„Suveranitatea palestiniană” în viziunea lui Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis sâmbătă că i-a reiterat preşedintelui american Joe Biden poziţia sa cu privire la „suveranitatea palestiniană”, insistând asupra „pretenţiei” de securitate, potrivit AFP.

Cei doi lideri au vorbit la telefon vineri pentru prima dată în aproape o lună. Biden a declarat după conversaţie că este încă posibil ca Netanyahu să accepte o formă de statalitate palestiniană.

În timpul discuţiei, „prim-ministrul Netanyahu şi-a reiterat politica potrivit căreia, odată ce Hamas este distrusă, Israelul trebuie să păstreze controlul asupra securităţii în Gaza pentru a se asigura că Gaza nu va mai reprezenta o ameninţare pentru Israel, o pretenţie care contrazice cererea de suveranitate palestiniană”, a precizat sâmbătă biroul premierului israelian.

Statele Unite, principalul aliat şi susţinător, au cerut Israelului să limiteze numărul victimelor civile, în contextul în care războiul dintre Israel şi Hamas face ravagii din 7 octombrie în Fâşia Gaza. Washingtonul şi-a reiterat, de asemenea, sprijinul pentru crearea unui stat palestinian.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a spus că Biden „încă mai crede în perspectiva şi posibilitatea” unui stat palestinian, dar „recunoaşte că va fi nevoie de multă muncă pentru a se ajunge acolo”.

Cu o zi înainte, Benjamin Netanyahu spusese deja că „Israelul trebuie să aibă controlul securităţii pe întregul teritoriu de la vest de râul Iordan. Aceasta este o condiţie necesară, care este în contradicţie cu ideea suveranităţii (palestiniene)”.

Războiul dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe 7 octombrie pe teritoriul israelian, soldat cu moartea a aproximativ 1.140 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe datele oficiale israeliene. Aproximativ 250 de persoane au fost răpite şi duse în Gaza.

Ca represalii pentru atac, Israelul a promis să „anihileze” Hamas, bombardând Fâşia Gaza şi desfăşurând operaţiuni militare intensive acolo. Conform unui nou bilanţ publicat sâmbătă de Ministerul Sănătăţii al Hamas, 24.927 de persoane, marea majoritate femei, copii şi adolescenţi, au fost ucise şi 62.108 rănite în operaţiunile israeliene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

24 de Comentarii

 1. „este încă posibil ca Netanyahu să accepte o formă de statalitate palestiniană”

  Pentru asta se fac alegeri de miliarde de dolarii, sa vina un senil sa spuna ca: „este inca posibil” … ? Nu cumva terorismul palestinian a explodat datorita „fermitatii” unor politicieni impotenti ? Voi ce parere aveti: este inca posibil asa ceva cu Bibi, ca altfel nu ar dori toata progresimea sa-l excluda ? Nu va pute a politica de prof Obama ? Astuia ii iese razboi si cand militeaza pentru pace. Bine ca i-au dat muhedejii Nobelul.

 2. Si Putin „şi-a reiterat politica potrivit căreia, odată ce GAȘCA NAzISTĂ DE KHAzARI este distrusă, RUSIA trebuie să păstreze controlul asupra securităţii în URCACA pentru a se asigura că URCACA nu va mai reprezenta o ameninţare pentru RUSIA, o pretenţie care contrazice cererea de suveranitate URCACĂ”
  măRog…😜
  [°°°RomBorKaK etc°°°]

 3. Viziunea acestui bandit ar fi ca statul evreu să dispară!…sau cu rezoluția ONU din 1949 să se șteargă cu ea la…!

 4. Hamas trebuie să dispară și Netanyahu trebuie schimbat. Statul palestinian trebuie să existe, dar fără pretenții la teritoriul Israelului. Așa cum palestinienii nu au unde să se ducă nici israelienii nu au altă țară.

 5. Statul palestinian nu poate avea granita cu statul izdraelian, lucru demonstrat cu mii de morti pe 7 Oct 2023. De la ce a plecat totul, de la biserica ? Asta va disparea, ca dispar enoriasii. Ramane in schimb URA, aceea nu moare.

 6. @Elena Popa Nici tiganii nu au tara da asta nu inseamna ca trebuie sa primeasca una. Exista tari in care pot trai daca lasa ideologia rasista de tipul noi suntem „rasa aleasa”. Palestina e Palestina inca dinainte de nasterea lui Iisus.

 7. Dupa ce HAMAS va fi distrusa in Gaza, sarcina de a asigura linistea in aceasta zona sa revina Israelului.
  Daca nu stii sa fii om si sa stai la locul tau, atunci iti trebuie paznic la dos.
  Banii dati de Israel in Gaza, au fost investiti de HAMAS in tuneluri si echipament de razboi……[Rumburak]

 8. Aleksandr Soljenițîn a estimat că, în total, regimul evreiesc din Rusia a reușit să extermine peste 60 de milioane de oameni, inclusiv victimele colectivizării forțate, foametea, epurările, expulzările, exilările, execuțiile și decesele în masă din Gulaguri. A mai precizat marele Soljenițîn că „crimele la scară industrială ca acestea sunt o parte esențială a teoriei comuniste [evreiești]”.
  “Trebuie să înțelegeți. Principalii bolșevici care au preluat Rusia nu erau ruși. Urau rușii. I-au urât pe creștini. Conduși de ura etnică, ei au torturat și au sacrificat milioane de ruși fără nicio remușcare. Revoluția din octombrie nu a fost ceea ce numiți în America „Revoluția Rusă”. A fost o invazie și o cucerire asupra poporului rus. Mai mulți dintre conaționalii mei au suferit crime oribile de mâinile lor pătate de sânge decât orice popor sau națiune a suferit vreodată în întreaga istorie a omenirii. Nu poate fi subevaluat. Bolșevismul a fost cel mai mare sacrificiu uman din toate timpurile. Faptul că cea mai mare parte a lumii ignoră această realitate este o dovadă că mass-media globală în sine este în mâinile criminalilor. ”
  – Aleksandr Soljenițîn (1918-2008)”

 9. Dupa ce gașca de 🥳i KhaZari va ATÂRNA sub Podul Pivnichnîi din Kievs, sarcina de a asigura linistea in aceasta zona sa revina RUSIEI.
  Daca nu stii sa fii om si sa stai la locul tau, atunci iti trebuie paznic la dos.
  Banii dati de Rat’sChild in Urcaca au fost investiti de Urcaci in MĂCELARIREA
  MINORITĂȚILOR……[RomBorKaK etc]

 10. @ gelu 19:49
  Asasinarea Țarului și a Familiei Imperiale a fost privită de către KhaZari ca un sacrificiu Ritual. În epocă, în USA au circulat cărți poștale în care Țarul figura ca un cocoș de sacrificiu.
  Ura KhaZarilor împotriva Rușilor are rădăcini istorice, Regatul Khazar fiind distrus de către Vikingii care au înființat Rusia Kieveană în drumul lor spre Bizanț.
  Nobilimea Rusă era majoritar reprezentată de urmașii Vikingilor (Varegilor).

 11. asteptam aparitia „purtatorului” de vorbe cel charliu; maestro?

 12. mai degraba statalitatea israeliana ar trebui pusa in discutie… de ce ti-e frica de aia nu vei scapa, to’arasu natanyahu!

  DREPTATE PENTRU PALESTINA!

 13. „asteptam aparitia „purtatorului” de vorbe cel charliu”

  Asta este bagat la inaintare cand sunt meciuri de fotbal la tv si cand se consuma mult superior de regiune.

 14. „In ce priveste „antisemitismul” lui Soljenitin, problema e foarte complexa. Unii sustin ca marele scriitor ar avea tendinte antisemite, altii nu confirma acest lucru. In orice caz, respinge calul de bataie al antisemitilor rusi, teoria „conspiratiei evreiesti”, in declansarea revolutiilor din 1905 si 1918.”
  (Ion Vianu, Romania Libera)

 15. @Eduard M🎯tZ ot CZern🎯witZ/Decapitarea Regelui este un Ritual Satanic pe care khazarii il fac ori de cate ori vor sa cucereasca si sa distruga o natiune. Tot prin Ritual Satanic a fost omorat si familia Ceausescu si de aceea sangele lor si al celor 1.000 de tineri nevinovati impuscati in Dec. 89 sa se intoarca cat mai repede cu putinta prin voia Prea Sfantei Treimi s-a Fecioarei Maria pe capul celor ce l-au facut s-a acelora care cu buna stiinta au pus in aplicare asa zisa Revolutie din Dec. 89 s-a acelora care au distrus dupa aceea Romania transformand-o in Colonie. Amin. Amin, Amin. Amin.

 16. Cata vreme Rusia nu este luata in consideratie desi la aceasta ora face legea intregului glob nu va duce la nici un rezultat final in cazul Palestinei.

 17. S.ar fi opus cineva s.au ar fi fost împotriva regimului sionist evreu daca acesta când s.ar fi dus în Palestina și nimeni nu cred că contesta că evreii merita o țară a lor prospera și sigură,chiar daca au intrat forțat acolo,creau un sistem echitabil ,prosper și egal pentru toți cetățenii lor de toate etniile și rasele.In schimb acolo a domnit,ura rasiala,segregarea rasiala,răzbunarea,batjocura celor slabi care a dus la atrocități de neimaginat in secolul 21.Despre care bine,superioritate,progres vorbim?S.a ajuns la un nivel de nebunie și răutate extrema.E urat ce se întâmplă acolo ,disproporționat.

 18. Si Bibi va cadea. Ca s sionisti, khazari, ca s oculti sau simpli evrei, ei vor sti sa il dea la o parte. Orice om care ucide, in final e inlaturat.

 19. Numai tampenii scrise de prorusi, precum ca „jidanii e în toate relele” facute de ruși în istorie. Cu ce a făcut nenea Hitler și frumoasa națiune „cilvizata” germană, oare cum vad dementii ruși lucrurile? Ca Soljenitan era antisemit sibe dat ca mare Guru iar e o mare mizerie speculata de ai lui Putin. Convingerea mea ar fi ca rusii sibtot ce se revendica din gena lor, nu sunt normali! Ba chiar criminali și trebuie evitați pe cât posibil. Pe unde a trecut au lasat pustiu și moarte. Ca Gingis Han, ham-ham!

 20. Le da Netanyahu stat palestinian in Gaza de nu-l vor putea cara in spinare.
  Lingaii Putinantropului Antropoid viseaza precum sonatul de Hitler: evreii sunt cheia relelor, de la ei incep toate problemele lumii. Nu de la nenorocitii care au masacrat 2200 de oameni pe 7 Oct si au luat ostatici 300 de tineri, batrani si copii.
  In acceptiunea acestor lingai putinofili antisionisti criminalii HAMAS n-au niciun fel de vina, ba dimpotriva ii aproba si ii aplauda ptr actiunile lor demente.
  Pariez ca 99% din acesti sustinatori ai criminalilor HAMAS n-au cunoscut in viata lor macar un evreu.

 21. Isrelul lui Bibi comite o greșeală istorică și crede că lumea nu evoluează, că america nu se scufundă in haosul propriu, iar islamul uită holocaustul palestinian. Azi se vede pe cai mari,. Dar in curînd vor vea viața imposibilă și vor mai putea rătăci vre-o patruzeci de ani prin lume..America vizibil nu mai e un refugiu pentru ei..Azi in america sunt de trei ori mai mulți imigranți decît nou născuți pe zi.. Europa clar se islamizează și politica UE nu vrea să se schimbe, cel ăuțin nu in următorii patru ani, pentru care ursula și gașca de genderi psihopați iubitori de banana cu ciocolată au făcut deja cincinalu.. IAr să vorbești de spor prin natalitate a europeanului creștin, e un banc prost..Deci, bibi a pariat pe calu 13.. Ghinion..

 22. Ka ka ia Israel cand este moshia lui Rothschild, de aia nu au nici Constitutzie. Antonescu la fel a fost atacat la Odessa, shi la razboi ca la razboi a facut nishte victime in tribul 13 bolshevic, dar Bubyko cu sprijinul clantzailor lui de aur, a facut un adevar macel din care el nu vrea sa se opreasca, ajungandu-se cu procese de genocid la Haga, ca la al nostru rromica Ylici Y., ce vedea la mineriadele lui rebeliuni legionanre, samd. Deci la Bubyko nu se pune, dar la Antonescu da, in modul cel mai cinic, pentru ca el le-a oferit solutzia UNICA, nu FINALA de a scapa de alogeniul lor Hitlerica. Trebuie sa fi imbecil sa spui Romania Gaza are. Intreba-tzi pe polonezi, pe altzi evrei normali romani, inclusiv fost preshedinte de alt lor! Dar ce sa faci?, noi fiind Colon izatzi mai ceva ca altceva, deocamdata fara impushcaturi, ni se pregateshte manualul de HO, urmare a impostorului dovedit chiar shi de ei, adica khazarul Weisel, tribul 13 Fortul Jilava, cetatzean HU, care duce la continuarea politicii bolshevice a chibutzului PCR de distrugere a Romaniei, urmarea fiind desfintzare de catre Rege dupa primul atentat al lor cu
  victime in Parlamentul nostru, care nici nu vor sa le comemoreze, totul fiind ca a fost marea „revolutzie” din dec.89 a spionului rus rromica Ylici. Lovitura de stat a eshalonului 2 a nomenclaturishtilor, a dus la continuarea operei de distrugere a Romaniei, iar pupincurishtii la aceasta adunatura de natzii ca ei vor sa fie regii shi imparatzii popoarelor, ca asha au prezis Rabyiile lor, nu vor salva pe nimeni, decat la distrugerea vietzii, ca acum.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Marea finantza l-a creat pe Hitler, crezandu-se ca Europenii=sclavii, vor munci pe 2 centzi, iar khazarii vor vinde pentru ghisheftul lor. Peste ani Kiss hingheru a repetat scenariul cu China, care curand nu va mai manca cu betzishoare. Atunci sa te tzi!

 23. Genocidul lui Netanyahu in Gaza nu va ramane neplatit: il vor plati toti israelienii care vor trai in teroare continua, in acea zona NU va fi niciodata pace din cauza Israelului care, sustinut de SUA, face ce vrea, ocupand teritorii, ucigand civili nevinovati…
  Si nu numai iesaelienii vor plati, vor plati si occidentalii, lumea islamica nu va lasa aceasta tragedie a palestinienilor sa ramana neplatita de cei care osunt responsabili!!!
  Mai vedem…

 24. Netanyahu este o bestie criminala care trebuie judecat si ars pe rug pentru genocidul copiilor, femeilor si batranilor palestinieni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.