Tehnologia 5G, pe masa CSAT

Președintele Klaus Iohannis ia în considerare convocarea unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) pentru a discuta despre permiterea accesului companiei chineze Huawei la licitaţia pentru frecvenţele necesare rețelelor de tip 5G.
Iohannis a declarat, într-o discuție informală cu presa, că ar trebui să discute în CSAT despre permiterea accesului companiei chineze Huawei la licitația pentru frecvențele care vor fi utilizate în rețelele de tip 5G.
„La noi încă nu sunt suficient de îngrijorați privind Huawei și 5G”, a spus Klaus Iohannis.
România intenţionează să lanseze în al patrulea trimestru al acestui an o licitaţie privind frecvenţele necesare pentru reţelele de tip 5G, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, citat de agenţia Bloomberg.
Licitaţia va fi deschisă tuturor companiilor, inclusiv celor care utilizează echipamente ale grupului chinez Huawei Technologies Co., a afirmat Alexandru Petrescu.
Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj. Washingtonul îndeamnă ţările aliate să nu accepte echipamente Huawei în reţelele 5G.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

13 Comentarii

  1. Serios vorbind, nu functioneaza bine si nici nu sunt profesionisti pe reteaua 4G dar se grabesc cu 5G. Hai, repede sa nu va ia altii locul la „inselatorie”! Deocamdata in tarile civilizate, deci nu e vorba de tari cu afaceri lacome pe teritoriul lor, din care se umplu conturi grase, abia de un an au introdus 4G! Ce sa intelegem noi cetatenii romani, diar ca suntem experiment din toate punctele de vedere si nu ne apara nimeni de valtoarea uratelor experimente!

  2. Vrea sa ii faca o placere lui Trump,inainte de vizita!Asta e,parca rescrie istoria cu Inalta Poarta si URSS! A infiera cu manie proletara Huawei, e o sarcina internationalista a slugilor ,ca si faza cu muzeul,ca si armamentul cumparat doar pentru a fi aruncat la fier vechi…

  3. Alogenul nu e ingrijorat de pericolul 5g, de radiatiile nocive, de controlul total asupra omului….ci il doare de chinezi pentru ca va submina monopolul si controlul stapanilor amerloci…

  4. Daca vine Huaweiu in rromania, am pus-o… vin triadele peste noi 😀
    Europolu’ se da cu …. de pamant ca nu o sa mai poata intercepta convorbiri pe 5G 😀
    BND-ul ca nu sunt un partener de incredere… dupa ce NSA va spiona toata Cancelaria?
    Adica spionaj sa fie daca o cer interesele partidului, dar sa stim si noi
    Pe de alta parte, e un motiv bun sa mai crestem bugetul SRI-ului, oricum, 60 de agenti la suta de mii de locuitori e cam putin, si doar 500 milioane de euro/an… nu poti sa te descurci doar cu atat 😀 (Polonia, tara de 2 ori mai mare poate doar cu 120, dar ma rog, poate lesii n-au asa multi dujmani)

  5. „La noi încă nu sunt suficient de îngrijorați privind Huawei și 5G”, a spus Klaus Iohannis-
    Cine sa fie ingrijorat dulapul din varful satului cu slugile ?
    Care suna a tininchea ?
    AFARA cu 5 G,ce-i trebuie magarului decat frecvente daunatoare !
    Noroc ca tinicheaua va pleca curand cu „frecventele”lui daunatoare, cu tot !

  6. s-a trecut in 2019 la etapa testelor de implementare in teren, la Bucuresti de catre Vodafone si la Florești din județul Cluj de catre Orange, fara ca populatia sa fie informata despre efectele adverse asupra sanatatii sau bunăstarii consumatorilor de servicii de telefonie mobila si internet wireless…
    din mai mult de 10000 studii de specialitate reiese ca nicio persoană, animal, pasăre sau insectă de pe planetă nu va avea capacitatea de a evita expunerea, 24 ore pe zi, 365 zile pe an, la nivele de radiație din domeniul microundelor, care sunt de zeci până la sute de ori mai mari decât ceea ce există în acest moment. Densitatea planificată a transmițătoarelor de frecvențe pentru telecomunicatii este imposibil de imaginat. În plus față de milioanele de stații 5G noi de pe Pământ vor fi și 20.000 sateliți in spațiu pe orbita geostationara pentru aproximativ 200 miliarde de dispozitive mobile cu caracter receptor-transmițător…iar creierul copiilor in crestere este în mod deosebit în pericol, deoarece absoarbe de două ori mai mult radiația comparativ cu creierul adulților.

  7. Mai mult ca sigur ca rRomanika-bramburica o sa adopte urmatoru’ G dupa vizita pe care presh-ului nostru o va face,in zilele urmatoare,peste mari si tari…nu de alta dar ar fi culmea sa vedem ca presh-ul nostru nu este batut de presh-ul d’acolo si pe celalalt umar !
    O intrebare-intrebatoare:-De ce madame Merkel vr’a,,G”numa’ de la Huawei ?!?

  8. Datorita unui context politic la scara mondiala, Romanica trebuie sa implementeze sistemul 5G, dar nu cu tehnologia spion de la HUAWEI.

  9. Poate ii da americanul una peste mana daca aude de Huawei. Sau Johannis crede ca ala nu este informat.

  10. Toti vor sa vanda ,toti vor sa -si umple punga atat timp cat sunt la putere ,fraieri,manipulati si manipulanti sunt destui.
    Ne trebuie ori nu ne trebuie noi cumparam ,noi cotizam ,noi suntem fraierii vezi FRECATELE DE RUGINA de la englezi ,vezi terthendurile F16 trecute pe la armata americana scapat de ele aruncate la NATO ,pacaliti portughezii cu ele si zvarlite romanilor pe bani grei !!,curand vor intra si ele la arat ca Migurile Lencer ,vai tie Romanie pe c labe nespalate ai incaput .

  11. Huawei jpioneaza la fel de mult ca orice alta companie chineza, americana sau sudcoreeana. Dar na, trebuie sa existe cineva care sa fie aratat cu degatul. Mai ales daca e principalul concurent al intereselor americane in bransa.

  12. Sluga ordinara si mizerabila nevertebratu sas aplica ordinul stapanului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.