Teatru: Ce puteți vedea în noiembrie?

 Luna noiembrie aduce bucureştenilor prilejul de a se bucura de două supertitluri ale dramaturgiei româneşti – „Tache, Ianke şi Cadâr” de Victor Ion Popa şi „Gaiţele,” de Alexandru Kiriţescu. Ambele sunt găzduite la TNB Sala Ion Caramitru.

Iar pe scena sălii Luceafărul se joacă două comedii foarte apreciate, semnate tot de autori români: „Şi cu pisica ce-aţi făcut,” de Lia Bugnar şi „All Inclusive,” de Alexandru Popa.

3 noiembrie Şi cu pisica ce-aţi făcut  – găzduit la Sala Luceafărul

„Şi cu pisica ce-aţi făcut?” este o comedie-aventură, ȋn care Lia Bugnar dirijează povestea ȋntr-o maniera un pic diferită, care cucerește spectatorii și provoacă actorii. Distribuția reunește mai multe generații și tipologii ale scenei: doamna Rodica Mandache este deopotrivă fermecatoare și dramatică, Marius Manole este pierzatorul absolut, Medeea Marinescu este aristocrata stilată, Mariei Buză ȋi revine o interesantă partitură ce ȋi pune ȋn valoare atât glasul cât și talentul actoricesc, Anghel Damian este plin de vervă și umor iar Lia Bugnar are o postură surpriză care dinamizează cursul acțiunii. Rezultă o comedie altfel, ȋn care destăinuirile scot la iveală mult mai mult decât răspunsul la întrebarea-titlu: „Și cu pisica ce-ați făcut?”

Distribuţie: Rodica Mandache, Marius Manole, Medeea Marinescu, Maria Buză, Lia Bugnar şi Anghel Damian.

Text şi regie: Lia Bugnar

6 noiembrie – Tache, Ianke şi Cadâr – găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Celebra comedie „Tache, Ianke și Cadâr,” de data aceasta ȋn regia lui Horațiu Mălăele, mizează pe diferențele interculturale ca motor al angrenajului comic, dar și ca baza a unei lecții despre toleranță și acceptare. Spectacolul vine cu o distribuție remarcabilă ce garantează un tablou cu personaje captivante. Horațiu Mălăele este omul potrivit la locul potrivit, ȋn postura evreului Ianke, Mihai Constantin este foarte autentic ȋn rolul românului Tache, iar Răzvan Vasilescu ȋl ȋntruchipează cu mult șarm și culoare pe bonomul Cadâr. Interacțiunea celor trei negustori este izvorul momentelor comice, dar și și o invitație către a reflecta și a găsi calea spre acceptare prin ȋnțelegere și incluziune. „Gura lumii” este concretizată scenic ȋn cele două personajele exponențiale, Baba Safta și Ilie, roluri cu care ne ȋncântă Dana Dogaru și Adrian Ciobanu. Iar din mai tânăra generație de nume ale scenei, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin prind aripi ȋn rolurile celor doi ȋndrăgostiți – Ana și Ionel.

Ȋn noua montare piesa are vigoare dar și farmec și ȋși consolidează sucesul cu fiecare nouă reprezentație.

13 noiembrie Gaiţele – găzduit la TNB Sala Ion Caramitru

Cu Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Virginia Rogin și Adriana Trandafir în prim-plan, „Gaițele” este un spectacol de mare forță dramatică dar și de un umor savuros și o ironie intensă.  Cele patru foarte apreciate actrițe, alături de Manuela Hărăbor, Gabriel Fătu, Tudor Istodor, Ion Ionuț Ciocia și mulți alții, vă invită în lumea deformată a lui Alexandru Kirițescu pentru a înțelege de ce spectacolul este cunoscut şi sub numele „Cuibul de viespi”.

Titlu reper din repertoriul autohton, piesa captivează privitorul cu personajele puternic conturate,  dinamica jocului și tumultul acţiunii. Accentele de caricatură prin care sunt puse ȋn lumina moravurile vremii şi umorul uneori amar, alteori ironic, dar tot timpul debordant completează această satiră socială ȋn registru comic.

Distribuţie completă: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, Manuela Hărăbor/Ioana Ancea, Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Gabriel Fătu, Doina Teodoru/Andreea Chiriţescu, Ion Ionuţ Ciocia, Cosmina Dobrotă/Mariangela Coldea.

Regia: Gelu Colceag

20 noiembrie All Inclusive – găzduit la Sala Luceafărul 

Comedia „All Inclusive” aduce valuri de voie bună, cu o poveste actuală, despre fericire imperfectă şi nefericire aparent perfectă. Totul se desfăşoară într-o notă dinamică, cu suişuri şi coborâşuri, în stilul caracteristic dramaturgului contemporan Alexandru Popa.

Aflat doar la un bilet distanță, cel mai relaxant „All Inclusive” și se savurează confortabil din sala de teatru.  Sunteți invitați la o superbă comedie despre ce avem și nu vedem și despre ce căutăm, deși avem deja. Totul bine dozat, ȋntr-o piesă cuceritor de amuzantă, ȋn care fiecare pare idealul ȋmplinirii celuilalt.  Protagoniştii dezvăluie, cu vervă și haz, cum perfecțiunea poate face tandem cu nefericirea și imprefecțiunea poate fi calea cea mai scurtă spre ȋmplinire prin acceptare.

În distribuţie: Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Mirela Oprisor si Diana Roman.

Regia: Vlad Zamfirescu

Biletele sunt disponibile pe: Proticket.roTicketstore.roBLT.ro şi Bilet.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

 1. Nimic din toate acestea, vreau un scenariu nou, cat de repede. Dupa Covid, Ucraina si Israel, simt nevoia unei perspective culturale diferite. Foarte diferite, daca ma intelegeti..

 2. PESE,ACTORASI,REGIZORASI,POVESTI,BANCURI,TIPETE,URLETE,CURURI,BETIVENII,GLUME IDIOATE..SPECTATORI 10,20,..PRIETENI,VECINI,NEAMURI.SI..
  SI…ATAT. VAI DE TEATRUL ROMANESC.!!! PS. CE DRAMATURGI, CE REGIZORI,
  CE ACTORI,CE SCENOGRAFI,CE SALI PLINE-cu bilete luate cu 1 luna inainte,la coa
  da la ora4.BA,GENERATIE DEGEABA.PACATCA V-ATI NASCUT IN CAPITALIMUL
  SATANIST GOLANESC SI CRIMINAL. AHA,AHA..IN SOCIAL-ismul COMUN-ist,
  TEATRUL ROMANESC JUCA CARAGIALE LA PARIS,CU SALI PLINE. SI,BADARA
  NII..AU AVUT UN MARE SUCCES. VOI,ASTIA-nu aveti nici-o vina-VA CHINUITI
  IN ZADAR.TEATRUL SI FILMUL ROMANESC,AU MURIT DEFINITIV,DUPA 1990..
  DECI.SOCIAL-ismul SI COMUN-ismul/AU CAFTIT GOLAN-eala SI DROG-neala ZAT,CA-PI-TA-LIS-TA DI-A-BO-LI-CA-vezi.. saracie,boli,razboaie,crime,hotii./IN TOATA ECEASTA PEREOADA 1950-1990=40 ANI.GATA. S-O GATAT.A-LE-LUIA

 3. Nu stiu ce va fi in noiembrie, dar de Ianke ne-am saturat inca de-acum. Toate televiziunile abunda de perciunati care se vaieta. Onania Tv nu conteneste cu ” romanul ” rapit de teroristi si cu Rifca lui care plange. E razboiul lor, nu al nostru!

 4. Nu stiu ce va fi in noiembrie, dar de Ianke ne-am saturat! Televiziunile sunt pline de perciunati care se vaieta. RTv o tine langa cu ” romanul ” rapit si cu Rifca lui care plange. E razboiul lor, nu al nostru!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.