Tentative de spionaj. Curtea Penală Internaţională, incident de securitate cibernetică

Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat marţi că a detectat, la sfârşitul săptămânii trecute, „o activitate anormală” ce afecta sistemele sale informatice, transmite AFP.

Fără a folosi însă termenul de atac cibernetic, tribunalul cu sediul la Haga a declarat că a fost constrâns să reacţioneze de urgenţă pentru „a răspunde la acest incident de securitate cibernetică” şi „a atenua impactul”.

„Au fost date răspunsuri şi luate măsuri de securitate suplimentare, cu ajutorul autorităţilor ţării gazdă”, a declarat jurisdicţia internaţională cu sediul la Haga, în Olanda, într-un scurt comunicat, refuzând să ofere mai multe detalii.

În timpul ultimilor ani, Curtea Penală Internaţională a fost ţinta mai multor tentative de spionaj.

În aprilie 2022, un cetăţean rus, care avea mai multe identităţi, a încercat să se infiltreze la CPI, în calitate de stagiar. Serviciile secrete olandeze l-au demascat şi i-au refuzat intrarea pe teritoriul Olandei. Expulzat în Brazilia, el a fost arestat acolo pentru fraudă şi condamnat în iulie la 15 ani de închisoare.

În martie, bărbatul de 37 de ani cu numele Serghei Cerkasov a fost de asemenea inculpat pentru spionaj în SUA, unde el este acuzat că a locuit sub o identitate falsă timp de doi ani.

Serghei Cerkasov, 37 de ani, „lucra ca agent ilegal al serviciilor de informaţii ruse sub identitatea braziliană Victor Muller Ferreira”, potrivit unui comunicat al procurorului federal de la Washington.

Curtea Penală Internaţională anchetează asupra acuzaţiilor de crime de război comise de Rusia în Ucraina.

Ea a emis în martie un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, acuzându-l pe preşedintele rus de crimă de război, pentru „deportarea ilegală” a mii de copii ucraineni în cadrul conflictului dintre Moscova şi Kiev. Aceste acuzaţii sunt respinse de Moscova.

Ca represalii, Rusia a anunţat în august că îl include pe procurorul CPI, Karim Khan, pe lista rusă a persoanelor vizate de sancţiuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. „Curtea penala internationala” = impostura, minciuna, viclenie, pervertirea justitiei, subminarea independentei si suveranitatii popoarelor de catre iudeomasonii globalisti satanisti din occidentul imperialist decadent „civilizat”!!!

 2. Cum au reacționat Li🌈icii când CPI a mârâit timid la ei cu Irakul șamd ?
  Și ce a făcut pe urmă CPI ?
  Eeeeeh, măRog…😂

 3. C.P.I.: o făckătură parșivă, înființată de amerlocii tikiați, și apoi CU DREPT DE JURISDICȚIE NE-RECUNOSCUT de amerlocii tikiați!
  Una dintre multele minciuni „democratice”, „pentru Drepturile Omului”, ale Marelui Lickurici = Imperiul Satanei……[RumBurak Rishi]

 4. „facocerul african spune:
  12 AUG. 2023 LA 14:37
  „În absenţa unor antecedente penale, precum și datorită recunoaşterii vinovăției, este totuși puțin probabil ca acest lucru să se și întâmple.”
  AIUREA
  Tipul se droga in timp ce se declara CURAT pentru „permisul de arma” ! = RECIDIVIST ca tatal lui ! 🙂
  PS: Daca si-ar baga cineva ochii in FONDURILE FAMIGLIEI CLINTON ar da de … ramura BIDEN ! (via LONDRA ! mai multe nu spun pentru ca-n cazul „parfum pe clanta lui Skrypal” iar stiu „prea-multe”!)
  OCHII pe … ” 14 august = APOCLIPSA ” (doar putini v.ati prins de ce SURPRINZATOR v-a urma 🙁 )
  QUO VADIS USA ? ! 🙁”
  NASOL … mishteaux vezi ca „ghicesti” prea multe …poate te viziteaza CIA pe-acasa ! 🙁
  Faptul ca li se vede_n carti … nu e o invitatie sa te uiti TU in ele ! Nasolule ❤️❤️❤️
  PS: Esti atat de PUERIL incat esti invizibil … nu pare deloc ca sti mai mult decat ante-spui ! 😛

 5. 3301 … chiar esti CIBERNETIC „TATA LOR” ?
  INVIZIBIL (pe bune!) DESTUL
  esti !
  ❤️

 6. Ce sa fie,cin’ sa fie? Pai cine sa fie altii care sa scormone clandestin pe acolo decat hakerii Criminalului Putina care isi baga ei coda si pe acolo ca vrea seful lor Putina sa stie ce martori au aia in baza carora il acuza Tribunalul asta ce priponeste criminalii de renume mondial ca el si care tribunal a emis mandat de arestare pe numele Ticalosului. Pentru ca Javroteiul kremlinez vrea sa afle cine sunt martorii acuzarii ca sa ii elimine din vreme,asa cum si-a eliminat el toti incomozii din viatza lui de mare kkt,crezand el ca acum mai are scapare de pedeapsa finala,mai ales,dupa cate sute de mii de crime si distrugeri au facut el si hoardele sub comanda lui in Ucraina,in Siria si in alte locuri.De aia este disperat pana la turbarea de frica ca sa nu puna aia gheara pe el si sa aiba si el soarta lui Saddam,care ala,la ce ticalosii a facut si el,a fost totusi mic copil fatza de Putina zis pe bune si Macelarul Putina,Criminal de Razboi si Pace.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.