Târgul de Crăciun de la Braşov, ”un nou concept, unic în țară”

Târgul de Crăciun se va deschide în Piaţa Sfatului, pe 29 noiembrie, cu produse create, fabricate în zonă, potrivit autorităților locale.

,,Ne pregătim intens pentru perioada aceasta de sărbători. Vom avea cel mai frumos brad din România, cel mai înalt, cel mai bine împodobit, și vrem să avem cel mai frumos Târg de Crăciun, mai ales că venim cu un nou concept, unic în țară, cu căsuțe care aduc o atmosferă de poveste în Piața Sfatului. Aici e o luptă foarte serioasă, am văzut că cei de la Craiova și cei de la Sibiu deja și-au deschis târgurile de Crăciun. Noi vom deschide acest târg de Crăciun pe data de 29 noiembrie. Mă bucură faptul că avem foarte mulți producători brașoveni care participă la acest târg. Vrem să avem mai multe căsuțe decât ne-am planificat, probabil că o să avem în jur de 50 de căsuțe în Piața Sfatului. De asemenea, vrem să facem niște locuri și niște lucruri frumoase în zona Rectoratului Universității Transilvania și în Piața Sfântul Ioan. O să avem acolo (în Piața Sf. Ioan, n.n), probabil, Studioul lui Moș Crăciun, împreună cu partenerii noștri de la Magic FM și câte un carusel frumos luminat, pregătit pentru cei mici. Întorcându-mă la Târgul de Crăciun, îi invit pe toți brașovenii – și, evident, și pe cei care ne vor vizita orașul – în Piața Sfatului, să guste din produse create, fabricate aici, la noi, în zonă”, a precizat viceprimarul Dan Ghiță.

Pentru a asigura un acces facil la noile căsuțe din cadrul târgului și o vizibilitate cât mai mare pentru toți comercianții, târgul din acest an a fost gândit pe 5 sectoare:

  • sectorul pentru producătorii din sfera de produse alimentare și agro-alimentare, cu 13 căsuțe, dintre care 9 sunt pentru producătorii brașoveni;
  • sectorul cu produse meșteșugărești și artizanale, care va avea 17 căsuțe, dintre care 9 pentru cei din Brașov;
  • sectorul cu produse alimentare preparate la fața locului: 11 căsuțe;
  • un sector de băuturi care cuprinde comercianții de vin fiert, ceai cald, alte băuturi alcoolice sucuri naturale: 6 căsuțe;
  • un sector pentru comercianții cu produse specifice, de genul turtă dulce, bomboane, acadele: 3 căsuțe.

La categoria de produse alimentare ambalate, brașovenii și turiștii vor putea achiziționa produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși, cârnați, jambon, carne în untură, la borcan, dar și pastramă, șorici, brânză, jumări, mușchi afumat.

Meșteșugarii și artizanii le vor oferi decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă de Crăciun, căciuli, mănuși și papuci de blană, globuri de sticlă, ii, cămeși tradiționale și brâie.

De asemenea, vizitatorii târgului vor putea gusta langoș, jumări, cârnați, sarmale, piftie, iahnie cu fasole, coaste în untură, pastă de jumări și untură pe pâine, cârnați cu fasole și murături, iahnie de fasole cu ciolan, cârnat în pită, varză călită cu cârnați, dar și pălincă, vin fiert, țuică fiartă și siropuri naturale.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun și aprinderea luminițelor vor avea loc în 29 noiembrie.

Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Dupa parerea mea, cel mai frumos cadou pentru brasoveni, este plecarea lui Allen „delemn” Coliban de la Primarie.
    De restul, cu casute, luminite etc. mai vedem.

  2. ”Târgul de Crăciun de la Braşov, ”un nou concept, unic în țară”
    Antenele văd doar Craiova.

  3. Cea mai mare mizerie posibilă…de fapt Brașovul numit în trecut Iașov,este cel mai urât oraș din România…vi-o spune unul care este născut în orașul Stalin 😭…

  4. Da straine numit asa ca baga mult în pibul axi. Atunci dementul a tuns Tampa si a scris din brazi Stalin. Fara sa vada ca alta e cetatea.

  5. „vi-o spune unul care este născut în orașul Stalin”

    Dar ai locuit in Gârcini !

  6. Hai nu?
    Cine stie unde ai stat tu poate in nodu Bartolomeu sau Rulmentu si nu ai iesit din casa dar toata zona lantului de munti e cea mai frumoasa din tara si chiar din lume si probabil ca bate si zone din Canada.
    PLATOUL Bucegi – Postavarul poiana-Piatra Craiului – Fagaras Muntii +aerul medieval care te transpune +++

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.