Țara mea de dor e România!

În lotul echipei naționale, mai întâi la reprezentativa de tineret, și-au făcut loc, ba încă în postură de titulari, doi jucători care au fost aduși de la cluburi din străinătate. Sunt din acea categorie de compatrioți ale căror familii au plecat din țară când ei erau mici sau care au decis ei la vârsta majoratului mai bine să încerce la alții, decât să aștepte o șansă la noi.

Din prima categorie, a celor plecați de mici, este cel supranumit acum Sonic, după personajul din desene animate, având și un look care nu are cum să nu atragă atenția peste tot la EURO> fundașul dreapta Andrei Rațiu. Este un jucător cu un travaliu absolut impresionant și sincer reprezintă un mare semn de întrebare cum un astfel de apărător, cu valențe tehnice neașteptate și care urcă extrem de periculos în atac, nu este acum legitimat la un club de valoare, unde să joace meci de meci.

Al doilea român venit de afară, fără a fi prins decât câteva partide la Politehnica Timișoara în a doua divizie, este mijlocașul Marius Marin aflat în Italia de la vârsta de 18 ani. A semnat cu Sassuolo, un contract pe patru ani. De atunci, joacă numai în Peninsulă. A fost un an, la Catanzaro, în Serie C, iar din 2018, este la Pisa.

Marin a ajuns om de bază la echipa italiană și este căpitanul echipei. El a refuzat oferte de la FCSB și CFR Cluj, considerând că nu e oportun să joace în țară. Anul trecut, în octombrie, Marius a devenit jucătorul străin cu cele mai multe meciuri pentru echipa italiană. El a trecut de 200 de partide.

Marius Marin a fost căpitanul naționalei Under 21 a României la turneul final din 2021. Adrian Mutu este cel care a văzut în el un lider și l-a investit cu banderola de căpitan.

Marius Marin se simte mai român decât mulți români. Și ceea ce a postat recent pe contul său este un mesaj senzațional despre ceea ce înseamnă dragostea de țară.

Aici mi-i floarea și rădăcina. Aici mi-i frunza și tulpina. Aici mi-i graiul, aici mi-i glia. CĂCI ȚARA MEA DE DOR ÎI ROMÂNIA”, a scris Marius Marin pe Instagram, punând și tagurile #impreunapentruromania #hairomania #mandrucasuntroman

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

2 Comentarii

  1. Bravo!Iata un crez,un indemn demn de urmat!Singele apa nu se face!Va iubim pe toti, copii ai tarii mele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.