Țânțari modificați genetic ca să salveze oameni

Compania britanică de biotehnologie Oxitec mizează pe o soluţie inedită pentru a limita creşterea numărului de cazuri de febră denga în Brazilia, care implică eliberarea în natură a unor ţânţari modificaţi genetic pentru a reduce răspândirea acestei boli virale, informează Reuters.

Oxitec a obţinut în laborator o versiune a ţânţarului mascul Aedes aegypti care poartă o genă ce ucide puii de sex feminin înainte ca aceştia să ajungă la maturitate, reducând astfel populaţia. Numai ţânţarii femele înţeapă oamenii şi transmit boala.

Ouăle ţânţarilor sunt plasate în interiorul unei cutii în care se adaugă apă pentru a stimula activarea embrionilor.

„Îşi completează ciclul în interiorul acestor cutii în aproximativ 10 zile şi insectele adulte ies apoi pentru a-şi face treaba”, a declarat directorul general al filialei Oxitec din Brazilia, Natalia Ferreira.

Pe măsură ce ţânţarii modificaţi genetic sunt eliberaţi într-o anumită regiune, ei se înmulţesc în timp ce populaţia totală a acestor insecte începe să scadă.

Brazilia se confruntă cu o epidemie masivă de febră denga în primele luni ale anului 2024, alimentată de sezonul cald şi ploios. Până la data de 27 februarie, peste 973.000 de cazuri probabile de febră denga au fost înregistrate în Brazilia în acest an.

Potrivit Ministerului brazilian al Sănătăţii, 195 de oameni au murit din cauza bolii, iar alte 672 de decese sunt în prezent investigate.

Populaţia de ţânţari din zonele în care compania Oxitec a implementat acest tratament este cu până la 90% mai mică decât în zonele în care procedura nu a fost folosită, a precizat Natalia Ferreira.

Oraşul Suzano din statul brazilian Sao Paulo foloseşte această soluţie după ce a declarat stare de urgenţă la începutul lunii februarie. Cutii cu ţânţari modificaţi genetic sunt plasate în zone strategice din întregul oraş.

„Sperăm că următoarea numărătoare va arăta o reducere cu 20%, astfel încât să putem să ieşim din starea de urgenţă”, a declarat primarul din Suzano, Rodrigo Ashiuchi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Programul de vaccin antipolio al lui Bill Gates eradicheaza copiii, nu poliomielita. Fundația Gates, alias Gates Family Trust scutită de taxe, cheltuie miliarde de dolari în numele umanitarismului pentru a stabili un monopol alimentar global dominat de culturi și semințe modificate genetic (MG). Tatăl lui Gates, William H. Gates Sr., a fost implicat de mult timp în grupul de eugenie Planned Parenthood, o organizație rebrandata născută din Societatea Americană de Eugenie. Într-un interviu din 2003 cu Bill Moyers de la PBS, Bill Gates a recunoscut că tatăl său a fost șeful Planned Parenthood, care a fost fondat pe conceptul că majoritatea ființelor umane sunt doar „reproducători nesăbuiți” și „buruieni umane” care au nevoie de tăiere. Oxitec a primit mai multe granturi de la psihopatul cel iubit dintre pamanteni utili, si intruneste toate calitatilr pentru a desfasura o dialectică hegeliană clasică: pe motiv de a justifica eliberarea „de urgență” propusă a milioanelor de țânțari modificați genetic a lui Kill Bates. Public în ceea ce va fi în esență un experiment științific uriaș cu rezultate imprevizibile… problemă — reacție — soluție. Epidemia Zikaa fost concepută de guvernele globaliste pentru a justifica bombardarea aeriană a populațiilor cu substanțe chimice toxice.

 2. La fel si Elon Musk cu bunic pentru societatea ”tehnologica” condusa doar de tehnologi – ingineri utili si nu de umanii inutili. Inutilii vor fi tinuti in tarcuri si hraniti ”gratuit” cu ”tehnologie” in societatea perfecta unde bolile le vor fi tratate cu ”implanturi” spe binele lor si nu pentru a asigura un septel pentru recoltare de material genetic pentru degeneratii utili care provin dintr-un grup afectat de boligenetice de prea multa incrucisare intre rude…planned parenthood este o fabrica de organe, de material genetic si de celule stem de la noi nascuti, avortul se face si in luna a saptea sau a opta de sarcina, cu cat organele interne ale copilului sunt mai dezvoltate, cu atat sunt mai scumpe. Sunt documentare despre prcesele juridice pe care Planned Parenthood le-a avut cu acuzatie de crima cand copilul ”avortat” s-a nascut viu si cand tot au colectat organele omorandu-l…

 3. Iar fac mișto de cetățeni? Până acum tandarii cărau boli infecțioase, apoi China a modificat genetic pentru covid! Bă, mai aveți aberații de scos la interval?

 4. Potrivit Ministerului Sănătății din Brazilia, 365.000 de persoane au fost infectate în primele 5 săptămâni ale acestui an. Aceasta reprezintă de 4 ori mai multe cazuri de dengue decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Urgențe de sănătate publică au fost declarate în mai multe state. „Există țânțari peste tot.”

  Fabrica braziliană de țânțari funcționează acum la capacitate maximă. Programul Global pentru țânțari al Națiunilor Unite a anunțat anul trecut că va elibera miliarde de țânțari modificați genetic în diferite regiuni ale Braziliei pentru a proteja populația de febra dengue. Este prima dată când această metodă este folosită la o scară atât de mare.

  Autoritățile sanitare braziliene au eliberat țânțari infectați cu bacteria Wolbachia în cinci orașe.

  La mai puțin de un an de la acest anunț, numărul cazurilor de dengue în Brazilia nu a scăzut, dar a crescut semnificativ.

  Programul Global Mosquito a primit o injecție financiară de 50 de milioane de dolari, în special de la Fundația Bill & Melinda Gates. Aceeași fundație a finanțat și cercetarea vaccinului împotriva dengue.

 5. denghe si zika,
  Simona Halep, speriată de Virusul Zika | Buna ziua Brasov
  Am auzit că şi dacă nu eşti însărcinată în acel moment şi iei virsul, când rămâi însărcinată virusul se activează. Sunt foarte îngrijorată”, a afirmat Halep, …

  -cam asa se activeaza si vaxxinu!

 6. **Compania britanică de BIOTEHNOLOGIE Oxitec** – MODIFICARI GENETICE EXPERIMENT, METODE INTERZISE PRIN LEGI INTERNATIONALE! CINE ACCEPTA ASA CEVA? PE OAMENI I-ATI INTREBAT? SAU DEJA SUNTEM IN LAGAR EXPERIMENTAL MAOIST MONDIAL?

 7. Oare Casa Regala britanica va achizitiona cate stoluri de astfel de tantari sa le dea drumul liber prin parculetele castelelor sale? Vor scapa astfel de musafirii nedoriti. Membrii casei regale vorpurta echipament de protectie anti-tantar.

 8. Este prezentat ca succes , esecul din Brazilia! Acest experiment a fost finantat de catre fundatia Bil si Melinda Gates in incercarea de a intra in industria BigPharma unde se estima crsteri finaciare semnificative in viitor, la data respectiva. Apoi s-a vazut ca problema nu s-a rezolvat, ci tintarii modificati genetici se combinau cu tintarii local, siurmasii, cu genele amestecate, erau mai rezistenti la insecticide si la imprastierea bolilor fiind mai greu de decimat. Apoi Fundatia lui Gates a avut ideea „brilianta” sa foloseasca tintari modificati genteic ca agenti de vaccinare, dar rezultatele au fost aproape nesemnificativ in rindul populatie. Apoi a repetat experienta in douat tari africane unde de asemenea nu a dat roade povestea cu tintari modificati genetici.

  Cine nu invata din istorie, este condamnat sa repete greseleile

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.