„Taxa pe boală”, eliminată doar pentru anumite categorii

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale în cazul gravidelor, mamelor cu copii bolnavi, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Guvernul a inclus azi, prin ordonanţă de urgenţă, şi o măsură socială de ordin medical, de asemenea mult aşteptată, şi anume scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul gravidelor, al mamelor cu copii bolnavi, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi pentru cazurile de urgenţă”, a precizat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

El a precizat că măsura se aplică şi în cazul concediilor postnatale

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Gresit, e discriminare, trebuie atacat. In plus, este o idiotenie, pui o taxa de sanatate tocmai celora care beneficiaza de ea ?!? Taxa trebuie scoasa de la ajutorul de concediu pe caz de boala, ca si cititoarea de prompter care spunea ca-i impozit pe sanatate ! Confuzie grava la guvernanti sa considere ca boala genereaza un venit. Cineva este bolnav la cap la finante.

  2. DAR O LEGE-ORDONANȚĂ =CARE SĂ PEDEPSEASCĂ CU RADIEREA DIPLOMEI DE MEDIC-CELOR CARE SUNT „FABRICANȚI DE CONCEDII MEDICALE DE BOALĂ,DE INVALIDITATE…DE PENSIONĂRI PE CAZURI DE BOALĂ DE ȘIRA SPINĂRII ȘI PENSIONATUL E PRINS ÎN DANEMARCA-ȘOFER DE TIR !

  3. „„Rafila vrea „controale serioase” pentru concediile medicale””! OARE DE CE??/
    DAR O LEGE-ORDONANȚĂ =CARE SĂ PEDEPSEASCĂ CU RADIEREA DIPLOMEI DE MEDIC-CELOR CARE SUNT „FABRICANȚI DE CONCEDII MEDICALE DE BOALĂ,DE INVALIDITATE…DE PENSIONĂRI PE CAZURI DE BOALĂ DE ȘIRA SPINĂRII ȘI PENSIONATUL E PRINS ÎN DANEMARCA-ȘOFER DE TIR !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.