Temperaturi de foc în locuri de vacanță ale românilor

Masele de aer cald aflate deasupra Africii de Nord şi a centrului regiunii mediteraneene se îndreaptă spre est şi vor duce la o creştere a temperaturilor până la 45 de grade Celsius în unele zone din Grecia şi Turcia, de marţi până vineri.

Cele mai ridicate temperaturi sunt aşteptate miercuri şi joi, înainte ca mercurul din termometre să scadă, la sfârşitul săptămânii, potrivit meteorologilor eleni.

Începând de marţi, şcolile din unele regiuni ale ţării se vor închide la ora 11:30 sau vor rămâne complet închise, în situaţia în care municipalităţile locale decid că temperaturile sune prea ridicate.

Ministerul Muncii din Grecia a făcut apel la persoanele din sectoarele public şi privat să lucreze de acasă, în cazul în care acest lucru este posibil.

Pentru numeroşii turişti aflaţi în această perioadă la Atena, Crucea Roşie din Grecia a amenajat standuri în piaţa centrală Syntagma şi la Acropole, unde personalul distribuie gratuit apă.

Populaţia este sfătuită să evite să iasă afară la orele amiezii, să bea multă apă, să evite alcoolul, să nu mănânce exagerat şi să nu facă exerciţii fizice viguroase în aer liber.

Numeroase oraşe şi municipalităţi din Grecia au decis deschiderea unora dintre clădirile publice, dotate cu aer condiţionat, persoanelor fără adăpost şi nevoiaşe şi celor care nu dispun de aer condiţionat acasă.

Serviciul de meteorologie din Turcia a avertizat, de asemenea, asupra valului de caniculă, care va lovi cu precădere vestul ţării, unde sunt prognozate temperaturi în jur de 45 de grade Celsius.

Meteorologii turci au îndemnat populaţia să evite să iasă afară între orele 11:00 şi 16:00, în special persoanele în vârstă, copiii şi bolnavii cronici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. aha … prin iulie pana in septembrie ar trebui sa inceapa incendiile de paduri/vegetatie si generare accentuata de CO2 ..
    stratul de O3 e ciuruit (ozon) ..
    cutrenure,inundatii vad ca s-au mai domolit .. nu sunt si ele excluse!
    daca nu vor fi cutremure se pot forma cutremure mari (nu e imposibil si nici exclus)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.