Țapii lui Ciucă? Șeful Vămilor și al Agenției pentru Resurse Minerale, demiși

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că l-a demis pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, justificând că este nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni.

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget.

Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.
L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.
Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, a afirmat Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Hoții de la privat nu plătesc nimic la stat! Hoții de la stat își trag salarii bastane și vacante in Dubai! Un stat eșuat în frunte cu un președinte eșuat! Prostimea suferă că de aia e prostime! Succesuri!

  2. I-a demis ca să-și înșurubeze liberalii înainte de rotativă la cârma unor posturi cheie în ministerele de Finanțe, Economie și Interne-Vămi. Pentru că de la Vămi curge mirodenia cu care liberalii, ca și pesediștii înaintea lor, își umplu buzunarele.

  3. Juvetele nu se pricepe la altceva. Crede ca daca schimba incompetentii cu alti incompetenti ii creste Pibul. Pibul creste daca faci industrie si pui lumea la treaba nu caricatura, furtisag si papagal cum au facut de 30 de ani.

  4. Serios?! Va ajunge intro alta functie, cu siguranta. E pentru a distrage atentia de la greve si mitinguri!

  5. i-a linistit ciuca terminatoru!
    (deja e caz de „era mai bine….”)

  6. Banii se fac in fabrici nu din pix. Cei care muncesc in industrie sunt frustrati cand vad ca asistentele, profesorii, functionarii din administratia locala, castiga de 2 ori mai bine decat fraierii din fabrici. Daca nu ai industrie mirosi a fraier, poti avea armata, politie, invatamant, justitie, functionarime, dar nu-i vei putea sustine pe termen lung.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.