăcut și lista de revendicări 76 la număr,erau 77 de revendicări, inițial ,dar Rareș Bogdan ,descurcăreț cum îl știm ,a luat de pe lista o revendicare că o rezolva ei în treizeci de zile că și Pensiile speciale,da n-a început încă sa numere.
  Așa au rămas doar 76 de revendicări spontane!
  Sigur revendicările ,toate,au fost analizate în PREALABIL.
  Eu nu sunt de acord că fermierii să conducă tractoare cu permis B și dacă aș fi fost” sponan” ceream „fara permis”și obținem ,la ce bun permisul!
  Fata de Răscoală din 1907 diferența o fac tractoarele,atunci țăranii nu își permiteau pentru că nu aveau permis B și tractoarele aveau tracțiune doi cai putere și cu toate astea hotarele nu erau pârloagă.
  Au fost zile frumoase cu răscoală și încă nu s-au terminat,mai continua la Irealitatea tv unde Anca Alexandrescu mai că îi ia la bătaie pe spontani!

 6. Nu suta de Euro a d-lui Revoluționar Ciolacu Marcel, ci viitoarea sută de milioane de Euro a aceluiași personaj școlit la Cambridge Crâng Buzău, UM 404! Diploma de Ecologică la 38 de ani te face compatibil cu dosurile moșilor de la Davos! Simbioza cur sbarcit de bătrânețe mason grad 33 cu buze gen cauciucuri de Logan merge unsă! Ăsta din poză dacă nu are la sfârșitul mandatului 100 000 000 de Euro, face umbră pământului degeaba! Mitică Buzatu a făcut în cel mai sărac județ din România 1 250 000 de lei în 4 minute, d-apoi un PM la o țară întreagă, cât face în 4 ani? În patru minute 250 000 de Euro dar în 4 ani? 10 vile în Viena, case în Berna, conturi în Zurich! Bravo covrigarului, viitor luminos are! Bravo lui! Cinste lui! Alții cu studiile lui spălau veceuri, el PM în România? Bravo lui!

 7. Acuma sută aia de euro nu-i mare brânză dar vorba un mare contemporan și autor de carte și de „Provocări””îi iei nu ii dai” ceea ce e foarte adevărat, nu știu cum de i-a venit în minte să zică asta,mie nu-mi venea!

 8. Eu am inteles ca oamenii fusesera adusi sub limita suportabilitatii si ma intreb, cand guvernul a hotarat, nu s-a consultat cu specialisti, nu a analizat, nu a facut studii de impact? A taiat cu barda? Si nu este nimeni vinovat? Oamenii aceia au inghetat 14, 15 zile si nimeni nu raspunde cu functia? Ce face Ioha, priveste, constata si atat?

 9. Cita ura la dvs., dle Nistorescu, impotriva lui Ciolcu. Ceva constructiv aveti? Ca „barbosul si analfabetul ” Ciolacu nu da suta lu ma-sa!!!

 10. Maestre, unde nu e, nici Bunul Dumnezeu nu cere! Uitați de PM, uitați-vă la cei doi din stânga și din dreapta! Pe ăștia nici cutremurul din 77′ nu i-a dat afară din Bibliotecă! Erau cu cărțile de Mate și Fizică în mână printre dărâmături! Suntem de râs Maestre, suntem de râs și de batjocură! Priviți-le fețele! 1958 Ferma Animalelor George Orwell? Râdeți cu gura în pumni ca DD Senzațional? Ce credeți? Suntem în Urmuz, Kafka sau circul Globus?

 11. Persoana din spatele pseudonimului Bătrânul, matale ca trol psd neconvingător, nu ți se pare puțină șpaga de 100 000 de lei cerută de șeful de la Drumuri și poduri Bârlad? Omu’ e arestat pt ” abia” 20 000 de Euro? Trolule pesedist Bătrânul, ești de acord cu dl Savaliuc, ca să se elimine din Codul Penal, Abuzul în Serviciu? Ce părere ai? Legalizam șpaga?

 12. Mi-au intrat doua comentarii din prima,mare lucru,ieri a intrat unul din a zecea încercare și mai incercam ,daca nu intra.
  E drept că dacă am văzut ce se întâmplă,am postit,nu am manca după ora 18 și m-am „cumințit”,vorbesc despre d-ul președinte numai la superlativ!
  Așa i-a cumințit și statul paralel pe politicieni ,dar e adevărat că ei nu au postit după ora 18 ,abia atunci începu să mănânce!
  Ce vad eu și nu numai eu, din momentul in care Ciolacu a ajuns prim-ministru au avut loc multe transformări totul a reînviat,toți își doresc ceva ,până și medicii au devenit „spontani” .
  Mai la astea nu le-aș da nimic,dar chiar nimic,că ori cât le dai la salariu ,șpagă tot rămâne nu uita de ea nici de-aldracului.
  Ciolacul asta parca ne-a trezit din somn și noi din răzbunare îi cerem ceva pentru că ne-a deranjat!
  Eu nu am nici un cunoscut care sa nu fi avut o aventură spagoasa cu un doctor!
  Și pe „nea Cornelus” l-a schimbat Ciolacu.
  Și hop ,s-a apucat de mâzgăleli cu mana dreapta!

 13. Niciodata in cei 35 de ani de capitalism securist de stat nu a existat o mai perfecta coniventa statica intre stalpii societatii pseudodemocratice in a-si sacrifica fiii fondatori…Au mai avut loc ROTATII ale CADRELOR, dar o asemenea focusare a TIR-urilor
  de rachete si drone sovietice asupra unui partid si a unui fost combatant al „Batalionului sovietic 404” niciodata…

  Sa participi la LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern ce i-a transformat in „capitalisti” pe camarazii tai mai varstnici din Partid, Securitate, Institutii si Media, pentru ca la momentul potrivit sa tabere cu totii pe TERORISTUL ANTICEAUSIST care se sacrifica din nou pentru Cauza!!! Dar asa-i in bolsevism, ordinul se discuta analitic in timp ce se executa exemplar…

 14. Spagarii PSD au facut toti puscarie, la zi, doar cei PDL (Blaga) sau USR (Barna) sau UDMR, nu !

 15. Lipsa de organizare, de structuri reprezentative, de lideri, de programe de acțiune, reprezintă CAUZA FUNDAMENTALĂ pentru perpetuarea tuturor racilelor societății românești.
  „Divide et impera” este principiul de bază aplicat de guvernanți și de acoliții lor.
  – Deși sunt personalități și persoane publice cu opinii demne de luat in seamă pentru un alt parcurs politico-economic al țării, acestea nu au reușit și nu reușesc să coaguleze mase critice necesare pentru schimbări. Mass-media este manipulatoare și divizată la nivel de praf, infuencerii oficiali și neoficiali sunt la datorie, diversele categorii socio-profesionale sunt dezbinate, sindicatele lor sunt niște făcături de manipulare, „onegheurile” sunt neputincioase sau diversioniste etc
  – Opinii anonime cu nemiluita, fără niciun efect. Le lipsește liantul, organizarea, le lipsesc instrumentele și căile concrete de acțiuni.
  Să se reducă numărul parlamentarilor !
  Să se reducă administrația locală printr-o noua organizare administrativă a țării !
  Să se reducă prin lega discrepanțele uriașe între salarii-pensii minime și maxime !
  Să se introducă răspunderea magistraților pentru hotărârile date !
  etc etc
  Întrebări:
  – cine să demareze strângerea de semnături pentru referendumuri veritabile ?
  – cine să demareze proceduri legale pentru demiterea unor „aleși” incompetenți, traseiști ?
  – cine să impună în justiție sancționarea atâtor „vinovați fără vina”, dacă sistemul putred îi „acoperă” și
  îi menajeaza ? (Ați mai auzit ceva despre nenumăratele cazuri de evenimente grave, cu morți ?!)

 16. Banii pentru suta de euro nu s-au găsit, intră la deficitul bugetar și se vor acoperi din împrumuturi. Plus 10% dobândă!

 17. „Cauza Cauzelor” este SECURITATEA pe care prost-tracii Partidului, Securitatii si Cominternului nu o vor recunoaste NICIODATA!!!
  NICIODATA Securitatea NU A FOST MAI BINE ORGANIZATA si STRUCTURATA in aplicarea PRINCIPIULUI MARXIST/BOLSEVIC/NAZIST secular „divide et impera”!!! Toti astia care fac pe ORBII sunt DUSMANII ROMANIEI care ASCUND „CAUZA CAUZELOR”…

 18. `DACĂ E DE DAT ACESTOR `AGRICULTORI” -ATUNCI SĂ LI SE DEA! DE TOATE DIN CELE 76 PUNCTE A „DECLARAȚIEI DE LA AFUMAȚI” -există și un -P.ȘAPCĂ ALBĂ-BA ȘI URMĂTOAREA: „ȚINÂND SEAMA CĂ DIN 9 MILIOANE HA AGRICOL :3 MILIOANE LE LUCREAZĂ CU REZULTATE EXCEPȚIONALE PENTRU ELE–MULTINAȚIONALELE–;3 MILIOANE SUNT CRÂNGURI,-SAU ÎN CURS DE ÎNCRÂNGUIRE;REZULTĂ CĂ HARNICII FERMIERI DEMONSTRANȚI LUCREAZĂ VREO DOUĂ MILIOANE(restul de un milion sunt încă pe lângă casele ruralilor)–guvernul CIOLACU SĂ ADUCĂ 2 MILIOANE DE ASIATICI -AGRICOLI–1/HA-ACESTORA SĂ LE DEA 100 EURO PE LUNĂ,MÂNCAREA ȘI CAZAREA -ÎN SARCINA FERMIERULUI -CARE SĂ-I FOLOSEASCĂ CÂT MAI EFICIENT POSIBIL -PRODUSELE SĂ FIE LUATE DE STAT LA PREȚUL DE PRODUCȚIE +BONUSUL FERMIERULUI CARE SE VA MUTA CU FAMILIA PE BANII STATULUI ÎN EUROPU OCCIDENTALIS, AMERICA NORDICUS -LA TRAI NENEACĂ!!CÂT PRIVEȘTE TRANSPORTATORII –CIOLC-BACSI APELEAZĂ LA AUTOȘOFERII I.A LA AUTO TIRURI FĂRĂ ȘOFER CARE AU— NECESITĂȚI …!

 19. „ACEASTA E DORINȚA REALISTEI DIN STATUL PARALEL -ÎN ADÂNCURI ÎNFUNDATĂ!!””`::DACĂ E DE DAT ACESTOR `AGRICULTORI” -ATUNCI SĂ LI SE DEA! DE TOATE DIN CELE 76 PUNCTE A „DECLARAȚIEI DE LA AFUMAȚI” -există și un -P.ȘAPCĂ ALBĂ-BA ȘI URMĂTOAREA: „ȚINÂND SEAMA CĂ DIN 9 MILIOANE HA AGRICOL :3 MILIOANE LE LUCREAZĂ CU REZULTATE EXCEPȚIONALE PENTRU ELE–MULTINAȚIONALELE–;3 MILIOANE SUNT CRÂNGURI,-SAU ÎN CURS DE ÎNCRÂNGUIRE;REZULTĂ CĂ HARNICII FERMIERI DEMONSTRANȚI LUCREAZĂ VREO DOUĂ MILIOANE(restul de un milion sunt încă pe lângă casele ruralilor)–guvernul CIOLACU SĂ ADUCĂ 2 MILIOANE DE ASIATICI -AGRICOLI–1/HA-ACESTORA SĂ LE DEA 100 EURO PE LUNĂ,MÂNCAREA ȘI CAZAREA -ÎN SARCINA FERMIERULUI -CARE SĂ-I FOLOSEASCĂ CÂT MAI EFICIENT POSIBIL -PRODUSELE SĂ FIE LUATE DE STAT LA PREȚUL DE PRODUCȚIE +BONUSUL FERMIERULUI CARE SE VA MUTA CU FAMILIA PE BANII STATULUI ÎN EUROPU OCCIDENTALIS, AMERICA NORDICUS -LA TRAI NENEACĂ!!CÂT PRIVEȘTE TRANSPORTATORII –CIOLC-BACSI APELEAZĂ LA AUTOȘOFERII I.A LA AUTO TIRURI FĂRĂ ȘOFER CARE AU— NECESITĂȚI …!

 20. Nimeni n-o să-l uite pe președinte,nici nu ai cum, avem multe momente memorabile împreună,important e că a fost ales de români de doua ori.
  Prima data românii l-au ales pentru că e Neamț și nemții alaturi de ruși au dat multe „personalități” lumii în care trăim .
  Nu-i mai amintesc pentru că îi știți.
  A doua oară românii l-au ales -atenție că e foarte interesant- să-l verifice dacă chiar e Neamț, deoarece după primul mandat nu le-a fost foarte clar și adevărul e că ,omul,și-a dorit tare mult și al doilea mandat și nu ai cum sa refuzi dacă ești normai la cap și noi suntem.
  Peste tot vorbiți de el la trecut,parca va luati la revedere, nu cumva vă grăbiți?
  Să nu avem surprize!

 21. Ce ne facem cu un tăntălău ca tine care a descoperit „Cauza Cauzelor”, SECURITATEA, dar care pupă in cur un … Varan si pe tovarasii lui ?!

 22. 100 euro? Fraților, 100 zboară baloanele și rămân cu bastonul! Asta e prețul vieții unui cetățean fie și pensionar, în cazul nostru agricultor, oferit de bugetarii de lux din politica românească!

 23. Discurs prezidențial!

  Dragi rumani,cu toții am aflat ce se întâmplă în centru Sibiului,unde trei indivizi pe nume Horia,Closca și Crișan ,care nu au alta treabă,se aduna in fiecare seara,langa statuia străbunicului meu Samuel von Bruchenthal.
  Cum ajung se uită chiorâș la statuie și zic ,scrâșnind din dinți,
  „perit-ar foaita”,apoi se dezbracă de bonde ,le pun sub cur și încep să mănânce slănină afumată cu ceapa din traista, beau bere la pet și după bere știți ce urmează!.Într-un târziu adorm, după ce adorm sforăie de cade găinațul de porumbei de pe statuie.Strabunicul nu mai suporta mirosul de ceapă ,urină și…
  Pe mine această situație mă nemulțumește profund și am adus-o în atenția guvernului!
  Împreună cu d-ul Ciuca ,general cu patru stele și cu doctorat in astfel de întâmplări cu care s-a mai întâlnit și în Afganistan ,am hotărât:
  Se interzice vânzarea de slănină afumată în Sibiu și marginimi!
  Ne-am gândit că dacă nu au slănină afumată nu au nevoie nici de ceapă și logic nici de bere.
  Nu am luat măsuri mai dure deoarece cei trei sunt membrii Peee Seee Deee și partenerii noștri de guvernare,nici să ne facem că nu vedem nu era o soluție ,deoarece cei trei sunt cunoscuți până la Viena !
  Va mulțumesc dragi rumani!

 24. Comunicat Administratia prezidențială:
  Dupa ce am interzis vânzarea de slănină afumată in Sibiu și mărginim ,unul din cei trei ,cel cu numele de Crișan, a trecut de la PSD la PNL.
  Asta îmi spune mie că am procedat corect!

 25. Dl Adrian Năstase este ca Libress-ul de 2 metri pătrați a’ lu dna Sosoaca! E mai curat, mai spălat, zbooor în brațele prof. Suciu. Acum e lup moralist? Oniric, ocult , muzeul Brukenthal, critic de artă? A fost inginer de Petrol și gaze IPG Ploiești? Miliardul de Euro comision distrugerea viitorului copilului meu, copiilor voștri, strănepoților voștri? A erupt Vezuviul, Stromboli, a erupt peste industria chimică, extractivă, de aia importăm gaze, sau că le-a vândut unu’ pe zeamă de varză? Ăsta și telomerii din ADN ii are „spurcați” de corupție, vânzare de țară! O fată din România asociată la o firmă chinezească, driblat fiscul chinez cu 46 000 de Euro! Luat în China 12 ani, nu e sigura dacă mai supraviețuiește in Iadul de acolo! Părinții plătit cei 46 000 de Euro! Dl Adrian Năstase cu 82 000 000 000 de Euro pagubă statul român, câtă pușcărie merită? Regula de 3 simple! La 46 000 de Euro iei 12 ani în China, la 82 de Miliarde de Euro, câte milioane de ani iei în România? Sau nu iei? Vrea ca să ii numărăm testiculele? Vroia ca să îl bage în Acid Sulfuric ( H2SO4), cu pH-ul 1, pe dl Dinescu Mircea fă-te că muncești? Vinzi viitorul copiilor României pt Eternitate și ești lup moralist? Dulce ca mierea e glonțul patriei! Între oniric și ocult? Sau Între baionete la Tribunalul Militar București? Râdem, suntem jmecheri în Cartierul Primăverii, la Cornu? Suntem jmecheri?

 26. D-le Nistorescu! Cine plătește șefii de la ASF cu 17 000 de Euro net lunar? Că un brutar care se scoală la 4 dimineața de mâncăm noi pâine caldă, are sub 400 de Euro net lunar! Cum vine asta? 17 000 de Euro bani publici vs 400 de Euro slugă la Patron? Ce părere aveți maestre? Vă stă bolul alimentar lipit de boltă palatina? Mai aveți somn la așa spurcaciune, jeg? Și psd-pnl are 58% intenție de vot? Maestre, suntem un neam de tâmpiți, Idioți?

 27. de unde le dai maestre, din profitul covrigariilor?
  Ca vad ca de OMV uri nu te atingi!

 28. Desigur actiunile protestatarilor(agricol,transport,sanatate ..si intreaga populatie)sint indreptatite si oamenii din strada de apreciat.Asta e una!Insa sa mergi la un protest fara conducatori cu pregatire juridica si nu numai se ajunge la derizoriu;vezi caciulatul Andrus si plingareata Pacuraru.Stimati concetateni ati vazut protestele din Franta?Asa se protesteaza!Aici in colonie ati inceput exact pe dos.Daca tot va este frica sa intrati in capitala ,atunci trebuia sa vina capitala la voi.Cum?Sa blocati cum trebuie vamile cu Ukraina si Portul Constanta.Si apoi veneau gangsterii conducatori sa negocieze cu voi.Asa ca stati la locurili voastre in zona de Afumati!Nu veti obtine nimic!Pacat!

 29. Nu are fata de PM Ciolacu asta…e ca un vierme slinos care isi baloseaza traseismul politic…scirbos individ…

 30. Obezul analfabet cu 4 stele, doctorat luat pe brânză de oaie sau de călugăr, știe că cancerul PNL a listat Hidroelectrica pe bursă? Morgan Stanley și Citigroup au tras-o în jos, vor că să o cumpere pe doi saci de cartofi? România va rămâne fără Perla Coroanei? Vom plăti 100 de Euro pe un KHW oră? După ce dăm 38 mld de Dolari pe arme americane din anii 70 la Complexul Militar Industrial American, acum le dăm și Hidroelectrica? Rareș Bogdan maimuța rujata spunea că Nicu Bâlbâitu este viitor președinte al României? Citiți ce zice prof Mircea Coșea de PNL, de Hidroelectrica, de Citigroup, de Morgan Stanley? Cretinii la conducere, tâmpiții? De ce au emigrat 5 5 milioane de români? De proști sau că s-au săturat? Bătrâne, tu trol analfabet psd, dacă Morgan Stanley cu Citigroup preiau Hidroelectrica, emigrezi? Sau Lacul Morii, un bolovan de 2 tone de gât? Înainte de lichea, slugoi psd-pnl, nu trebuie ca să fii patriot? Tu, Ciolacu, Ciucă, sunteți mai deștepți decât prof Mircea Coșea? Morgan Stanley îți va dicta ție, in țara ta. prețul la curent produs de apă, produs de Bunul Dumnezeu? Voi sunteți normali la cap? Sunteți normali la cap? Aveți cetățenie americană și nu știm noi? Sunteți normali la cap?

 31. Nici nu mai știe cum s-o dea de gard cu explicațiile prețioase susurate din vârful buzelor buzoiene, obișnuite să rotunjească numai vocalele de partid și de stat. Acu, protestatarii sunt de vină pentru dezorganizarea lor. Păi, dacă erau mai organizați, mai mulți și mai hotărâți, Ciolăcel Minciunel era-n elicopter la ora asta, vorba maestrului Cristoiu!

 32. Virgil Popescu nu este în fața unui Tribunal Militar, a fost Ministru al Energiei și a listat Hidroelectrica la Bursă! Morgan Stanley a pus ochii pe ea! O mozolește între dinți, ca gingiile unui miliardar bătrân, mameloanele unei tinere de 18 ani din Bârlad, Vaslui, Tecuci! Victimă sigura Hidroelectrica în mâinile Masonilor de la Citigroup, Morgan Stanley! Ești precum unu’ de 18 ani, gol pușcă, la Pușcăria Jilava, între violatori, criminali, proxeneți! Iubire cu forța! Joci table, barbut cu averea României? Unde este DNA, SRI,SIE? Că și ăștia ci familiile lor vor plăti 1500 de Euro lunar, factura la curent! Nimeni nu este cruțat de Morgan Stanley! Moscova nu crede în lacrimi! Votați Nicu Bâlbâitu ca președinte și de mâine stați acasă! Vă vin banii în plic! Conducători de toată jena! Pleava României! Pleavă

 33. Ce facem maestre, ce facem? Scoatem de la naftalină lămpile cu gaz mărimea 7 și 11? Că văd că rămânem fără Hidroelectrica supt îndrumarea masonului în grad 21 Virgil Popescu, nembru PNL! Dacă rămânem fără Hidroelectrica, rămânem și fără oxigenul din aerul inspirat? Fără calciul din oase? Maestre, nu regretați că nu sunteți cetățean elvețian? Nu vă doare acest lucru? Împotriva prostiei chiar și zeii sunt neputincioși( Schiller)….

 34. Tai finanțarea de la buget a Latrinei3, via PSD, omori postul, zero audiență! Trimiți pe Ciuvica, Badea, Gădea, Radu Tudor la saiba, la Oficiul Forțelor de Muncă! Tai finanțarea cu 4 milioane de Euro bani publici la Iosif Buble, îl trimiți strungar la Republica, IMGB! Deci? Toată pleava din Media e susținută din bani publici de psd-pnl, bani de PR? Și în 34 de ani nici un spital nou? Avem bani dintr-o pocnitura de falange, 1 mld de Euro, bani pe arme americane, cam cât 33 de spitale noi gen Floreasca? Bani de jeguri da, bani de Computer Tomograf, de aparat RMN, de saloane pt marii arși, nu, nu, nu?

 35. @ ,,Oastea care bese și mănâncă
  Și se ia cu muște la trântă,
  Banii de la bancă de-mprumută
  Ca să ia salarii în valută,
  Oastea care veșnic vă păzește
  Ca su nu furați un ac ,
  Să nu furați un clește,
  Oastea vă ajută , vă susține,
  Todeauna să vă fie bine,
  Dacă ce aveți vi se cuvine !”
  ‘ ?
  Dacă sunteți de părere că au mesaj versurile, dacă au conținut, ? Deci, opinii critice, ?

 36. Maestre Măcelar, l-ai caracterizat perfect, la virgulă, pe prostul României care într-a VI-a la Matematică la Tablă, își ștergea mucii de mânecile hainei! Plus 3 ani la Sibiu ofițeri Infanterie Iepuri de Câmp, doctorat luat pe aur de la turci, curcani grași, brânză de oaie? Matale il vezi viitor președinte la Cotroceni? Ia spune? Ești mândru? Cine este personajul? Cine este? Ghicești? Sau vezi în Nechezol o figură buhaita de mâncare multă și mișcare puțină?

 37. Faci 3 ani iepuri de câmp Sibiu, Faci un doctorat vai mama lui, nici titlul lucrării nu știi a’l pronunța, totul pe brânză de oaie și aur de la turci ascuns în tubul de pastă de dinți la vamă! Astea sunt ” atribute esențiale” pentru funcția supremă în Stat? Dacă tu ești incapabil precum un orb, ciung, mut, să îți asiguri colțul de pâine, depinzi de alții, cum Dracu vrei președinte ca să dezvolți o țară, un popor, un neam? Dacă ești incapabil de a articula fraze simple, cum poți conduce un popor? Că zice Rareș Rolex Pobeda ca ești deștept, silfid, max 64 de Kile? Prostim proștii? Rareș Pobeda, Raketa, ne ia de idioți?

 38. @ ,,Ca să nu furați”, corectat, ? Candidează Mitică Dragomir ”Oracolu” sau Mircea Coșea, ? Ciucă este rotunjor, însă nu și mult vizibil ,,buhăit” , ar putea fi după, ,,cu sacul” și cu, ,,coșul” , ?

 39. @ ,,De la Wikipedia, enciclopedia liberă”, corupție, colaborare cu securitatea, ale relatări, ? Personaje promovate cu regularitate de media, ?

 40. Toate’s bune și frumoase! Unii trăiesc 98 de ani, medicație de lux spital SRI Balotesti, unu’ din Mangalia mort la 37 de ani, apendicită acută, gravidă din Botoșani, moartă la treptele Maternității, lipsă cezariană! Ion Iliescu roșu în obraji, 93 de ani, la 2 noaptea căuta la Catena Viagra la bax! Bunicuța si-a pus în corpii cavernosi ser viziologic, a schimbat la Cotroceni salteaua veche cu una fără arcuri! Lumânări erotice, cătușe cu blanița roz, cada cu petale de trandafir, trei trandafiri? Dl obez cu 4 stele e mai economic. 45 de cefe de porc la popota cu fasole sleita boabe, 3 miliarde de partide de table, 2000 de sticle de cabernet demisec! Leafa merge, proștii muncește. Cu toții murim! Unii la 37 alții la 97!

 41. D-le Cornel Nistorescu! Nu vă simțiți umilit, scuipat în față, pălmuit, umilit în ultimul hal? E posibil așa ceva? Cum e posibil? Pui unu’ la Regenerabile Eoliene marine, salar 22 000 de Euro net lunar, 10 ani șomer, facultate particulară la Tg Jiu la 41 de ani? Dle Nistorescu! Psd-pnl ne ia de idioți, cretini? Unde primează „competența” în România? Carnetul de partid este peste MIT, Cambridge, Cornell USA, George Town? Este normal ca un tăietor de frunze la câini să fie unde este? Maestre, nu vă simțiți scuipat în gură de Psd-pnl? Nu vă simțiți ca o cârpă de șters pe jos, inclusiv noi toți?

 42. Dragii mei, nu va mai bateti capul. Fiecare, trage jar, pe turta lui. Ce ma supara pe mime, era candva, ca oamenii care conduc o tara, o lume, nu au citit, nicodata biblia. Daca ar fi citit, tinau seama de faptul ca, iubestete-ti aproapele, ca pe tine insuti.
  Acum, nu ma mai deranjeaza nimic. Stiu, ca fiecare, isi urmareste nummai interesul propriu. Scuzati-mi postarea azi, din Romania.

 43. La Sibiu oamenii protestează contra impozitării bonurilor de masă, a concediilor medicale, a măririi impozitelor pe IMM-uri! Și la ASF 17 000 de Euro lunar, al 15-lea salar, șofer și mașină? S-a prins Talpa Țării că este slugoi, sclav, sclavete, iobag la Burghezia Securista Bugetară? Dl Ciolacu, cârpă de șters bocancii de noroi la Forumul Mondial Evreiesc, Davos, Departamentul de Stat al Statelor Unite! Deci? Un slugoi la cei care dau ora exactă în România și nimic mai mult! Johannis a făcut din 6 colonei STS, 6 generali STS! Nu votează talpa țării, votează Tabletele STS! Lumea știe, noi știm! Caravana merge, câinii latră!

 44. Și mâine este o zi! Scarlet O’hara! Pe aripile vântului! Cine credea? Cine? În 89′ veselie generală! După 35 de ani, Exploatarea omului de către om( Nicolae Ceaușescu citire), unii miliardari în Euro, alții muritori de foame? Industria la fier vechi Constanța port? Petromul la Austrieci? Manole de la BNR, la BNR de 35 de ani, Ciolacu îl vrea acolo până la 95 de ani? 5,5 milioane de români emigrați definitiv? Parcă era ieri! Mircea Dinescu fă-te că muncești, apa e otrăvita la robinete, veniți și apărați Studioul 4! Acum? Leonard Miron cu soțul Miguel se pregătește ca să fie mamă! Dl Ciolacu e PM? Dl Ciucă a fost PM? Aista’i casă? Aista’i balamuc!

 45. „Să se reducă numărul parlamentarilor !”

  Toti coruptii si escrocii vor slabirea singurei institutii democratice de conducere a tarii ! Dorinta de basist vanzator de flota de 16 mineraliere, $150.000.000 furati.

 46. Tomlin, Fratele meu de șpriț! Consultări la nivel înalt în Parlament, Guvern, Președinție? Parlamentul egal vocea poporului? Câtă cânepă ai in balcon? Matale te-ai născut în Matto Grosso, Brasil? Omule bun! Am fost cu ei la băute, șpriț, curve nu eu, ei da! Limbaj de „Groapa” lui Eugen Barbu! 99% dintre ei, tâmpiți, agramați, Bioterra la FF, Goldis la seral! Ei Vox populi? tomlin ești Muppets la cub! Curve, milioane de euro sifonati, viloaie, Bugatti Veyron! Tomlin îți spune ceva Truica care a făcut sex pe saltea cu apa cu Patricia Kaas? Vile în Caraibe, Ferrari, milioane de euro! Dacă ăsta era „paharnicul” lui Adrian Năstase și lingea firimituri care cădeau de la masă, ca bietul Lazăr din vechiul testament, cât de bogat este Adrian Năstase? 1 mld de Euro, 2 mld de Euro? Tomlin, banii din privatizarea Petrom sunt la tine sau la Adi Năstase? Imi răcesc gura de pomană!

 47. Caricatură,
  Ca să … nu slăbim singura instituție democratică de conducere a țării, HAI SA VOTAM UN PARLAMENT CU 1000, 1500 DE MEMBRI, AR FI BINE ?!

 48. Bravo, domnule “Tica” (13:47)! Bravo!

  Iată, acum la 22:48 seara am citit comentariul dvs și nu mai am nicio îndoială ca gândim uneori pe aceeiasi frecventa in acest univers holografic plin de deja vu-uri și coincidențe.

  Scriam niște statistici pe la 4 pm referitor la ce comentați dvs. , despre fiscalitatea discriminatoare pe ființă umană și favorizantă a capitalului corupt, despre cum resursele solului și subsolului (gaze, păduri, petrol, metale rare, etc. în valoare de peste 200 de miliarde de euro) care au fost exploatate de politicieni corupți și securiști fără a plăti dividende poporului român au generat doar poluare și defrișări cu inundații – rezultate din exploatare, despre suprataxare cu creșterea datoriei pe cap de locuitor la 8,000 de euro pentru îmbogățirea marilor corupți cu ajutorul securității, prin metoda achizitiilor publice fraudate,, despre sisteme și soluții.
  Conectați în minți și suflete, telepatic, în universul holografic.

 49. Dintre toti incompetentii ce se zbenguiesc pe scena politica (exceptie dna Sosoaca care dovedeste in fiecare zi ca are scoala si pregatire, inclusiv politica) Ciolacu este cel mai rasarit. Dovedeste din cand in cand ca are oua, ceea ce unii ca sasul din Sibiul regelui Cioaba si premierii sai nu au dovedit niciodata. Nu i se poate imputa lui personal dezastrul facut de GUVERNELE MELE. Marele defect al lui Ciolacu pornit foarte bine la drum este ca pleaca urechea la facaturile securiste ale mincinosului patologic Ponta. Chiar nu realizeaza ca acest hot de doctorate i-a fost bagat in birou de cei care-l santajeaza pentru a-l distruge? N-ar fi de mirare ca golanul politic Ponta sa candideze din nou la prezidentiale din partea pesedeului.

 50. Magraonu’tocmai a împrumutat iar 4 miliarde €, din care 2 miliarde le-a dat pe 200 Patrioate pentru Ucraina.

  In 3 luni, a cumpărat arme de 20 miliarde $.

  Am ajuns la peste 60% datorie în PIB (180 miliarde € datorie).

  Da’ barem bine că vă dă și vouă o ciungă ca să stați cuminți când vă sugrumă.

 51. Mersi frumos! Maestre ați auzit de procente din procente? Eu generez o factură de manopera( oase rupte, mizerie, rugină pe mâini) de 100 de lei! Eu dau pt salar 44% din Suma bruta! Mai dau 3% de la 1%, pe cifra de afaceri! Mai dau 10% impozit pe tichetele de masă! Mai dau impozit de 16% pe dividende CASS, mai dau 19% TVA pe factură către client, mai dau bani mau mulți pe Rovigneta, RCA, Casco, combustibil! Mai dau bani în plus la achiziția de mărfuri( inflația reală este de peste 38%). Maestre! Întrebare de 1 mld de Euro! De ce nu sunt bani când îmi fac un RMN? De ce plătesc „invariabil” bani în sistemul privat de sănătate? Plătesc la Stat, mă tratez la Privat? Crăp cu zile la Elias și boierii la Spitalul SRI din Balotesti sunt senescenti ca Matusalem din V. Testament?

 52. Dl Buzatu din Vaslui rămânând pe „drojdie”, a sunat un prieten care a venit la el cu 250 000 de Euro cash! Alt domn de la drumuri și poduri Bârlad, rămânând tot pe „drojdie” a sunat și dansul alt prieten, care a venit la el cu 100 000 de lei cash! Domnule dragă Cornel Nistorescu! Romania este un mare, mare Bufet Suedez? Sau Șelf Service? Ai nevoie de bani, suni un prieten, vine omu’ cu mălaiul, după aceea îți continui somnul de frumusețe?

 53. De la lume adunate/Și’napoi la lume date! Dl Adrian Năstase, fost PM, este îngrijorat că Muzeul Brukenthal este supus unui linșaj Mediatic! A zis ceva de Oniric și Ocult, eu nu am înțeles, nici dânsul nu a înțeles, dar da bine! Doamna Leonard Miron cu soțul Miguel, se pregătesc ca să fie părinți! Ii recomand cu căldură doamnei Leonard din lipsă evidenta de sâni, o doamnă din Crevedia care are o vacă, balțata românească de 810 Kile! Lapte bun, curat, la vadra. Domnul Marcel Ciolacu a promis solemn că după ce își termina mandatul de PM, se întoarce la Buzău că să își termine clasa zero. Pacientul doctorului Ciomu este fericit! Nici dânsul nu o are mare, nici domnul, patron la EVZ! Analistul politic Bogdan Chireac crede că psd are o oportunitate fantastică, cu creșterea economică fantastică a României! La DC NEWS se comercializează la liber Canabis? Nu mai avem proprietatea cuvintelor? Mințim talpa țării, dar nici chiar așa! O țară veselă și tristă, mai mult tristă…

 54. Am urmărit emisiunea lui Ionuț Crustacee „La final” ,invitat Rareș Bogdan.
  Am văzut un Rareș Bogdan strâmtorit rău de Cristache și aproape „abligat”să raspunda la intrebari.
  Mă gândesc cum acest Rareș Bogdan a vândut românilor gogoși cu rahat timp de aproape douăzeci de ani fara remușcări și încă mai șanț multi care îi consuma gogoșile.
  A recunoscut că insistă pe lângă Ciolos să se mute în PNL cu tot ce mai are Ciolos ,cu tot cu bizarii lui.Cred că PNL-istii șanț interesați mai mult de aripa „Vlpe „din Sri , care-l susține pe Ciolos.Este tot ce-i lipea partidului bratienilor.
  Va anunt că Rareș Bogdan a scris o carte ,nu știu titlul că l-am uitat instant,important e că a scris și zicea că are mare succes,cartea!
  Aproape că nu se mai găsește dar am reținut adresa unde o puteți comanda,notați:www@veceu in fundul curții.ro

 55. Maestre Cornel Nistorescu! La dvs în sat era un singur ceas! Dacă se strica, făceați Crăciunul în Mai și Paștele în Octombrie! Tăiați atunci oaie în loc de miel? Dl Burduja de la PNL are ceas de 134 000 de Euro și o sete nestăvilita de Bani, Putere, Lux! De mic a fost îndrumat de Genitori la facultăți afară, apendice la FMI, Banca Mondială, BERD! Nu tu Politehnica, Medicină, Universitatea! Nu tu Uzină, Salopete, șobolani, transpirație de needucat! Vrei Burduja la Primăria generală a Capitalei? Îți place luxul, iobagii care îți pupă mâna? Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană/ voturi! Cu ce prostești proștii? Văz că Piedone e artist emerit al poporului! 8 clase la 21 de ani, 12 clase la 26? Primar din ospătar cu ștergar pe antebraț? 67 de morți la Colectiv în chinurile Iadului, unde Infernul lui Dante e pistol cu apă rece! Gură bate curu’ Dar păcălește și alegătorii! Am un sentiment ciudat de ridicol, burlesc, comic, văzând pe ăia din poză! D-na Pandele Firea vrea iar primar Bucale? E de meserie bibliotecara! De ce nu se duce angajată la Biblioteca Centrală Universitară unde îl vede pe maestrul Cristoiu Nelu cum citește despre Ionel Brătianu, Patriarhul Miron Cristea, I.G Duca, Virgil Madgearu, priapismul regelui Carol al II-lea, evreica
  Elena Lupescu?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.