Țara cu scumpiri chiar și de două ori pe zi

Preţul carburanţilor continuă să tot crească.  S-a ajuns chiar și două scumpiri pe zi în unele benzinării, remarcă antena3.ro.

Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5.8%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu aproximatic 20 de lei mai mult decât în urma cu 30 de zile.

Preţul benzinei standard, de exemplu, a crescut cu aproape 20 de bani/ litru.

Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5.8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astazi cu 19.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

La motorină, preţul mediu pe litru a crescut cu 5.1%, astfel că un plin (50 de litri) costă  cu 18.5 lei mai mult față de luna trecută.

Prima scumpire importantă a avut după majorarea accizelor la carburant, de la 1 ianuarie 2024.

De atunci, preţul carburanţilor par să nu se mai aprească, iar din vară urmează o a doua majorare a accizelor.

Deși cotațiile prețului scade, în țara noastră acest lucru nu se reflectă în prețul de la pompă.

Atunci când cotaţiile petrolului cresc însă,   preţul la pompa crește rapid, piaţa comustibililor fiind marcată de acest  fenomen considerat periculos de analiştii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

 1. Bazaie pe Bucuresti zeci de troace pe zi de F16, pregatind de razboi Ucraina, cu romanii terorizati din teritoriile rapite. A lamurit cineva cine suporta costul kerosenului, hrana si intretinerea teroristilor pregatiti si salariile mercenarilor romani care ii pregatesc? Dar costurile distrugerii relatiilor politice si economice cu Rusia?

 2. LEME ,LUME / HAI LA GLUME !!!Sa le fie rusine propietarilor de ca se plang de pretul combustibililor !!! PAI DACA PRETUL URZICILOR , HRANA DE BAZA A VIP-8rilor A AJUNS UN LUX !!!

 3. Dar stai! Cetatenii vor sa voteze 34 + 16 = 50% cu PSDNL, deci pretul la benzina si alte fleacuri nu conteaza…

 4. De Crăciun, şoseaua E85 a făcut o nouă victimă: jurnalista Iuliana Gătej, „Fluturica”, de numai 30 de ani. În urmă cu exact un an, am iniţiat o petiţie pentru siguranţa pietonilor din satele traversate de drumuri naţionale. La primul punct, ceream Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţiei Rutiere montarea de traverse în relief pe carosabil, care să oblige automat reducerea vitezei. În Dumbrăveni, nu s-au montat. Un astfel de încetinitor de viteză ar fi putut salva viaţa Fluturicăi!

 5. Guvern FSN criminal, „partide” ticaloase, „presedinte” tembel. Doar slugi, ca te uiti in stinga, ca te uiti in dreapta. Welcome to Romania !

 6. Creșterea se datorează înțelegerii Ciolacului cu OMV( care face prețul in România). OMV-ul e dator Trădătorului de Țară care e in budă datorită lipsei de bani la buget. Și de ce să nu căstige și ei(OMV-ul plus ceilalți benzinari) 0,2 RON/litru și varsă și-n visteria ciuruită a statului un plus de 0.3 RON/litru de carburant?…

 7. Stimatii mei concetateni,domniile voastre ce asteptari puteti avea de la un P.M.fara scoala pe nume Ciolacu,un al doilea om in stat(stat in K..r)greoi precum un tank intr-o senila,al treilea un fost interlop pe nume neaos romanesc Alfred Simonis(de meserie evreu).. si asa mai departe,numai” romani de vita veche”.Nu-i vorba ca primul si pimul in stat este precum cei dinainte!Asa ca la vot pentru o sticla de ulei si un kg.de faina de mamaliga ca sa nu explodeze..mamaliga!NEAM dat drakului sau ne-am dat dracului!!

 8. LA MAI MARE! suferiti sclavilor… asta ati votat si o sa votati, asta meritati

 9. Nu uitați:
  Puneți ștampila de vot pe PiZeDeNeLepre, măRog…🤮

 10. De ce creste pretul benzinei??? Fiindca asa e normal….In marile orase dar si in orasele esti sufocat de numarul imens de autoturisme, 90 la suta germane…Diaspora sufoca tara cu besini germane…Asta inseamna cerere imensa de benzina si motorina, care evident provoaca cresterea pretului….Chiar daca pretul motorinei se dubleaza la 15 lei tot mai e loc de majorare….Ce treaba are aici PSD? Nici una… Tara duduie, PIBU creste, chiar daca Romania nu produce, chiar daca romanii muncesc putin, PIBU creste..

 11. ”Țara cu scumpiri chiar și de două ori pe zi.”
  ”E bine !”
  Taxele puse de guvernanti pe bietul roman, vin cam una/luna. Veniturile scad doar lunar, nu de doua ori/zi.
  Asa-i intr-o tara neguvernata.

 12. nu trebuie sa va agitati, daca astia de la putere se supara putin aranjeaza cu omv sa bage o sincopa in aprovizionare si niste zvonuri bine tintite si de maine sa fie 12 lei litrul, ca mai apoi sa apara iar samaritenii smecheri sa spuna ca au reusit sa scada pretul la 9 lei. ca sunt destui care cred…

 13. Astăzi, petrolul este 139$… motorina 9 lei. În 2008, prețul petrolului era de 147$, iar motorina 3,70 lei. Ori sunt prost la matematică, ori se întâmplă ceva ciudat…

 14. Nu barierele si alte sisteme de fortat incetinirea sint solutia , Solutia este civilizarea romanilor si respectul pentru toti oamenii. Din pacate au carnete toti mirlanii si cei ce nu au respect pentru nimic

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.