Teodosie și DNA – dosare peste dosare și culise peste culise

Arhiepiscopia Tomisului

Nu-i nici o mirare că episcopului Teodosie  Snagoveanu i s-a  deschis un dosar penal, așa, pe neașteptate. La cîte fape neclare s-au adunat în jurul său este de mirare că o asemenea decizie a fost luată  abia acum. A  fost  cercetat de atîtea ori încît  cazurile  sale ar fi trebuit să fie finalizate cu două decenii în urmă, dacă nu cu trei. Și, cu toate acestea, IPS Teodosie Snagoveanul a supraviețuit și, cu o abilitate înnăscută, a izbutit să înfrunte sistemul și, în unele situații, chiar să-l învingă. În ciuda  bărbii și a  sutanei, Teodosie  Snagoveanu  s-a mișcat mai ceva ca o vulpe. S-ar părea  că în subtext, asta ar putea fi  cauza  dosarului recent.

Teodosie Snagoveanul s-a opus în pandemie și n-a pățit nimic,  a înfruntat  normele care  băgau populația în sperieți, a  apărat o biserică ridicată într-un loc neconstruibil, a  făcut  spectacol din toate aparițiile sale de la Bobotează pînă la ultimele sărbători creștine ale anului (cunoscuții spun că, în tinerețe, IPS Teodosie ar fi dat admitere la IATC  nu mai puțin de șapte ori și n-a intrat).

Nu-i exclus  ca aspirațiile și înclinațiile sale teatrale să se fi îndreptat spre modul de  a sluji în biserică și de a  relaționa  cu credincioșii. Asta i-a adus un succes  neașteptat, după cum spiritul său antreprenorial și descurcăreț i-a adus și o putere economică. Din păcate, înclinațiile spre sodomie  ale unor oameni din preajma sa, precum și învîrtelile i-au  diminuat din anvergură.

Cu toate acestea, IPS Teodosie este o voce a bisericii noastre ortodoxe.Pompat  de al demers  avîntat și cel mai adesea incoerent al Dianei Șoșoacă, IPS a  devenit un pericol. Pe de o parte, pentru Biserică, pe de alta, pentru partidele politice și beneficiarii lor. Cu sprijinul său, cădelnițat prin mulțime, Diana Șoșoacă și ceata care s-a adunat în jurul ei ar putea dobîndi un neașteptat succes electoral. Iar un succes de ceată zărghită  ar putea fi o nenorocire pentru toți. IPS  Teodosie  stă ca un cui pentru conducerea BOR și pentru patriarh.

Altfel, BOR n-ar fi  transmis așa de repede  punctul său de vedere. El este super-lămuritor  privind relația dintre Teodosie și Patriarhul Daniel. Citez din Comunicat: „Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează și a cărei neîmplinire dezonorează. Legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale”.

Avem de-a face cu o formulare  despre case îți vine să zici că vine de la Sfîntul Sfinților sau mai de sus și că patriarhia și mitropoliile  ar fi  niște cuiburi de îngeri.

Și comunicatul DNA este  destul de „lustruit”: „Suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte”.

Este vorba de o provocare  de sorginte jurnalistică, aplicată inclusiv  la Uniunea Europeană, cînd lui Adrian Severin, devenit extrem de incomod pentru anumite  grupuri  de interese de la Bruxelles, i-a fost montată tot o  secenetă jurnalistică bazată pe camera ascunsă.

Complexitatea acestui dosar vine de la confruntarea de orgolii, interese și slăbiciuni în lumea Bisericii  Ortodoxe, dar și din intersectarea politicii cu influența clerului, în care DNA-ul  și alte forte și-au vîrît mijloacele și coada.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 31

137 de Comentarii

 1. Sunt multe date care conving ca si aceasta manarie ticluita la ordin de securistii romanului Imre a fost o noua provocare la adresa celui mai respectat si apreciat aparator al Credintei Nationale. Ca este sau nu implicat vor hotari judecatorii care cu uriasele presiuni ce s-au facut intotdeauna asupra lor s-au dovedit corecti in toate anchetele trucate in care a fost amestecat numele Arhiepiscopului Tomisului. Este rusinos ca discutam despre aceasta noua mizerie securisto-sorosista exact in Postul Nasterii Domnului. Cine vrea mereu sa tulbure linistea spirituala a milioane de romani in astfel de mommente? Numai cel cu coarne si slujitorii sai pierduti.Doar o mare schimbare pe plan international va putea face posibila curatirea acestui neam de toate sculele tradatoare care s-au impuiat la un nivel insuportabil. Vom vedea care este voia Celui de Sus.

 2. Nu stiu la ce se uita urat indarat.
  Nu ne-a spus noua, femeilor, ca prin noi a venit pacatul in lume? Nu ii e de ajuns?
  Nu doar ca vexeaza, raneste fibra interioara, dar si strica ziua si ingreuneaza viata.
  Piatra a aruncat-o in lac, raul s-a comis, indarat nu se trag vorbele rostite.
  Daca femeia e slaba si inferioara, acesta e motiv ca el sa fie mai slab ca femeia? Asta e scuza lui?
  Haida cu el peste bord!

 3. Arhiepiscopul este victima in situatia de fata. O mizerie rostogolita in bataie de joc de catre televiziuni. Sper ca procurorii sa il ancheteze pe tupeistul escroc vanzator de fonduri guvernamentale. Probabil, daca isi primea spaga ceruta, disparea iar preotii ar fi fost inselati.

 4. Maestre dragă am fost făcuți în foi de vița! Analfabeta de Sosoaca, exemplar analfabet cu Bioterra de Drept la ff, slugoi la Eugen Dijmarescu, l-a consiliat juridic(?) pe Teodosie Șpagoveanul de la Constanța! Rezultatul? Elementar dragul meu Watson, Elementar! Preasfințitul a făcut „propagandă AUR” in toată țara, de a intrat AUR în Parlament! Deci vectorii politici ai AUR au fost Teodosie ” sfântul Dobrogei” cu Sosoaca! George Simion a rămas fără Sosoaca, înconjurat de deșeuri politice, exact precum un Veceu public! Simion ne-a driblat, Teodosie ne-a driblat, Sosoaca ne-a driblat! Râde cu lacrimi de noi Dumitru Coarna, Mugur Mihaescu( Garcea), Bruynssel sluga Varanului, Securiști și Securiste, toată pleava României! Toți vor bani, Europarlamentari, Parlamentari, Primari. Teodosie Șpagoveanul a băgat AUR în Parlament prin convingerea enoriașilor? Cine credea? Cine? Și Satana din Iad este uluit, nu ii vine ca să creadă! Popa face ce zice Dracu’?

 5. @miorita: Doar atat ai priceput? Si daca scoti acea afirmatie din context orice om instruit o intelege corect. Unde zici ca ai invatat?

 6. Nu răspundeți la o întrebare mult mai simplă, ce i trebuie acestui „om al bisericii” averea mare pe care o are? Lăcomia face parte din credință? Vad ca doar la popi și la cei care fac ca de credință în Dumnezeu. Măcar sa fie justiția capabila sa facă lumină în caz, cum se spune. Măcar sa știm de ce muncim pe brânci sa i asiguram pe ia specială. Iar cu proful Severin… Când sunt prinși cu fofarlica ce spun toți?! Ca a „deranjat” anumite cercuri. Sa fim serioși!

 7. Vraja marii! De parcă Petrov nu a ordonat „verbal” locotenentilor sa fure! A și zis in fata viitorilor magistrați că dacă se demonstrează că e vinovat accepta să meargă voios la pușcărie! Vorba zboară, scrisul rămâne!

 8. @Miorița
  Si cu ce a gresit? Conform bibliei femeia a mancat fara vreo problema din fructul pacatului si apoi ca sa fie treaba treaba a trebuit sa il traga si pe barbat dupa ea.

 9. Iisus Hristos Mântuitorul spunea paraliticului: Scoală-te, i’ati patul și umblă! Altă dată să nu mai greșești! Șpagoveanul iar a furat, iar.
  Teodosie Șpagoveanul a fost apărat în fața DNA de Sosoaca, analfabeta cu Bioterra la FF! Șpagoveanul a driblat pușcăria și a băgat AUR în Parlament! Analfabetul de George Simion a avut contribuție zero tăiat în zece la ascederea AUR in Parlament! Șpagoveanul cu Sosoaca au fost artozanii, au fost Dracii goi! Totul pute în România, totul pute! Nimic nu e pur, curat, lăsat de la Bunul Dumnezeu! Totul este furaciune, hoție, să prostim naivii, oamenii buni la suflet! Securiștii în hoteluri, proștii în hale neincalzite, îmbrăcați în salopete murdare cu ulei! Este lupta supremă pentru mâncare, acces la sănătate! Câștigi ești viu, pierzi crapi, mori cu zile… România nu este pentru cei slabi de Înger! Punct.

 10. Nu analfabetul de George Simion a băgat AUR în Parlament! Caricatura asta nu știe pe ce lume trăiește! Teodosie Șpagoveanul a fost Demiurgul, Creatorul! Ce nu face omu’ ca să scape de pușcărie, bagă chiar AUR în Parlament! Ce este acum AUR? Un Veceu public înțesat de Securiști, care vor viață dulce de tot la Bruxelles! Caravana AUR a sănătății? Alt parandarat( Serghei Mizil citire). Prostim proștii…

 11. un arhiereu roman trebuie sa fie actor innascut; trebuie sa mimeze sfintenia,mila,cumpatarea sa fie de disponibil psihic si spiritual , cat efort trebuie sa depuna sa intri intr-un rol si cat efort sa poti sa iesi, iar toate schimbarile astea sa nu-ti lase pitici pe creier si sechele in inima,
  Fatarnicia e sublima doar la preoti, Mache Turnatoru nu se dezminte recunoaste ca a fost turnator la seku din obligatia de a avea pasaport:))si ce-i cu asta
  ps e un sarpe ortodox,dar nu cred ca DNA ii va da de cap

 12. Râd cu hohote! Excepțional editorialul maestrului emerit! Foarte bun! Profesorul Epidermă și Morsa, cele două hoituri vii, au ce învăța de la dânsul! Dacă ai har, ai, asta e! Șpagoveanul a băgat AUR acolo unde este acum! Te duci la biserică ca să ți se ierte păcatele și votezi AUR? Te duci bou, te întorci vacă? Deci? Spălarea pe cortex, manipularea românilor, se face 24 din 24 h. Nimic nu rămâne nemanjit, neîmpuțit în România! Maestrul a ” mirosit” manipularea cu Șpagoveanul, AUR, Sosoaca, analfabetul de Simion! Deștept om, brici de deștept!

 13. Șpagoveanul fură la greu, George Simion ne minte în față, Diana Sosoaca râde pe înfundate! Totul este circ, țigănie, mârlănie! S-a întâlnit hoțul cu prostul la barieră!

 14. Țapu ăsta are spatele asigurat. Niciodată nu va pății nimic.

 15. o dictatura care se ridica impotriva oricarei voci care se ridica impotruva sistemului corupt si criminal. lantul sclaviei se strange din ce in ce. se construiesc scheme „legislative” peste legi existente si neaplicate sau aplicate cu rea-vointa. accesul la justitie este obstrctionat pentru omul de rand – mori cu legea in mana cu adevarat, pana primesti primul termen, apoi te judeci vreo 5 ani, poate fara sanse de castig. totul este construit pe somnul nostru. in numele „evaziunii” se foloseste o tehnologie la care oamenii nu au acces. astfel cei care nu cunosc vor muri de foame sau vor fura. sisteme prin care de fapt nu mai esti lasat sa MUNCESTI LIBER. fara digitalizare esti ucis de un stat neales de nimeni. aceasta digitalizare nu este facuta cu acceptul romanilor. este un ordin de sus in jos pe banii nostri si prin care securimea sifoneaza banii in „ministerul digitalizarii” o adunatura de fufe si bolizi de lux, intr-o vila de lux pe calea victoriei. totul pe somnul tau romane.

 16. Esti un diversionist userist, adica tolomac. Oricine are acces la internet pentru documentare. Sosoaca a absolvit dreptul la Universitatea Bucuresti care beneficiaza de cei mai pregatiti profesori in ale dreptului. Nu o compara cu ‘lulutele’ tale care au invatat cica la um UBB avand ‘profesori’ cu stiinta lui Coldea. S-a vazut in acesti 34 de ani ce au invatat.Aia cu studii la Biotera sau cum s-o numi sunt geniali pe langa securistii aia.

 17. @doctor militist:
  „Doar atat ai priceput?”
  Adica trebuia inca mai mult?
  Ia hai si cu tine peste bord pentru ca nu o respecti pe maica-ta, chit ca prin ea a venit pacatul in lume!

 18. A iesit pe faleza semiungurul Tica din Baragan. Se preface ca-i ortodox. Il recunosti dupa putinatatea textelor pe care le repeta schimband doar personajele. Mare ti-e gradina!

 19. ‘ … e o mană cerească … ‘, zicerea lui Teodosie demonstrează (ceea ce se știe) că și biserica se prevalează, la greu, de cele lumești, ‘ ‘ sunt om și nimic din ce e omenesc nu-mi este străin ‘ (Terențiu).

 20. Analfabetul de Simon prin Teodosie Șpagoveanul, via Sosoaca, este parlamentar, zeu, demiurg? Faci nunta cu 150 000 de invitați precum Căpitanul Legionar în anii 30? Îmbrăcat în Ie, port popular? Și România a pus botu’ ca curvele în parcarea Tir-istilor din Domnești? Nu mai zic nimic! Și caricatura asta m-a driblat, m-a dezamăgit! Ce mai este de spus? Nimic? Coarna Parlamentar AUR? Garcia Parlamentar AUR? Piperea Europarlamentar AUR, Bruynssel Europarlamentar AUR? Câinii de pe stradă Parlamentari AUR? Securiștii jegoși sunt la Butoanele AUR? Trăiască Teodosie Șpagoveanul! Trăiască votul liber exprimat! Trăiască George Simion cu Sosoaca! Trăiască în veci prostia românească.

 21. Dl Nistorescu credea, sau cel puțin spera, că aur va fi altfel! Altfel pe Dracu! Aceleași jigodii certate cu Sfânta Muncă și iubitoare de lux, somn, lenevie, bani mulți! Partidele din România sunt compuse de oameni din România! Am atât întrebarea cât și răspunsul!

 22. Cu toții fac Bioterre la FF apoi își dau Examenul de Diplomă, licența, la Stat! Este un ” artificiu” foarte, foarte bine cunoscut! Cu toții știu acest lucru! Horodniceanu nu este aptsolvent de Particulară? Licența parcă la Sibiu? Cu toții „este” o apă și un pământ!

 23. @Valah:
  „apoi ca sa fie treaba treaba a trebuit sa il traga si pe barbat dupa ea.”
  Pentru ca el era la mana femeii si nu avea discernamant. In plus era lipsit de vointa si uitase sa dea ascultare. Era complet inocent si scancea precum un plod uitat in Gradina Raiului. Femeia il tinea pe el de idiot util. E bine asa?

 24. Tică, doe când au făcut căcatii ochi, fără serviciu, doar cu ajutoare sociale, nebăgat in seamă, io ce m-am gandit, ar fi bine să mă cheme @Tica,botezat în tr-un ibric, să dansez pe forum din buric.

 25. Miorițu Tică, e blând ca o oaie. Are tastatură, gaură în loc de gură. Urechi de măgar, șorici gros. Pus la rece, la fum, la popreala, soriciul lui Tică va fi delicios.

 26. Peste jumatate din comentarii sunt ale pocaitului userist Tica din Marghita. Are personalitate puternica, amprenta sa este unica deci usor de recunoscut.

 27. Lasă Burghezia Securista 16 000 de Euro net lunar post Europarlamentar, pe mâna muncitorilor? Nu cred! Lupta pentru ciolan este la dimensiuni gigantice! Omu’ a ajuns animal in formă pură!

 28. Deobicei, in democratie, escrocii stau la puscarie ! Noroc ca timpul lucreaza impotriva lor.

 29. La astia care mananca de la toaleta precum ca acest popa calic si spoit a bagat Aurul si pe Sosoaca in parlament.Bai propagandistilor,vorbeste oftica din voi si linsul de dosuri de partide. AUR e bagat in Parlament de pesedea,penelea,usrea, cu lichelele lor care nu se mai satura de ciordit si care, de 30 de ani, au devastat o tara si au umplut-o de hoti si incompetenti.Poporul nu-i mai vrea,vrea altceva.Ne-am saturat de ei de petrovi,ciuci,ciolachi,rolexi,buldogi,zebre si girafe,mandoline,cati si cati,bolovani de trei coceni si multe,multe alte maciuci.Astuia in sutana nu au ce sa-i faca ptr ca e aparat de astia care ling la oase si se afuma la lumanare pupand jegul de pe icoane.

 30. Și eu am crezut în partidul AUR. Am fost ca Scufita Roșie în pădure M-am lecuit! Lupul securist își schimbă părul, năravul ba. Ciuperci otrăvite peste tot! Bunicuța cu Sula lui Mazăre în coaste, a sărit de 93 de ani. De viață bună, nu de viață rea. Mă duc ca să beau un ceai de Tei! Dl Isărescu ne îndeamnă la 2 joburi și la cumpătare plus ceai de Tei. Cu ceai de Tei, 18 ore la muncă plus aer, mult aer, așa ajungi la 93 de ani! Înțelept om. Pup.

 31. Nu sunt mitomam, sunt ambidextru, mă cheamă Tică și uneori charlie. Scriu editoriale jenante, imi vine să întru în pământ de rușine, dar numai dacă ține o slujbă mișto Teodosie și vine Șoșoacă bocitoare solistă.
  Tolontan, ciutacu si familia Pandele să nu trimită flori. Să vină toate soacrele, nevestele si copiii mei nenăscuți. Amin

 32. Popa Teodosie noul Dragnea.
  Daca asta nu era atat de vocal si controversat cu declarartii legate de pandemie, Ucraina si multe altele mai era atat de valoros pentru caravana de facut shoe a procurorilor DNA?
  Doar ca era contra curentului de sistem. Un fel de Gica Contra, cu influenta.

 33. Nu este ” Andrei Rubliov” de Andrei Tarkovski! Ctitorul Dimitrie Șpagoveanul este peste Andrei Rubliov Vad
  pe Teodosie Șpagoveanul cum predica în biserica din Timișoara, votați AUR și Împărăția Cerurilor este a voastră! Am văzut filmările! Votați AUR, AUR, AUR! Zicea preasfințitul….Andrei Tarkovski a fost și este Teodosie Șpagoveanul, Andrei Rubliov este George Simion! Analfabetul de Simion a auzit „măcar” de Andrei Rubliov, Tarkovski? Deci? Teodosie Șpagoveanul a „băgat” Aur în Parlament și nu PSD-PNL,USR, UDMR…Am văzut filmările din biserici făcute cu tel mobil de nembrii AUR! Să râzi? Să plângi? Să scuipi? Ce Tablete STS? Șpagoveanul face el singur cât 1000 de Tablete SRI! Mai votați AUR dle Nistorescu? Da sau nu? Râde în lacrimi: Garcea( Mugur Mihaescu) , Bruynsse, Coarna și compania! Totul este putred și stricat in politica din Rrromanistan! TO-TUL…

 34. Votantii haur pot sa stea linistiti. La ce cadre de nadejde au racolat nu e de mirare ca pot castiga alegerile din 2024. Ce îmi e PSD ce îmi e AUR. Aceiasi Marie cu alta palarie.

 35. La atatea provocari tip DNA, e clar ca episcopul Teodosie este o tinta unor grupari politice si religioase, deopotriva! Mai trebuie ca DNA sa vina cu o provocare in care o „fetitza” este gasita in patul fetzei bisericesti!

 36. Pupi puala popilor si castigi la alegeri. Nu mai e la moda galeata, uleiul si zaharul?

 37. Pupi poala (sau pantofii) ingauriti de Brucsel&Washigton.
  Zici cum zice Popa anticoruptie, Slava, Putin cih, teristii blah blah si vei primi binecuvantarea de candidat la Presedentie, cu sanse.

 38. Cum vine asta? Cum vine? Eu crăp de muncă multă în Privat, biruri până la cer, să pun pe Sosoaca și pe George, plătiți din „banii mei” cu 10 000 de Euro net, ca să trăiesc eu bine? Eu plătesc niște paraziți ca să trăiesc bine? Bine cum? Să nu plătesc impozite? Atunci cum îl plătesc pe George Simion? Cum își ia analfabetu’ salariul? Idem Ciolacu! Ciolacu e daună totală! Mi-a mărit impozitul pe firmă cu 300% ca să trăiesc eu bine? Când am pierdut 26% din clienți? 26%! Liberty Galați e mort, hoit! E începutul sfârșitului pentru bruma de Industrie din România! Covrigarul analfabet din Buzău nu știe d’astea! Vrea președinte al României?
  Cu Bioterra la bătrânețe și cu carte de muncă la 38 de ani! Țigănie, veselie, șmecherie! Țară second-hand!

 39. Daca dai jos de pe THEODOSIE ( Mache , numele de cod ) , recuzita , pui imediat mina la ochi ! Si te crucesti de ceace vezi- iadu,iadu gol . Si gramezi de bani , caci despre bani este vorba tot timpul .
  ! MIORITA – Bravoooo ! I- ai lovit la operatie pe oparitii cu pensii speciale . TICA – Bravoooo ! Si tu i-ai lovit la operatie pe opariti . O faci mereu … ai nevoie ca sa poti respira , inteleg ! Romanii cinstiti , va iubesc . Romanii cinstiti , ii urasc pe oparitii cu p s , si le ureaza numai ” de bine ” acu de Sf. Nicolae . Cel care nu are grija de oparitii cu p s –

 40. DNA (se) face (ca) lucreaza de zor se lupta cu coruptii ca Citu, dar logic sefa Ursula va fi sarita de pe lista chiar de candidata la Presedintie, Zeita Anticoruptie. Doar la slugile vacciniste se face DNA ca lucteazs de zor dosare. Sefa vaccinarii si Comandantul Operatiunii de bijnita cu vaccinuri, DNA🚫

 41. Amicul (editat)a facut basici la degete postand voios sub mai multe nick-uri, scuipand aceleasi idei fixe: Teodosie e corupt si a bagat AUR in Parlament, Simion si Sosoaca sunt analfabeti, credinta nu e buna etc. Rog adminii sa nu lase forumul transformat in latrina ideilor ticaloase ale unor analfabeti functional.

  Inca o data, clar si raspicat: in ciuda scremetelor postacilor i(editat): DIASPORA VOTEAZA AUR!

 42. (editat) nr 2 cu nota 9.94 la Istorie la Iași, este reprezentantul special(?) pe lângă președinție în combaterea Xenofobiei și Antisemitismului românesc? Adică organul presupune funcția? Cugito Ergo Sum? Există P(editat) și Johanis, automat exista Antisemitism și Xenofobie în România? Dar în România există Tribunul Militar București și Plutonul de Execuție? Există în Codul Penal, trădarea de țară, defăimarea României cu consecințe catastrofale pentru popor? Există? Sau sunt sublime dar lipsesc cu desăvârșire? Dulce ca mierea e glonțul patriei!

 43. „Tribun” nu, pluton de executie, nu. Si probabil ca va ganditi la cogito, nu la Cugir.

 44. Adversari controversati, fabricati de servicii sa scoata lumea la vot sa le voteze favoritii.
  Si adversarii si favoritii tot cu epoleto, sa dea impresia de lupta autentica, dupa cum s-a vazut, repetat.
  Tolontan „concediat”, CTP mutat la Recorder sa-i „scuipe” pe cei dosar3.

 45. Stamatoiule crai bătrân, tu vrei să te insori? Ia o bomboana! Cine e fericita? Eu vreau să mă însor, da’ n-am cu cine! Ciolacu crai bătrân, vrea să se însoare cu Departamentul de Stat American! Acolo a „auzit” el că se face și desface! America e noul Fanar de unde se pun Domnitorii români! Cerințe? Să fii iobag la Complexul Militar Industrial American, arme de pe vremea peilor roșii de 38 mld Dolari! Ciolacu crai bătrân a fost carotat de geamanul chel cu nota 9.94 la Istorie, cum mândru clamează pe Net! Întâietate la Cotroceni are Nicu Bâlbâitu! El e primul cu arme americane de pe vremea războiului din Vietnam! Vrem arme , avem nevoie de ele ca de aer! Își trage Ciolacu cu Nicu Bâlbâitu un SRL de reparat tancuri M1 A2, când ies din Fierărie lu’ Iocan, zici că sunt ARO cu motor de Câmpulung alea cu 2 chiulase! Pornește ele iarna motoru la feștila! Sau trase la ștangă!

 46. Dacă își face Nicu Bâlbâitu firmă de reparat și mentenat armament american, oameni suntem! Ciclul Carnot, admisia, compresia, detenta, evacuarea! Totul e cleștar! Culbutorii cu tacheții/Joacă hora ca băieții! Dacă ieși la fiecare tanc, profit de 150 000 de Euro, scapi de Sărăcie! Altfel cum scoți banii „legal” de la buget? Nu suntem noi Mafia Gulerelor Albe? Cumperi ” ceva” ca să ii faci Mentenanță! Elementar dragul meu Watson!

 47. @Diaspora voteaza AUR-io cred ca Diaspora romaneasca nu este batuta in cap in totalitate asa um dumneata inca te mandresti ca esti batut in cap.O fi acolo 5% de analfabeti ,dar majoritatatea din Diaspora muncesc onest,nu au timp de extremisme criminale.Te rog sa nu te superi…la Marghita e vreme uarata,sloata si umezeala 5grade(peisaj bacovian)

 48. Dacă se driblează electoratul din toate pozițiile, ba cu preasfințitul, ba cu Media Varanului, ce să mai creadă electoratul? Suptpozitorul Varanului doamna blondă S. vrea la George Simion, să
  fie Europarlamentar, că îi place de electorat sau că ii plac 16 000 de Euro net lunar la Bruxelles? Dumitru Coarna care a băut o garnitura de vin roșu demidulce, bolnav în stare terminală, vrea Europarlamentar că iubește România sau că se iubește pe sine însuși? Cine mai crede în Zâna Măseluță? Cine? Naivii.

 49. Dacă învie Apostolul Andrei și îl vede pe Sf Teodosie Șpagoveanul, moare la loc. Prea luminos preasfințitul, prea luminos. Nu te puteai uita la el precum la Sf Serafim de Sarov atunci când a venit chiaburul să îl vadă! A facut Șpagoveanul AUR partid parlamentar? A făcut! L-a făcut pe Simion șef de partid? L-a făcut! Nimic nu este imposibil în România pe spinarea naivilor, nimic!

 50. Euuu mmm’am inchinnatt llla Sf Illie, partrdonn, la Sf Nic’ccolaee! Vaa v’va d’dorresc sa’ssarbatori ffericitte! Viitorul președinte al României, General cu 4 stele, doctorand, iepure de câmp 3 ani Sibiu, școală la Infanterie! Ne așteaptă vremi tare grele!

 51. Cel din stânga din poză, este general STS, cel cu tabletele de la alegeri?

 52. O veste pentru hauristi: Teodosie nu este Isus. Deci nu este victima nimanui. Nici a ocultei ,nici a evreilor. Este un fariseu.Ortodoxia nu a pornit de la acest impostor securist si nu se opreste la el. Ce mama ma-sii este cu voi? Nu stiti sa distingeti credinta de un oarecare securist ajuns popa prin mizeriile facute? Va dati credinciosi dar in loc sa va aparati credinta, va aparati impostotii din frunte. Afaceristii sub sutane. Halal daci liberi, halal educatie si cultura. Va mai mirati de isi bat joc de voi politicieni gem Simion,Sosoaca,Dragnea si tot asa zisii patriotisti. Vai steaua voastra de papagali.

 53. Spuneam la 12:47 plin de CREDINTA in Zalmoxis Zeul deontologiei…:

  Intra in ordinea fireasca, a firii umane nestatornice, adica in „logica dialecticii marxiste” ca majoritatea romanilor formati in iepoca de Aur sa fie ATEI, chiar daca au fost crescuti in copilaria din Baragan sau Muntii/Leaganul GETO-DAC Apuseni in CREDINTA ORTODOXA, in DUMNEZEIRE, in Dumnezeu si in BISERICA…

  Nea Cornel a facut din nou exceptie pastrandu-si CREDINTA si dupa LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern, chiar daca ANTICHRISTII lu Ilici GENOCID au pangarit Sfantul Craciun prezentand CASETA CU LICHIDAREA CEAUSESTILOR, inregistrata intr-una din zilele de dupa
  Sedinta extraordinara a CPex-PCR din 17 decembrie 1989!!! Intre timp afland ca Securitatea controleaza CAPII Bisericii a devenit
  oscilant pana la a simti o repulsie fatza de acestia…Aceeasi repulsie o resimte si fatza de unii „actori” si stim ca a inceput
  sa-si faca mana in acest sens cu EROUL NATIUNII UCRAINENE si STATULUI SUVERAN Ucraina Zelenski!

  Cu atat mai transparenta e repulsia fatza de PREFERICITUL Teodosie, cu cat fiind si acesta un PROMOTOR Aur, normal era sa-l APERE
  sw DUSMANI! Doar l-am vazut pe SeMe Yon/Ivan in plina verva de sef de galerie „fotbaliatorie” la simpozionul GRUPARII CETATENESTI
  prezidate de PROFI Marga…

  Dar sa fim seriosi,, e la mintea Cucosului ROSU ca SECURITATEA ETERNA a CLONATAur cu concursul decisiv al ShoshoTroacei intima notoriului BARD al Impuscatului, alaturi de PeDe Paunescul-Rastul, VaDim, ambii BARZI ceausisti primind ORDIN si FINANTARE de la Securitate, ARIPA CEAUSISTA, sa creeze PARTIDE SECURISTE „opozitioniste” pentru ca alaturi de „istorice” sa joace in PARODIA PSEUDODEMOCRATICA care, vorba unui clasic in viatza ne-a adus „atatea libertati”!?

 54. Dar ma rog, ce trebuia? Sa se supuna la fascismul medical, ca mai toti panicatzii botnitati, la o frauda vizibila din galaxia vecina? A înfruntat niste norma strambe, o pseudostiinta genocidala, carantine ilegale si inutile. Care-i problema? Va este ciuda ca v-ati supus si ca faceti parte acum dintr-o turma de fleti controlati mintal ?

 55. Acest articol parcă este scris de Drula, cum urăsc usr isti pe români așa urăște Nistorescu ortodocșii,

 56. Spuneam la 12:47 plin de CREDINTA in Zalmoxis Zeul deontologiei… Deci:

  Intra in ordinea fireasca, a firii umane nestatornice, adica in „logica dialecticii marxiste” ca majoritatea romanilor formati in iepoca de Aur sa fie ATEI, chiar daca au fost crescuti in copilaria din Baragan sau Muntii/Leaganul GETO-DAC Apuseni in CREDINTA ORTODOXA, in DUMNEZEIRE, in Dumnezeu si in BISERICA…

  Nea Cornel a facut din nou exceptie pastrandu-si CREDINTA si dupa LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern, chiar daca ANTICHRISTII lu Ilici GENOCID au pangarit Sfantul Craciun prezentand CASETA CU LICHIDAREA CEAUSESTILOR, inregistrata intr-una din zilele de dupa
  Sedinta extraordinara a CPex-PCR din 17 decembrie 1989!!! Intre timp afland ca Securitatea controleaza CAPII Bisericii a devenit
  oscilant pana la a simti o repulsie fatza de acestia…Aceeasi repulsie o resimte si fatza de unii „actori” si stim ca a inceput
  sa-si faca mana in acest sens cu EROUL NATIUNII UCRAINENE si STATULUI SUVERAN Ucraina Zelenski!

  Cu atat mai transparenta e repulsia fatza de PREFERICITUL Teodosie, cu cat fiind si acesta un PROMOTOR Aur, normal era sa-l APERE
  sw DUSMANI! Doar l-am vazut pe SeMe Yon/Ivan in plina verva de sef de galerie „fotbaliatorie” la simpozionul GRUPARII CETATENESTI
  prezidate de PROFI Marga…

  Dar sa fim seriosi,, e la mintea Cucosului ROSU ca SECURITATEA ETERNA a CLONATAur cu concursul decisiv al ShoshoTroacei intima notoriului BARD al Impuscatului, alaturi de PeDe Paunescul-Rastul, VaDim, ambii BARZI ceausisti primind ORDIN si FINANTARE de la Securitate, ARIPA CEAUSISTA, sa creeze PARTIDE SECURISTE „opozitioniste” pentru ca alaturi de „istorice” sa joace in PARODIA PSEUDODEMOCRATICA care, vorba unui clasic in viatza ne-a adus „atatea libertati”!?

 57. nelu Tu esti Editat? Dar hai sa merg pe mana ta: Daca Teodosie este ortodox si i se permite orice,logic
  ortodoxia este nociva si distructiva. A infintat cumva Teodosie ortodoxia? Voi nici nu stiti pe ce lume traiti.

 58. Nea Cornele, ai luat-o pe arătură de data asta. Șoșoacă și Tomitanul sunt printre cei foarte puțini care lupta cu sistemul subteran si reprezinta o fărâmă de lumină in bezna asta care ne inconjoară!

 59. Este tragic, de râs, de neimaginat! O analfabeta salvează un impostor de la pușcărie! Ea îl scapă, El Demiurgul, Serafimul, Arhanghelul, pune un partid adunat din gunoaie, partid parlamentar? Dacă vedeti filmările cu tel mobil cu povețele Șpagoveanului în biserică, te apuca disperarea! Te folosești de religia Ortodoxă ca de un mop de veceu? Îți bați joc de Cele Sfinte? Pilda cu Iisus Hristos Mântuitorul, care rasurna în Templu vânzătorii de păsări, schimbători de bani, cămătari? Faci din religie o „praștie gigantica” în accederea in balegarul numit politica din România? Iartă’ Doamne ca nu știu ce fac! Pui Ortodoxismul pe Persoană Fizică? Aista’i Preafericit? Aista’i balamuc! Râde de leșina Garcea( Mugur Mihaescu)…

 60. Sf Apostol Andrei a mers pe jos acum 2000 de ani până în Scitia Minor ca să ii crestineze pe români! Teodosie Șpagoveanul urlă în Amvon peste tot 2000 de ani, votați Sosoaca, votați AUR și sufletele voastre vor fi în Rai! Dacă asta nu e Blasfemie, atunci ce este? Ce este? Un prăpădit de analfabet, șef de galerie, mă întreține el pe mine, sau eu pe el? Are soră Procuror cu pensie specială! Ce naște din pisică, șoareci mănâncă! Nu ai speranțe, nu ai și iluzii! Să crezi în tine, în priceperea ta, pentru colțul de pâine zilnic! AUR, psd-pnl, sunt ceva secundar, gen Păpușile Muppets! Munca te salvează, Sfânta Muncă, nu furatul, pacalitul, minciuna, eludarea Fiscului…

 61. Am si eu o intrebare penttru cei care se pretind credinciosi adevarati si pentru prelati: Iisus Hristos a fost un om umil si modest ce a predicat umilinta , decenta si ADEVARUL(sa nu uitam ca a rasturnat tarabele negustorilor la intrarea in Ierusalim), si atunci cum pretindeti voi ca impartasiti si practicati valorile vechi crestinesti lasate de EL, cand va inconjurati de opulenta si desfrau si , cu ce ajuta crestinul lacasurile voastre luxoase de cult cand mai sunt saraci( unii cu duhul) in Romania??

  In articol se pomenesste si de acte de sodomie , atunci cum respectati voi legamantul de castitate si mai slujiti in biserici, spurcand valorile devarat crestinesti? RUSINE!

  Da, mai exista si preoti cu har si dragoste de aproapele sau, dar foarte putini.Cunosc unul in Norvegia, dar cu o floare nu se mai face primavara in VECI

  Cat despre prelatii dovediti ca au colaborat cu vechea Securitate( au turenat din meschinarie si rautate)sa zboare din biserica si BOR.Spurcati tot ce atingeti!

 62. Ete na, au gasit javrele de la DNA pe cine sa ancheteze…sa ancheteze marii corupti, miliarde furate de nenorociti si PSD PNL USR si UDMR…in timp ce toata „floarea” presei si conducerii statului s-au cacat pe ei in pandemie, preotul asta a avut curajul sa spuna adevarul si sa demaste minciuna si crimele de la vaccinare…PRESA sint primii vinovati in plandemie, ordinari mituiti si super-ordinari care s-au vaccinat in direct…

 63. Domnule cu are sens 17:06 am râs cu lacrimi! USR aripa Băsescu vs AUR aripa Teodosie. Este brilianta poanta! Sunteți geniu, în 3 cuvinte să râzi 3 ore! Umorul presupune inteligența! Felicitări. Deci? Nu credeam ever că din frica de pușcărie a unui impostor din BOR, iese la lumină un partid anonim? Din nimic? Si io care vreau ca să fug de muncă și de jeg! Să fur bani nu! Să emigrez nu! Dar să pup puala preafericitului? Nu îmi treceau prin cap asemenea Drăcii! Nu îmi trecea prin cap asemenea artificiu! Rumânu face bani din peatra seacă!

 64. Se știa încă din anii 2000 că Șpagoveanu’ lua „uium” ca la moară, post parohie maxim 25 km de București! Nu știam cine este Snagoveanu’, absolvenții de Teologie îl știau de Dracu’ Gol! Snagoveanu în sus, Snagoveanu în jos! Cine frate e Șpagoveanu? Cine? Banu? Banu’ nemuncit te face Neom, Drac, Satana! Te dezumanizeaza, te face animal! Nu am inventat eu apa rece! Parcă e mai bună munca! Dormi cu capul liniștit pe pernă! 25 000 de Dolari post parohie? V Voiculescu ia cam la fel, post medic spital Bucale!

 65. Am mână moartă la partide și la personagii din politică. Mereu ratez, mereu dau greș! Cred că voi face niște meditații cu Nety Sandu sau cu Urania! La Maria Câmpina nu merg, îmi cere bani și eu nu am! Am bani strict de porcu’ de crăciun și de Revelion! Cu gazetaria mori de foame azi dacă nu faci compromisuri! Eu nu fac! Țin post, bag carne în gură 1 dată pe săptămână, sunt smerit!

 66. Sint Clienti puzderie: primul lot: Iohannis plus cite 20 de excroci din fiecare partid: PSD, PNL, USR S
  si UDMR…de ex: n-am auzit pe nimeni sa il ancheteze pe nenorocitul ala de la UDMR Tantos Barna, care a facut praf toate plajele din Mamaia cind a „largit” plajele cind a fost ministrul mediului..politicieni ordinari…

 67. De la lume adunate/Și’napoi la lume date! Mulțumesc din suflet, mulțumesc mult genialului ziarist dl Cornel Nistorescu și băieților/fetelor din redacția Cotidianului! Dacă v-am ” zmuls” azi un pic de zâmbet, nu a fost în zadar! Academicianul Ovidiu Bojor spunea că să zâmbim zilnic, sa fim mai buni cu noi, cu cei din jur! Un zâmbet nu te costă nimic dar îți salvează sufletul! Limfocitele T1 și T2 lucrează 100% mai bine contra cancerului, infecțiilor, bolilor autoimune! Deci? Zâmbiți! Mâine poate fi mai rău! Vedeți postările de la G4 Media și faceți „comparație” cu postările de la Cotidianul! Căruț de butelii vs Bugatti Veyron! Se poate și mai rău! Vă doresc Noapte Bună!!!

 68. Imi repet pe scurt comentariul care nu a fost publicat: Vizionati cu atentie, cu calm si fara sentimente ancheta „Recorder”. Inregistrarile cu Teodosie si alti preoti si calugari au fost editate de maniera grosolana cu intentia de a manipula. In loc sa avem integralitatea lor, s-au selectat doar franturi convenabile. Echipa „Recorder” foloseste repetitiv aceeasi tehnica de manipulare: se transmite un mesaj in care suntem preveniti ca vom avea dovada „coruptiei” si ce „afirmatii” ale lui Teodosie „dovedesc” presupusa coruptie dupa care difuzeaza o frantura din inregistrare in care se rostesc cuvintele pre-anuntate ca proba de coruptie…Dupa cativa ani in care „Recorder” ne-a momit cu anchete de coruptie reale si si-au stabilit o anumita notorietate, acum isi arata adevarata fata de manipulatari si propagandisti cu o ura adanca pentru Biserica Ortodoxa Romana. Nu spun sa ma credeti. Va invit sa vedeti cu sange rece pseudo-ancheta „Recorder” in care un fals preot corupt si cu dosare penale acuza…si in care nu suntem lasati sa judecam singuri…”Recorder” nu sunt jurnalisti! Speram ca Nistorescu sa fie jurnalist si sa nu-mi cenzureze comentariul precedent. Am fost cenzurat semn ca am dreptate.

 69. Cand critica unii pe-aici care se vad si se simt cat de anti-romani sunt, – de fapt ei sunt anti la tot ce e curat, de bun simt, inteligent si intelept – imi dau seama ca critica lor demonstreaza, de fapt, reversul. Daca zic ei ca sunt spagari realitatea e ca sunt total cinstiti, daca spun ei ca sunt securisti realitatea e ca nu au nici o legatura cu respectiva autoritate si tot asa. Deci sa luam aminte cine ce zice si sa concluzionam.

 70. Am vazut si eu acea caseta.asa cum au spus avocati redutabili precum dl.Cuculis cu a carui parere sunt de acord,este o provocare ordinara facuta de acl individ sub acoperire secu,care a tintu scandalul intr-o alta ocaie cu un denunt la adresa unui viol, relatii cu un minor de catre un prelat.
  Mirsavie,intrucit elementele unei infractiuni nu se intrvad etc.
  Preotii nu au voie sa faca politica deci „introducerea AUR” in parlament nu poate contrazice procedura electorala si rezultatul ei confirmat etc.
  Biserica este autonoma fata de stat si toate imputatiile,insultele,prezumtiile ,scuipatii unui Tica si nu numai nu se admit fata de libertatea credintei si amestecul in trebueile ei interne fara vreo indreptatire.Organele penale tb.sa rastoarene prezumtia de vinovatie,nu noi.Dna Sosoaca este libera sa-si exercite profesia,la fel dl.Teodosie raspunzind si pe linie profesional fiecare.
  Nu poate fi admisa cenzura”libera”a unui ziarist,a presei ,din ratiuni subiective ce intrec orice masura ,sustinuta de catre indidvizi ponegrind in cor.

 71. Ghiță, cred ca te ploua-n cocina, e frig si ai pampersul ud, inteleg ca e vreme de betie pe la voi, dar nu te speria, mahmureala trece. Din pacate, citind „perlele” postarilor tale am constatat ca prostia ti-e cronica si incurabila.

 72. pt „Viață tare dulce în Parlament” Cum iti permiti sa-l faci analfabet pe George Simion? Chiar daca ar fi avut doua clase si tot nu aveai voi. De unde si pana unde in Parlament trebuie sa fie doar reprezentantii minoritatilor? Da persoanele cu studii superioare, cum e si Simion, sunt o minoritate majoritatea populatiei are gimnaziu sau/si liceul. De ce ei nu au dreptul sa fie reprezentati? De ce ei sunt ”crucificati” de unii care cred ca doar posesorii de multe diplome sunt oameni? Esti asa de infumurat incat n-ai fost in stare sa vezi ca multi oameni simpli gandesc mai bine decat unii cu melte diplome. In vremea lui Iisus erau multi carturari, dar el a reusit sa fie cel mai mare invatator desi a crescut intr-o familie de oameni simpli. Talentul, inteligenta nu-s apanajul celor scoliti ci acelora care au primit daruri si care au avut inima si mintea deschis spre cunoastere. De ce crezi ca exista termenul de autodidact? Pt ca unii stiu mai mult uneori si de cat un prof. univ. pt ca in pasiunea lor au citit studiat cautat chiar mai mult decat un specialist care de multe ori se limiteaza la litera unor concetii limitate. Asa a fost si cu ideea ca un aparat mai greu decat aerul nu poate zbura si azi cerul este plin de avioane. Invata sa respecti si cele peste zece milioane de romani cu scoala putina si ei sunt cetatenii Romaniei ca si tine.

 73. Persoană de supt pseudonimul Ileana! Fac eforturi supraomenești ca să vă răspund! Mă desconsider ca om acum! Totuși! Vă uitați în gură lu’ Cuculis? Care vrea eliminarea abuzului în serviciu? Bla, bla, bla! Doamna de supt pseudonimul Ileana! Prin ” Naivitatea” dvs, sau din contra, au explodat cazurile de Cancer din România, a explodat exodul creierelor, a explodat șomajul, a explodat prostia, analfabetismul! La testele Pisa suntem ultimii din Europa! Dna Ileana, dvs trol psd, veți avea „mult” de pătimit după ce muriți! Nu spun eu, spunea părintele Cleopa! Dvs trol mărunt psd vedeți numai bani nemunciți psd! Vai de dvs când veți fi pe masă de disecție de la Crematoriul Uman! Varan Voiculescu nu vă va salva! Nu se salvează pe sine însuși! Dna Ileana e grea „Munca Cinstită”, aveți vreo meserie? Ceva care vă califica?

 74. Trebuia si parintele sa vada mai mult de biserica ca asa opresti raul. . El a intrat in jocul raului fara sa se bata cu el. Pentru asta e in mizerie. Dacă vrei sa treci podul si te faci frate cu dracul atunci ramai frate cu el, dar parintele la nivelul lui putea sa treaca linistit podul fara sa se infrateasca zic.

 75. Toate Leprele, toate jegurile sint parlamentari au mașini de serviciu, zero diplome, zero cunoștințe, zero Travaliu! Și 10 000 de Euro net lunar, beneficii salariale, plus somn bonus? Si mie mi-a crescut impozitul pe firmă cu 300%? În schimb mi-a scăzut cifra cu 27%? Leprele Securiste la pensie la 48 de ani, idioții din Privat ieșiți la pensie la 67 de ani? S-a întâlnit la barieră prostul cu hoțul? Simion George absoarbe ca un gigantic aspirator, toate deșeurile Securiste de la toate partidele de apartament? Ăsta a fost scopul? ” inventam” pe Maria Tereza curata, care ne bagă în Parlament? Simion? Un pion analfabet în mâinile Neosecurismului? Acum se aliază și cu câinii de pe stradă? Un „nou” Rareș Bogdan? Alt impostor? Nu e destul Rareș Bogdan? Meștere iubitor de Aur! De ce George Simion nu se duce la Takata, Draxlmaier, Continental, salar pe 367 de Euro plus Bonuri de masă? Că asta face toată România! E slugă la multinaționale pe minim pe Economie! Aha, aha, aha! E mai bine în Parlament cu 10 000 de Euro lunar plus șofer personal? E dulce viața de putoare, să nu miști un pai! Ileana! La Takata se angajează femei cu 256 de Euro plus Bonuri! Te bagi? Sau ca trol psd iei mai mult? Iei 2000 de Euro lunar? Mai au posturi? Mă bag și io!

 76. Auristii au ajuns spalatori de wc-uri securiste .Baaa,Teodo-sul nu reprezinta ortodoxia. Iar daca voi il vedeti Isusul dacilor luiberi ati pierdut din start. Prostia costa scump.

 77. Fundamentalist bigot ticălos și șmecher, român ortodox adevărat.. Te ia de prost cînd și cum vrea..

 78. Talpa țării te îmbracă, Talpa țării te încalta, Talpa țării îți dă de mâncare! Ești bâlbâit, nu știi elementar lb română, Ești ministru MAPN, Ești PM, Ești președinte de partid, Ești penzionar, veteran de război în Kandahar! Ești multimilionar în Euro pe spinarea idioților din Privat! Mai vrei și Președinte, în loc ca să fii la Pușcărie, fals, uz de fals, fals în înscrisuri oficiale, Doctorand? Nu trebuia ca să fii la Rahova, tu neștiind la nivel elementar lb Română? Unde e Rahova, Jilava? Unde? Un parazit utraobez, ultraobez, viitor pușcăriaș sau președinte? Vomit și bila!

 79. Nenea Simon George, analfabet, incapabil de câștigat colțul de pâine zilnic, este lupul moralist? Eu să muncesc, ca să întrețin un parazit, un analfabet care sa îmi facă viața dulce? Cum dulce? Să fiu membru AUR și să ridic mâna mecanic la Casa Poporului?,alt vierme?;Mai bine nu…

 80. ba ca cu jidanii aia de vest, cucare ati prapadit tara, ca voi tatarii romAni credeati ca sunteti jidani, cu alde basescu si petre roman an frunte, care vor fi trimisi in Siberia la puscarie, celputin, va violeaza vestul neamu, familia si copkiii in gura, la orice moment.

  si astazi 07.12.2023. Vai de neamu vostru de tatari prosti. Se arata ca de bombele alea mari paste Bukres si teleorman, nu scapati. Asa sa va blagoslovesca mnezeu vostru, satana.

 81. Dacă se uită Dna mai in urmă în arhivă recorder îl găsește și pe marele alb cu aceleași combinații

 82. Patriarhul asta al Rom nu spune nimic, e complet absent din peisaj…foarte ciudat sa ai un neo-progresist ca purtator de cuvint BOR, pe Banescu, care cica nu e bisericos, dar e absolvent de teologie…asta se comporta ca si cum BOR e privata si el e marele pastor alb…Patriarhul asta nu are nici o treaba cu credinciosii din Romania, e complet absent, pe dinafara si fara pic de har, e total nepotrivit..macar Teodosie asta are ceva charisma/har….dar se intimpla si la case mai mari, cum ar fi actualul Papă care e un ultra-neo-progresist, pe scurt, o jigodie…

 83. DNA-ul a luat-o pe urma SBU-ului din Khohollandia, nici nu are de ce sa te mira… ambele au fost pregatite juridic de STASI-ul Licuriciului

 84. Este rusinos cat de jos a ajuns imaginea lui Daniel comparativ cu aceea a IPS Arhiepiscop al Tomisului. Toti romanii cu adevarat credinciosi ortodocsi fac acum aceasta diferenta. Daniel cu clica sa incearca mereu sa profite rusinos de pe urma loviturilor 100% de provenienta securista pentru a-l infunda si mai tare in fata credinciosilor inainte ca justitia sa se pronunte. Asa a facut mereu dovedind iresponsabilitate si ura, trasaturi care-l dezonoreaza personal pe Daniel. Daniele, daca ai credinta adevarata, atunci DEMISIA! Chiar nu vezi ca faptele tale si a celor ce-ti poarta vorbele atrag numai uralele si aplauzele dusmanilor ortodoxiei mascati in credinciosi ortodocsi? Parca ai proceda cu buna stiinta. IPS Teodosie s-a situat mereu de partea corecta a istoriei si a avut intotdeauna taria sa lupte impotriva demolatorilor bisericii romanilor, cei mai periculosi fiind infiltrati chiar in BOR.

 85. Pentru cei ce simt manipulati: nu v-ati simtit manipulati de propaganda hashtag rezist USR cand l-ati votat pe Johannis? Nu, nu v-ati simtit? Mai luati niste placute suedeze pana simtiti.

 86. Si Domnul Isus a spus ca mai degraba bagi o camila prin urechile acului decat un bogotan in Imparatia lui Dzeu pe poarta pricipala. Nu prea am vazut la marii capi ai BOR smerenie si cumpatare. As vrea sa vad o lista cu masinile proprietati personale.

 87. Asta e praf in ochi.
  CSM-ul umbla la judecatorii lui Iliescu pentru ca vor sa ingroape dosarul.
  PSD-ul isi vrea Institutul Revolutiei. Nebunie mare!

 88. „Sancționarea și combaterea acestui flagel societal”
  -tablagii din Securitate il tin pe Patriarh in geam
  si ii iau penzia!!!!!!!!!!!!!

 89. GiGaȚeapa trasă de sclaveții Cîțu și Voiculescu la ordinul șefei de trib Ursula, Recorder se comportă ca Ghiță-n păpușoi.
  Pe firimiturile lui Teodosie mare scandal.
  Au pus batista și când USRiștii jucau football cu sacii de voturi și le-au înlocuit cu voturile ștampilate de Clotilde.

 90. @Marele scurs, „Fundamentalist bigot ticălos și șmecher, român ortodox adevărat.”

  -uite extremistul „nec plus ultra”, nimic peste asta:
  „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine … „

 91. „…în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie…” Deci l-a ispitit pe bietul parintel! Pai, e frumos sa-l ispitesti?

  Săracă inima me,
  Iar începe a mă dure

  Hai hai inimă hai
  la multe rale mă dai

  Fost-am la doftor cu ea,
  la doftor şi la potică
  Şi mi-o zâs că n-am nimică.

  Poticaru aşa mi-o spus,
  Că, leacuri la inimă nu-s.

  La inimă este un leac,
  Cetera şi omu drag.

  Mai pretine io şi tu,
  Şohan n-om vide raiu’.

  Fie raiu’ sanătos,
  Noi om mere pă’ din jos.

  Hai hai inima hai
  Pă din jos pă după rai
  Hai hai inimă hai
  La multe rale mă dai.

  Aibă raiu sănătate,
  Noi om me’ mai pă dioparte.

  Hai hai inimă hai
  Pă din jos pă dupa rai
  Hai hai inimă hai
  La multe rale mă dai

 92. Patru dosare a avut episcopul Teodosie toate au picat in instanta , nu era nimic real in ele. Dar sistemul nenorocit care a pus mana pe procurori si in mare parte si pe judecatori persevereaza in santajul sau. BOR le sta in gat nai ales preotii care nu se supun si au curaj prin glasul sau sa avertizeze oanenii. Romanii trebuie sa ramana fara istorie fara biserica si fara oameni cu coloana vertebrala pentru a fi condusi ca o colonie.

 93. „Fundamentalist bigot ticălos și șmecher, ungur romanic/catolic adevărat.” A la Vajk ungurul care s-a REconvertit de la crestinismul bizantin (in al carui rit a fost botezat la Constantinopol in 975 AD), trecand la ritul crestin roman/1000 AD, rit devenit apoi catolic/1054 AD.

  CRESTINISMUL (paleocrestinismul de tip primar si popular) pe acest TARAM (al GETO-DACILOR/50 AD, al DACO-ROMANILOR/325 AD si al ROMÂNILOR/610 AD), NOUA/ROMÂNILOR ne vine DIRECT de la Sf. Ap. Andrei/50 AD (paleocrestinism timpuriu de tip apostolic si arianist/50 AD si nu de tip evanghelic/aparut post 110 AD sau al NT/aparut post 405 AD): „Numele lui Hristos ajunsese să fie cunoscut în vremea sa inclusiv „popoarelor din Galia, Marea Britanie, sarmaților, DACILOR, germanilor și scitilor” (Tertulian/150-220 AD), Adversus Judaeos, 7).
  CRESTINISM care a fost ulterior TOLERAT de catre Imparatul Roman Galerius DACUL/(258-311 AD), nascut dintr-o mama DACA din zona nord-dunareana, prin edictul de la Serdica din 311 AD.
  CRESTINISM care a fost ulterior OFICIALIZAT ca ORTODOXIE de rit BIZANTIN la Conciliul de la Niceea, de catre Imparatul Bizantin Constantin DACUL/(272-337 AD), cel nascut in Dacia Mediterranea cea sud-dunareana dar de la nord de Muntii Haemus. Dar deoarece „Pe geţii peste care dai dacă treci munţii Haemus” (Tucidide /490-396 BC, Istoria, B) … atat zona nord-dunareana cat si cea sud-dunareana de la nord de Haemus REPREZENTA tot TERITORIUL geto-dacilor.
  Iar geto-dacii (cei nord dunareni si cei sud dunareni la anii 400 BC) … au devenit daco-romani dupa anii 106 AD si au ramasi drept daco-români (vorbitori de limba româna/de idiom roman din cadrul fostului Imperiu Roman de Rasarit/610 AD). Astfel incat NOI cei stravechi de pe acest taram GETO-DACIC/550 BC cam DEVENIT ROMÂNI/post anii 610 AD, de rit paleocrestin/din anii 50 AD, crestini de rit ortodox de tip bizantin/325 AD si crestin-ortodocsi/1054 AD.

 94. „Trebuia si parintele sa vada mai mult de biserica ca asa opresti raul”

  In Ukraina si in Gaza se omoara cate doua biserici intre ele. Cat le tolereaza statele, va omorati ca fraierii. Continuati, pentru ca meritati (VISHY) !

 95. Spuneam ieri la 17:46 si mai increzator in pronia publicatiei dupa ce o repostare a unui alt comentariu mi-a fost republicata de 2 ori, urmatoarele:

  Gigeii ticacalositi ce sunt pe urmele mele, doar-doar IMPUSCA vreo CONTRADICTIE in sustinerile ce DEMASCA SECU si COMINTERNUL, se fac a uita cu toate ca-mi au ARHIVATE COMENTARIILE din ultimii 11 ani, tot ce am scris de RAZBOIUL CU CULTELE, INTERZICEREA UNORA prin DISTRUGEREA/DEMOLAREA sau CONFISCAREA si in unele cazuri predarea catre Biserica ortodoxa dupa ASASINAREA CAPILOR NEINREGIMENTATI ANTEBELIC dupa 1948! Au fost persecutati si asasinati mii si mii de preoti fiind legendati ILEGALI antebelici promovati in ierarhie prin metoda ALPINISTA! Preotii Bisericii ORTODOXE ROMANE ce de-a lungul MILENIILOR impreuna cu REGII-VOIEVOZII-REGII au CONSERVAT TRADITII si LIMBA, ROMANITATEA LATINA intr-un ocean slav-hun-otoman!

  Fiind convins demult ca ROMANIA GENERICA a fost CAPTURATA DEFINITIV din 1947 de SCLAVETII AGENTI Comintern dejisto-ceausisti care
  timp de 42 de ani AU CLONAT pe BANDA RULANTA OAMENI NOI dupa ce au DECIMAT ELITELE si TZARANIMEA pe care a deposedat-o de PAMANT, PAMANTUL PE CARE-L APARASE de-a lungul MILENIILOR, APARAND PAMANTUL STRAMOSESC AL TZARII, ROMANIA GENERICA, am pledat ferm in consecinta pt SPECULAREA FRICTIUNILOR dintre ARIPILE Secu, mizand pe „securistii mai putin rai”!

  Nici PREAFERICITUL Teodosie nu putea ajunge aici NEINREGIMENTAT, dar nici sa-l ataci cum o face abject calaraseanul consumator de oua crude de dropie care-l uita pe SUPERIORUL PREAFERICITULUI Teodosie si profita de ocazie sa atace Biserica ORTODOXA fiind un ATEU MILITANT!E josnic si arata cat URASTE CREDINTA/”opiul popoarelor” ca GEAMAN al lu doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE!

  Despre CONTRADICTIA poziziilor lu ShoshoTroaca care l-a folosit IN ORB pe Teodosie pentru a PROOVA ELECTORAL Aur de la amvon si faptul ca-l FOLOSESTE SI AZI, cu toate ca DOAR EA A RUPT-O CU Aur, NU VOI INCETA SA AMINTESC!

 96. „… În tot acest timp, Adunarea Deputaţilor a votat o nouă Constituţie (în 26 noiembrie 1923), considerată „nulă” de către Opoziţie;

  Guvernul liberal Ionel Brătianu a adoptat Pachetul de legi economice, prin care se înfăptuia Programul Prin noi înşine!;

  Toate ziarele scriu despre o nouă afacere de corupţie la nivel înalt: cea a Paşapoartelor;

  Pe 11 mai 1924, apare un nou partid: Partidul Naţionalist al Poporului, condus de Nicolae Iorga.

  Despre aceste evenimente se discută pătimaş în Parlament, în cafenele, ziarele le relatează sub titluri uriaşe, plasate pe prima pagină.

  Nici unul dintre aceste evenimente, rămase în Istoria Patriei, n-o interesează pe domnişoara Anny, nebună de durere c-a lăsat-o numitul Militeanu, funcţionar din Comerț… ” historia

 97. Aia din dispara au mai fost odata destepti,atunci cind l-au votat pe Johanis.De data asta ati imbulinat-o:vor vota cu SRI-HAUR.

 98. @Charlie
  -macar iti este clar,
  „de-a lungul MILENIILOR, APARAND PAMANTUL STRAMOSESC AL TZARII, ROMANIA GENERICA,”,
  doru popescu strecoara shoparla,
  „Iar geto-dacii (cei nord dunareni si cei sud dunareni la anii 400 BC) … au devenit daco-romani dupa anii 106 AD … au devenit daco-romani dupa anii 106 AD „,
  vechea teza bolshevica a „contopirii si nashterii poporului român”
  care limiteaza arealul românesc doar la zona subjugata de catre Traian si restu….

 99. AGENTUL SOVIETIC doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID ALOGEN BOLSEVIC UCRAINEAN alias Zalmoxis, alias „Istorie”,
  alias Anonim, alias Justinianus olahianus, securiciul care se deda „istoric”, vad ca e la curent cu prestatiile „politice” ale marxistului narodnic BOLSEVIZAT Iorga, IDEOLOGUL ANTISEMITISMULUI „nationalist”, asa ca il rog macar acum, dupa ce de ani de zile MI-A IGNORAT SUSTINERILE despre PARTIDELE EXTREMIST-ANTISEMIT-„NATIONALISTE” fondate si FINANTATE de LENINISTUL Iorga, incepand cu PRIMUL, nu cu acela din 1924!!! Poate are acces la ARHIVA unde apar STATUTELE PARTIDELOR SALE de PROFI BOLSEVIC, pt. ca vad se
  poarta si azi PROFI si tot din Paduri, atunci Valenii de Munte, azi Faget, Baneasa-Gradistea, Snagov si altele, cu toate masivele DEFRISARI!!!

  Sugerez ca Securitatea sa impanzeasca cu BAZE SECRETE toate Padurile inca NEDEFRISATE, poate astfel SALVAM PADURILE!!!

 100. FORMA cea TRADITIONALA de ORGANIZARE politica a POPORULUI nostru, in decursul ISTORIEI noastre, a fost (in mod PERMANENT) o organizare de tip PAMANTEANA si ALEASA in mod AGNATIC, conform legilor noastre cele STRABUNE. Precum CONDUCATORII nostri cei ANCESTRALI si PAMANTENI de triburi GETO-DACICE din epoca PIE/3000 BC, cei PAMANTENI alesi VREMELNIC si AGNATIC ca BASILEI in epoca IE/1500 BC, DUCI si PRINCIPI cei PAMANENI din romaniile populare/tarile feudale din Evul Mediu, DOMNII cei PAMANTENI din epoca Medievala, DOMNITORUL cel UNIFICATOR de neam PAMANTEAN Cuza/(1859-1866), precum si conducatorii cei PAMANTENI ai REPUBLICI noastre ACTUALE (1948-pana in prezent).

  Astfel, in ISTORIA sa, NEAMUL nostru NU A FOLOSIT numele de ‘regi/monarhi clientelari/supusi ai Imperiului XXX’ decat in epoca 1881-1947 (regi clientelar ai Imperiului German si ai Germaniei).
  Numele conducatorilor nostri politici (ai Tarilor ROMÂNE) a fost permanent cel de DOMN (nume unic in lume, nume de esenta latina/DOMINUS), cel de ‘voievod’ definind doar numele (de esenta slava) de conducator militar.

 101. Credintele noastre cele STRAVECHI (de peste 8.000 de ani, de pe aceste TARAMURI) sunt cele pre-crestine de ADORARE a NATURII (a Zeitei Mama a PAMANTULUI adorata inca din Neolitic/6000 BC si monoteista a DZEULUI Tata al CERULUI adorat din epocile PIE/3000 BC si IE/1500 BC), peste care am adaugat credinta pre-crestina monista in CUNOASTEREA umana a NATURII (a DZEULUI autohton si unic Zalmoxis/550 BC, elevul invatatilor greci Pitagora/filozofie, Anaximandru/cosmologie, Thales/matematica, credinta proprie doar neamului nostru), si peste care am adaugat ulterior si credinta in DRAGOSTEA fata de LUME/extraterestra, lume/terestra si oameni (paleocrestina pe aceste taramuri a DZEULUI Iisus/50 AD, devenita crestina de rit bizantin/325 AD, devenita crestin-ortodoxa/1054 AD).
  Astfel, CREZUL poporului nostru, de pe acest taram, a fost (in mod permanent) de adorare a NATURII, de intelegere a NATURII si de iubire a NATURII !
  De aceea noi, cei de pe acest taram folosim chiar radacina cea straveche precrestina din epoca PIE/3000 BC (de ZEU/”*Dyḗws”), sub numele originar si original pe acest taram de DZEU (DumneZEU), ramas acelasi atat in epoca precrestina, paleocrestina cat si in cea crestina. Nume care nu este nici El, nici Yahwe si nici Alah.
  Faptul ca religia noastra crestina/post 50 AD, 325 AD, 1054 AD, foloseste numele lui Iisus, dar direct legat de cel al DZEULUI nostru stravechi si autohton (nume mitologic PIE/3000 BC pre VT si pre NT), indica doar ORIGINARITATEA, ORIGINALITATE si UNICITATEA elaborarii credintei noastre de pe acest taram.

 102. Marele Urs Tu esti un rasist (editat) tataie, plus superfudul si (editat)cat duce un marfar rusesc. Singura chestie care permite ca extremismul obraznic al iredentistilor (editat)sa existe este toleranta sinucigasa a ,,fundamentalistilor” nativi.

 103. Draga Charlie, „zguduitoarea drama amoroasa” s-a petrecut in acel timp istoric, acum aproape 100 de ani…

  Scrie Dimineaţa în numărul de luni, 10 noiembrie 1924:

  „IMPRESIONANTA DRAMĂ DIN BRĂILA”

  O DOMNIŞOARĂ DESCARCĂ DOUĂ FOCURI REVOLVER ASUPRA IUBITULUI SĂU ŞI APOI SE SINUCIDE.

  Brăila, 8. – O impresionantă dramă s-a petrecut azi dim. la orele 11 jum. în str. Ştefan cel Mare 265.

  D-na Anny Bally, de o frumseţe rară, în etate de 22 ani, întreţinea de mai multă vreme relaţiuni amoroase cu tînărul Natan Militeanu, de 26 ani, de profesiune funcţionar comerţ…

 104. Vrei sa vorbim despre
  CONSTITUŢIA ROMÂNIEI din 1923?

  EMITENT
  PARLAMENTUL
  Publicat în MONITORUL OFICIAL NR. 282 din 29 martie 1923

  Titlul II DESPRE DREPTURILE ROMANILOR
  Articolul 5
  Românii, fără deosebire de origina etnică, de limba sau de religie, se bucura de libertatea conştiinţei, de libertatea învăţămîntului, de libertatea presei, de libertatea întrunirilor, de libertatea de asociaţie şi de toate libertăţile şi drepturile stabilite prin legi.

  Articolul 7
  Deosebirea de credinţe religioase şi confesiuni, de origina etnică şi de limba, nu constituie în România o piedica spre a dobândi drepturile civile şi politice şi a le exercita.

  Articolul 17
  Proprietatea de orice natura precum şi creanţele asupra Statului sînt garantate.

  Articolul 22
  Libertatea conştiinţei este absolută.
  Statul garantează tuturor cultelor o deopotrivă libertate şi protectiune, întrucât exerciţiul lor nu aduce o atingere ordinei publice, bunelor moravuri şi legilor de organizare ale Statului.
  Biserica creştină ortodoxa şi cea greco-catolica sînt biserici româneşti.

  Constituţia din 1923 a fost abrogată expres la data de 27 februarie 1938, prin Constituţia din 1938.
  A fost repusă în vigoare, într-o formă parţială şi modificată, prin Decretul Regal nr. 1626 din 31 august 1944

  Constituţia din 1923 a fost abrogată expres la data de 30 decembrie 1947, prin Legea nr. 363 din 30 decembrie 1947 pentru constituirea Statului Roman în Republica Populara Română, promulgată prin Decretul nr. 2299 din 30 decembrie 1947, semnat de Petru Groza.

 105. Definitia taramului GETO-DACIC in istorie … este data de TARAMUL detinut de BASILEUL Burebista …
  Pontul Euxin, în est, până la Danubis în Câmpia Panonică, în vest, și de la Munții Haemus, în sud, până la mlaștinile Pripetului, în nord … cel determinat dpv. ARHEOLOGIC ca posedand vestigii UNICE si UNITARE ale neamului geto-dacic!

  Neamul GETO-DACIC fiind definit de o aceeasi cultura materiala specifica (de tip Hallstatt/(1200 – 450 BC) si La Tene/ (450 BC – 106 AD) dpv. arheologic), locuit de o aceeasi populatie (inchegata acum 8.000 de ani, dpv genetic), posedand o aceeasi limba (de tip Proto Indo Europeana PIE, de idiom pre-latin de tip satem balcanic, de acum 5.000 de ani), UNICA si UNITARA de tip GETO-DACICA (cf. Strabon/in jurul 1 BC).

 106. Intre anii 1 – 106 AD o parte (Dobrogea ca si tot taramul sud-dunarean al lui Burebista a fost ocupat de catre Imperiul Roman al lui Augustus). Iar limba vorbita era cea straveche geto-dacica care se vulgariza (amesteca) cu limba greaca la Tomis/cf. lui Ovidiu (8-18 AD).
  Intre anii 106-271 AD o parte (doar 25% din taramul nord dunarean, dar tot taramul-sud dunarean a lui Burebista) a fost ocupata de Imperiul Roman al lui Traian (Dacia Romana). Iar limba vorbita era cea straveche geto-dacica care se vulgariza (amesteca) cu limba latina (sub forma de limba DACO-ROMANA). Restul zonei nord-dunarene a ramas locuita de catre geto-dacii liberi. Insa prin transhumanta si prin schimburi comerciale toata limba geto-dacica a inceput sa se vulgarizeze (si la nord si la sud de Dunare).
  Intre anii 325-610 AD o alta parte (de doar 25% din taramul nord-dunarean a lui Burebista de sub Brazda lui Novac, dar tot taramul-sud dunarean a lui Burebista) a fost ocupat de catre Imperiul Roman de Rasarit. Iar limba vorbita era cea straveche geto-dacica care se vulgariza (amesteca in continuare) cu limba latina si la nord si la sud de Dunare (limba DACO-ROMÂNA).
  Dar, dupa anul 610 AD, anul retragerii Imperiului Roman de Rasarit la sud de Muntii Rodopi, si odata cu patrunderea si stabilirea triburilor slave la sud de Dunare, SINGURA zona ramasa a vorbi ca limba MATERNA o limba de idiom pre latin, vulgarizata insa intr-o forma post latina, dar de tip satem balcanic, a RAMAS doar intregul TARAM nord-dunarean (vorbitor deja UNIC si UNITAR de limba daco-romana vulgarizata/limba ROMÂNÂ).

 107. PS. Dar tu Charlie … FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID (strain GALITIAN) ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT (KHAZAR mozaicat) … unde te-ai nascut ? Ce neam adori tu ? Ce religie si zei venerezi tu ?
  ISTORIA ROMÂNIEI unii NU o cunosc, sau nu vor sa o stie si sa o inteleaga, falsificand-o si masluind-o PERMANENT !

  Din pacate, pe acest forum, SARCINA de TROL, de tip NEROMÂN (FARA POPOR) si ANTIROMÂN (FARA DE TARA), a lui Charlie cel FARA DumneZEU, FARA POPOR si FARA PATRIE (calator migrator pe acest TARAM/ROMÂNIA) este PERMANENT aceea de:

  1. a NE CULPABILIZA, HULI, UMILI si VICTIMIZA in mod PERMANENT atat POPORUL nostru/cel ROMÂNESC, SPIRITUALITATEA cea NATIONALA a POPORULUI nostru/cea ROMÂNEASCA cat si PATRIA noastra/ROMÂNIA,
  2. in SCOP de a ne FARAMITA, DEZRADACINA si de a ne DEZNATIONALIZA (dpv. ISTORIC) neamul nostru/cel ROMÂNESC de pe acest taram/ROMÂNIA NOASTRA !

  DEGEABA incerca strainul cel pagan si fara de neam si fara de tara … sa se dea drept Român neaos pamantean … caci NU POATE … umbland cu ‘cioara vopsita’ … sosita de pe alte taramuri straine.

  Si astfel … tu Charlie devii – o chestiune de obraz/o PATA pe OBRAZUL neamului NOSTRU cel ROMÂNESC !

 108. SFANTA DREPTATE „DUMNEZEIASCA” NU TREBUIE CONFUNDATA CU DREPTATEA PACATOSILOR …….

 109. Istorie, emani un parfum ce-mi aminteste de Cpt core/Core…Esti sigura ca ai preluat corect numele „indragostitilor”, nu cumva pe
  Anny(alogena) Dally(neaosa) o cheama Rally, iar pe „iubitzel” Nathan? Poate intervin iubitzeii tai hemo roid zi din America…
  Clar ca nu ai aprobare sa aprofundezi prestatiile „politice” ale lu marxistul narodnic bolsevizat de Lenin, Iorga si si mai clar e ca n-ai voie sa interpretezi SOARTA CONSTITUTIEI ROMANIEI GENERICE din 1923, nici macar MISTIFICATOR, fiind o tema toxica!!! Deci CAMARILA COMINTERNISTA a lu Carol II, adus de Julius Mann-iu in 1930 UZURPAND REGENTZA PRINCIPELUI MOSTENITOR, VIITORUL REGE Mihai I de ROMANIA, A EXECUTAT ORDINUL lu Stalim de „abrogare expresa” ILEGALA si ANTICONSTITUTIONALA a CONSTITUTIEI din 1923, „abrogarea expresa” fiind adoptata in 1938 dupa LOVITURA DE STAT „regala”, de fapt cum am spus IMPUSA DE CAMARILA COMINTERNISTA
  care-l CAPTURASE pe Carol II prin AGENTA Comintern Elena Wolf/Lupescu!!! Daca ar fi adevarat ce spui, COMINTERNISTUL Piotr Groza trebuia sa „abroge expres” CONSTITUTIA REGALA adoptata de REGELE Mihai I de ROMANIA GENERICA, nu CONSTITUTIA REGALA din 1923!!!
  Dar de ce Piotr nu a „abrogat expres” constitutia din 1938 a CAMARILEI COMINTERNISTE si OBSESIV CONSTITUTIA ROMANIEI MARI? Ghici?
  Altfel NU SE PUTEAU CEDA TERITORIILE ROMANESTI INGLOBATE MARSAV de Stalin in URSS!!!

 110. Charlie, bobocule, cum le spui dumneata, mai rar altcineva. Dupa cum am scris , am preluat un text din Historia iar textul despre Constitutia din 2023 (s-au implinit 100 de ani) de pe site-ul legislatie.just.ro Au gresit ei, am gresit si eu…

  A se observa ca la 5 ani dupa Marea Unire, era in Constitutie „Regatul Romaniei este un Stat national, unitar si indivizibil”
  (Art1) si
  Art2
  Teritoriul Romaniei este nealineabil. Hotarele Statului nu pot fi schimbate sau rectificate decat in virtutea unei legi…

  Dar toate aceste divagatii au pornit de la stirea din ziarul Dimineata in care apareau numele celor doi tineri fara conotatiile pe care le sugerezi tu.

 111. Cât mai permite cornel Nistorescu comentariile abjecte la adresa istoriei României, semnate de o persoană ce semnează „Charlie”?

 112. Istorie, din nou o dai COTITA, pentru ca eu NU TI-AM CRITICAT CITATELE din CONSTITUTIA ROMANIEI MARI GENERICE, ci insiruirea ta NECRITICA a „abrogarilor exprese”, despre care NU EMITZI NICIO IDEE PERSONALA…

 113. Avem trei saci cu 💩: Sosoaca, Simion, Mache.Postacii de mai sus se asemuiesc bolurilor de 💩. Haideți să nu-i băgăm în seamă.Ajunge că ne baga ei în seamă.Superba gloată ineptă.

 114. Oh… Am citit ceva din Constitutia din 1923. Este o lectie de istorie. As putea comenta oricat numai ca ar fi comentarii de amator.

  „În redactarea iniţială, Constituţia din 1923 era formată din 138 de articole, grupate în 8 titluri.
  Constituţia din 1923 a fost abrogată expres la data de 27 februarie 1938, prin Constituţia din 1938.
  Constituţia din 1923 a fost repusă în vigoare, într-o formă parţială şi modificată, prin Decretul Regal nr. 1626 din 31 august 1944 pentru fixarea drepturilor românilor în cadrele Constitutiunii din 1866 şi cu modificările Constitutiunii din 29 martie 1923, semnat de Regele Mihai I şi publicat în „Monitorul Oficial” nr. 202 din 2 septembrie 1944. Decretul Regal nr. 1626/1944 a fost modificat prin Decretul Regal nr. 1849 din 10 octombrie 1944, publicat în „Monitorul Oficial” nr. 235 din 11 octombrie 1944, modificandu-se astfel şi Constituţia din 1923.
  O modificare expresă a Constituţiei din 1923 este realizată prin Decretul Regal nr. 2218 din 13 iulie 1946 privind exercitarea puterii legislative, publicat în „Monitorul Oficial” nr. 161 din 15 iulie 1946. În acelaşi „Monitor Oficial” este publicată şi Legea nr. 560 din 15 iulie 1946 pentru alegerea Adunării Deputaţilor, promulgată prin Decretul Regal nr. 2219 din 13 iulie 1946.
  Constituţia din 1923 a fost abrogată expres la data de 30 decembrie 1947, prin Legea nr. 363 din 30 decembrie 1947 prin Legea nr. 363 din 30 decembrie 1947 pentru constituirea Statului Roman în Republica Populara Română, promulgată prin Decretul nr. 2299 din 30 decembrie 1947, semnat de Petru Groza, Preşedintele Consiliului de Miniştri, şi publicată în „Monitorul Oficial” nr. 300 bis din 30 decembrie 1947.”

  Istoria pe scurt.

 115. Istorie, REGELE Mihai I de ROMANIA GENERICA, oricat ai amesteca decretele in „istoria pe scurt”, NU A ABROGAT CONSTITUTIA REGALA din 1923, ci i-a facut modificari!!! A ABROGAT astfel constitutia din 1938 asa cum am spus corect, cum la fel de corect am spus ca Piotr Groza NU PUTEA ABROGA SAMAVOLNIC O CONSTITUTIE REGALA din 1923, fiind in perfecta CONSONANTA cu constitutia ILEGALA, impusa TOT PRIN LOVITURA DE STAT BOLSEVICA in 1948, din 1938, la fel cum NU A PUTUT ABROGA CONSTITUTIA REGALA din 1944!!! Te invarti in jueul cozii de oratanie sovietica octogenar-nonagenara!!! Si eviti cu marsavie detaliile sensibile…

  Sclavetele ceausist resovietizat Intrebare, alias doru popescu FARA toate calitatile UNUI ROMAN AUTENTIC, se confunda DELIRANT cu POPORUL ROMAN pe care-l URASTE ATAVIC prin RASTALMACIREA istoriei sale MILENARE pe care o comite CA SA O CONDUCA LA „republica bolsevica” instaurata de APATRIZII/ALOGENII COMINTERNISTI la ORDINUL CRIMINALULUI CONTRA UMANITATII, MACELARUL POPOARELOR Lumii, Stalin!!!

  Ca si Intrebare, Istorie, fiind tot O FANTOMA, mai precis in limbaj marxistoid, O STAFIE pe forum se refera la Iorga, dar fara sa citeze din STATUTELE PARTIDELOR EXTREMISTE pe care le-a fondat pentru a face posibila GARDA DE FIER, ideologic si logistic!!!

 116. Charlie, tinerelule, bobocelule, daca nu ai fi atat de fudul, ti-ai pune ochelarii si ai vedea ca fragmentul de care esti nemultumit este un citat prin urmare te certi cu site-ul de justitie caruia îi apartine.

  In rest, de unde nu e, nici Dzeu nu cere!

 117. Aoleu, mamaie „Istorie” ! Charlie este analfabet functional, sau doar lovit cu leuca peste cerebel?

 118. Ha, ha, nepoate, inteleg ca mi-ai facut un compliment dar cum suntem intr-o luna luminata de sarbatori sa ne bucuram!

  Odată, Charlie a spus ca se bucura cand determina reactii nervoase pentru ca asta inseamna ca a lovit pe cineva unde-l doare… Ma intreb unde l-am „lovit” eu.
  Nu conteaza este luna in care trebuie sa fim buni unii cu altii!

 119. religiile au spalat creierele de nuca de mai bine de 2000 ani.
  indiferent de religie si de binefacatori(exceptiile) cum ati trecut de la penita cu calimara la pixuri,computere,tableturi,gadgets si mai nou A.I. asa o sa renuntati si la religii…

 120. 20.14, si eu iti pot spune un lucru:
  Sunt tot mai multi oameni dezechilibrati. Te intalnesti cu ei peste tot. Droguri, prostitutie, crime, lipsa unor repere…

  Te intreb, ce parere ai, marii criminali ai istoriei au fost oameni puternici? Nu! Au fost oameni bolnavi…

  Asta este, oamenii trebuie sa-si gaseasca un echilibru altfel traiesc de pe o zi pe alta, fara repere…

  Realizezi ca in momentul in care oamenii se vor baza prea mult pe AI, un singur bit gresit ar putea aduce o catastrofa?

 121. Legile care i-au fost date lui Moise, erau de fapt, reguli de comportament care au condus omenirea. Era nevoie de ele. Se pare ca acum, se experimenteaza tot felul de inventii care, vrei sau nu, tot un fel de religie sunt.

 122. Cum vezi tu, lumea viitorului?
  Computere, retea de computere, supercomputere… Cine va detine parola computerului master?

 123. USR se plangea de șomarea anticoruptiei. Intre timp se plang la Comisia Europeana de coltii DNA pinsi in pantalonii lui Vlad Voiculescu si ai vaccinarii. Procurorii DNA s-au trezit sa-l urmareaaca si pe Teodosie, fix la mingea ridicata la fileu de Recorder. Dosare care se vor termina cine stie cand, pana se prescriu faptele, dar important va fi ce urmaza la anu nu peste trei sau patru, la fel ca multe din trecut.
  Justitia adevarata se bazeaza pe probe real nu promisiuni.

 124. Calitatile UNUI ROMÂN AUTENTIC/neaos PAMANTEAN, se confunda in mod ARMONIOS cu cea a POPORULUI ROMÂN/popor STRAVECHI (format acum 8.000 de ani dpv. genetic), POPOR ROMÂN locuitor SEDENTAR si MAJORITAR (90%) al acestui TARAM ROMÂNESC (de peste 10.000 de ani dpv. istoric).
  ASA ESTE SI FIRESC … noi ROMÂNII trebuie sa ne IUBIM taramul nostru/ROMÂNIA (folosind sintagma „DRAG DE ROMÂNIA”), sa ne ADORAM doar SPIRITUALITEA neamului NOSTRU (o comunitate umană caracterizată prin unitatea de teritoriu, conștiința identității istorice și culturale și, în general, prin unitate de limbă și religie. DEX ’09), precum si prin CINSTIREA geniilor, elitelor si eroilor NEAMULUI nostru cel stravechi ROMÂNESC/NEAMUL cel STRAVECHI si MAJORITAR (90%) pe acest taram/NEAMUL cel ROMÂNESC.

 125. Sunt insa unii (STRAINI, NEromâni si ANTIromâni) … care incearca permanent sa atenteze la identitatea nationala a neamului nostru românesc … hulind si denigrand istoria, spiritualitatea, credintele si cultura noastra … introducand notiuni precum genericitate si modernitate/cosmopolitism si/sau conducere si comanda de la alte centre (NEnationale).
  Unii ne ataca chiar si limba noastra cea straveche/schimonosind-o atunci cand vorbesc in mod trivial despre neamul nostru.
  Unii ne ataca chiar si credintele noastre religioase stravechi/mistificandu-le atunci cand vorbesc in mod strain (despre alte religii, desertice si desartice) despre neamul nostru.

  Insinuarea ideii de … regi clientelari … voievozi slavi … regi clientelari … reprezinta o astfel de MISTIFICARE foarte PERICULOASA practicata (in mod continuu) de catre unii de pe acest forum !
  Insinuarea ideii de … neamuri doar straine, religii doar straine, conducatori doar straini … care trebuiesc ‘slavite’ de catre NEAMUL nostru cel STRAVECHI si MAJORITAR pe acest TARAM/NEAMUL cel ROMÂNESC … reprezinta o astfel de MISTIFICARE foarte PERICULOASA practicata (in mod continuu) de catre unii de pe acest forum !

  PS. Spiritualitate cea straveche a nemului nostru (format acum 8.000 dpv. istoric si genetic) nu are nimic a face cu alte neamuri (migratoare si calatoare) poposite in vecinatatea noastra si cu conducatorii acestora !

 126. Ideea despre Teodosie si recursul sau in istorie are insa UN ALT DOSAR si UN ALT TEMEI …
  Dosar legat de istoria creștinismului în România, cel care a început în secolele II-III AD.
  Săpăturile arheologice de sub bazilica paleocreștină de la Niculițel au dezgropat un Martyrion din timpul represiunilor împăratului Decius (249-251). După 297, pe teritoriul provinciei romane Scythia Minor, între malul drept al Dunării de jos și Tomis (cetate grecească de pe litoralul apusean al Pontului Euxin), se aflau cei mai numeroși creștini martirizați din întreg Imperiul Roman.
  „Martirologul Bisericii Ortodoxe Române” citează, pentru secolele III-IV, un număr de dioceze și nume de episcopi în Dacia, Mesia și Sciția inferioară încă din timpul Părinților Bisericii.
  De îndată ce împăratul roman Galerius a proclamat libertatea de cult pentru creștinii din tot Imperiul Roman, în 311, cetatea Tomis (Constanța) singură, a devenit MITROPOLIE, cu cel puțin 14 episcopate. Străvechiul Tomis s-a numit Constantiana/Constanța după edictul de la Mediolanum din 313 care a confirmat libertatea de cult, în onoarea lui Constantin cel Mare, primul împărat roman creștin și fondatorul Constantinopolului.
  Aceasta este ISTORIA creștinismului în România. Intrebarea care se pune este aceea daca orasul Constanța de astazi MERITA a fi RIDICAT la RANG de Mitropolie ? Si daca DA, nu ar trebui ca aceasta (Mitropolia Constanței) sa fie si RECUNOSCUTA ca o MITROPOLIE de rang PRIMAR pe taramul nostru/România ?
  Acesta este, intradevar, dosarul cel mai greu aflat pe masa BOR ! DEH … ISTORIA BAT’O VINA !

 127. „IPS Teodosie, reacție publică la înscenarea care i s-a făcut: Îi compătimesc pe cei care mi-au făcut aceste însăilări. Îmi e milă de ei! Propunere la Constanța: REFERENDUM local pentru Mitropolia Tomisului „-

  @doru popescu ,felicitari:”Acesta este, intradevar, dosarul cel mai greu aflat pe masa BOR ! DEH … ISTORIA BAT’O VINA !”
  Traim zile negre in care BOR ,prin prelatii sai credinciosi cum este IPS Teodosie ,crestinismul ortodox sunt atacte din toate partile.
  Din interior de catre tot felul de agenti infiltrati cat si din exterior.
  In atita revarsare de ura,manipulare ,atacuri din partea fortelor intunericului fie sa ne pastram sfinta credinta in Tatal,Isus Christos,Sfintul Duh ,Amin.

 128. Chiar ca-ti vine greatza cand contempli privelistea armoniei depline intre ATEII ceausisti ANTIROMANI core/Core/Istorie/Ileana cu toate variantele sucevean-rollasonat dez axon nate si doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIC
  din fata/bata-tura…Nu lipseste asin-ul care e as in operatii ude marius…Ieri seara nu am trecut de avanposturi…

  Strategia HAITELOR secucu e sa evite punctele esentiale cand au misiunea sa ma tina de vorba!!! Istorie nu s-a mai aplecat asupra STATUTELOR PARTIDELOR EXTREMISTE fondate impreuna si sepüarat de marxistii narodnici bolsevizatzi de Lenin, TATUCUL CULTURNICILOR IMPAMANTENITI in PRINCIPATE si Romania Mica Iorga si AC Cuza!!! Sclavetele Istorie imi mistifica in stil rene afirmatiile spunand ca „ma cert” cu CONSTITUTIA din 1923, eu invocand-o in splendoarea democratica a paragrafelor si mai ales A SPIRITULUI EI!!!

  Prin insiruirea constitutiilor ulterioare sclavetele Istorie a vrut SA LEGITIMEZE atat constitutia CAMARILEI lui Carol II, cat mai ales ACTUL MONSTRUOS decretat SAMAVOLNIC PRIN UZURPARE A STATULUL LEGAL ROMANIA MARE MILENARA de catre COMINTERNISTUL Piotr Groza la ordinul lui Stalin!!!

 129. Iarasi ai aparut Charlie cel FARA DumneZEU si FARA PATRIE/APATRID (strain GALITIAN) ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT (KHAZAR mozaicat) … Unde te-ai nascut tu ? Ce neam adori tu ? Ce religie si zei venerezi tu ?

  Tu Charlie NU POTI sa fii (in veci) ROMÂN … deoarece NU ne RESPECTI …
  1. nici NEAMUL nostru ROMÂNESC (neam format acum 8.000 de ani dpv. genetic);
  2. nici ISTORIA cea STRAVECHE a NEAMULUI nostru ROMÂNESC, neam LOCUITOR in mod PERMANENT pe aceste TARAM (in mod SEDENTAR, CONTINUU si MAJORITAR inca de acum 10.000 de ani, dpv. arheologic si populational), din Paleolitic/8000 BC, Neolitic/6000 BC, Epoca Bronzului PIE/3000 BC, Epoca Fierului IE/1500 BC, Epoca GETO-DACA/550 BC, Epoca DACO-ROMANESCA/106 AD si ROMÂNEASCA/610 AD si pana astazi;
  3. nici SPIRITUALITATEA noastra NATIONALA/cea ROMÂNEASCA (CULTURILE si CIVILIZATIILE stravechi ale NEAMULUI nostru de pe acest TARAM, cele care au inventat o prima scriere/Tartaria inca de la 5500 BC si o limba STRAVECHE (de tip PIE/3000 BC), UNICA, UNITARA si ORIGINALA (de idiom pre-latin si de tip satem balcanic);
  4. nici CREDINTELE stravechi ale NEAMULUI nostru (credintele MITICE in NATURA zeitei MAMA a PAMANTULUI/6000 BC si a DZEULUI TATA al CERULUI/3000 BC, credinte ale CUNOASTERII umane a NATURII ale OMULUI-DZEU Zalmoxis/550 AD precum si a IUBIRII umane a NATURII ale OMULUI-DZEU cel DumneZEU Iisus/50 AD);
  5. nici ELITELE noastre POLITICE de tip PAMANTENE s ALESE in mod AGNATIC (Basileii nostri cei antici, Printii si Ducii feudelor noastre din epoca Migratiilor, Domnii din Tarilor ROMÂNE din epoca Medievala, Vladimirescu/1821, Balcescu/1848, DOMNITORUL cel UNIFICATOR Cuza/1859, conducatorii Republicii noastre de dupa 1947),
  6. nici GENIILE noastre CULTURALE (Eminescu, Iorga …).

 130. Trebuie sa fie INTELES bine si de catre TOTI de pe acest TARAM ca …
  a. NEAMUL nostru cel STRAVECHI, PAMANTEAN si MAJORITAR pe acest TARAM/NEAMUL cel ROMÂNESC … a RESPECTAT si RESPECTA (din Antichitate si pana astazi) doar CONDUCATORI de-ai nostri, PAMANTENI si ALESI in mod AGNATIC si nu ETERN !
  b. NEAMUL nostru cel STRAVECHI, PAMANTEAN si MAJORITAR pe acest TARAM/NEAMUL cel ROMÂNESC … NU a RESPECTAT si nici NU RESPECTA conducatori STRAINI, monarhii ereditare strainesti, precum si constitutiile care sa le consfiinteasca pe acet taram aceste drepturi (cf. Constitutiei (cea STRAINEASCA ca IZ) din 1923: „Art. 77. Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Maiestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen [REGE ALOGEN]. La caz de vacanta a Tronului, ambele Adunari aleg un Rege dintr’o dinastie suverana din Europa occidentala [ALOGEN]”). Aceleasi fraze ca si cele din Constututiile din 1866 si 1938, recunoscandu-se ASTFEL/in FAPT ca ROMÂNIA isi pierdea si SUVEREANITATEA si INDEPENDENTA statala, devenind DOAR o tara satelitara/un REGAT de tip CLIENTELAR altor neamuri si altor popoare !

  Constitutii NElegale si UZURPATOARE de istorie si politica straveche, autohtona, specifica si pamanteana a neamului nostru !
  Constitutii care NU SUNT conforme ORGANIZARII noastre PAMANTENE si STRAVECHI (CONDUCATORI de triburi, BASILEI, PRINTI si DUCI, DOMNI si DOMNITOR, CONDUCATORI de TARA), dar NICI conforme legilor nostra cele STRABUNE (IUS VALAHORUM/ CONDUCATORI doar PAMANTENI si ALESI in mod AGNATI).
  Si de aceea, acele Constitutii (din perioada 1866-1947) sunt considerate ILEGALE de catre NEAMUL nostru cel PAMANTEAN/NEAMUL cel ROMÂNESC !

 131. Trebuie sa fie INTELES bine si de catre TOTI de pe acest TARAM ca …
  a. NEAMUL nostru cel STRAVECHI, PAMANTEAN si MAJORITAR pe acest TARAM/NEAMUL cel ROMÂNESC … a RESPECTAT si RESPECTA (din Antichitate si pana astazi) doar CONDUCATORI de-ai nostri, PAMANTENI si ALESI in mod AGNATIC si nu ETERN !
  b. NEAMUL nostru cel STRAVECHI, PAMANTEAN si MAJORITAR pe acest TARAM/NEAMUL cel ROMÂNESC … NU a RESPECTAT si nici NU RESPECTA conducatori STRAINI, monarhii ereditare strainesti, precum si constitutiile care sa le consfiinteasca pe acet taram aceste drepturi (cf. Constitutiei (cea STRAINEASCA ca IZ) din 1923: „Art. 77. Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Maiestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen [REGE ALOGEN]. La caz de vacanta a Tronului, ambele Adunari aleg un Rege dintr’o dinastie suverana din Europa occidentala [ALOGEN]”). Aceleasi fraze ca si cele din Constututiile din 1866 si 1938, recunoscandu-se ASTFEL/in FAPT ca ROMÂNIA isi pierdea si SUVEREANITATEA si INDEPENDENTA statala, devenind DOAR o tara satelitara/un REGAT de tip CLIENTELAR altor neamuri si altor popoare !

  Constitutii NElegale si UZURPATOARE de istorie si politica straveche, autohtona, specifica si pamanteana a neamului nostru !
  Constitutii care NU SUNT conforme ORGANIZARII noastre PAMANTENE si STRAVECHI (CONDUCATORI de triburi, BASILEI, PRINTI si DUCI, DOMNI si DOMNITOR, CONDUCATORI de TARA), dar NICI conforme legilor nostra cele STRABUNE (IUS VALAHORUM/ CONDUCATORI doar PAMANTENI si ALESI in mod AGNATI).
  Si de aceea, acele Constitutii (din perioada 1866-1947) sunt considerate STRAINE si UZURPATOARE de catre NEAMUL nostru cel PAMANTEAN/NEAMUL cel ROMÂNESC !

 132. Trebuie sa fie INTELES bine si de catre TOTI de pe acest TARAM ca …
  a. NEAMUL nostru cel STRAVECHI, PAMANTEAN si MAJORITAR pe acest TARAM/NEAMUL cel ROMÂNESC … a RESPECTAT si RESPECTA (din Antichitate si pana astazi) doar CONDUCATORI de-ai nostri, PAMANTENI si ALESI in mod AGNATIC si nu ETERN !
  b. NEAMUL nostru cel STRAVECHI, PAMANTEAN si MAJORITAR pe acest TARAM/NEAMUL cel ROMÂNESC … NU a RESPECTAT si nici NU RESPECTA conducatori STRAINI, monarhii ereditare strainesti, precum si constitutiile care sa le consfiinteasca pe acet taram aceste drepturi (cf. Constitutiei (cea STRAINEASCA ca IZ) din 1923: „Art. 77. Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Maiestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen [REGE ALOGEN]. La caz de vacanta a Tronului, ambele Adunari aleg un Rege dintr’o dinastie suverana din Europa occidentala [ALOGEN]”). Aceleasi fraze ca si cele din Constututiile din 1866 si 1938, recunoscandu-se ASTFEL/in FAPT ca ROMÂNIA isi pierdea si SUVEREANITATEA si INDEPENDENTA statala, devenind DOAR o tara satelitara/un REGAT de tip CLIENTELAR altor neamuri si altor popoare !

  Constitutii NElegale si UZURPATOARE de istorie si politica straveche, autohtona, specifica si pamanteana a neamului nostru !
  Constitutii care NU SUNT conforme ORGANIZARII noastre PAMANTENE si STRAVECHI (CONDUCATORI de triburi, BASILEI, PRINTI si DUCI, DOMNI si DOMNITOR, CONDUCATORI de TARA), dar NICI conforme legilor nostra cele STRABUNE (IUS VALAHORUM/ CONDUCATORI doar PAMANTENI si ALESI in mod AGNATI).

  Dupa toate acestea … care iti sunt tie necunoscute si pe care incerci sa la masluiesti si si sa le blasfemiezi doar … NOI cei PAMANTENI din neam ROMÂNESC … CUNOASTEM ca tu Charlie esti doar un STRAIN NEROMÂN (FARA POPOR) si ANTIROMÂN (STRAIN, APATRID si FARA DE TARA), dar care umbla doar cu cioara vopsita !

 133. La NEAMUL nostru cel STRAVECHI/cel GETO-DACIC era INTERZIS a avea SCLAVI.
  In zonele noastre extracarpatice DACII erau socotiti DACI LIBERI.
  Taranii nostri, din timpul Evului Mediu, ereu considerati drept TARANI LIBERI.

  DOAR alte neamuri au avut sclavi si sclaveti !
  Precum cei din ‘neamul cel ales’ al lui Charlie, cei care au fost sclaveti la egipteni, asiro-babilonieni, persi, greci, romani, islamici, precum si la multe popoare europene !

  Charlie, tu NU iti RESPECTI nici MACAR propriul tau neam/’neamul cel ales’ !
  1. Neamul tau/’neamul cel ales’ avand drept obarsie DOAR taramul cel semitic afro-asiatic/1000 BC.
  2. Si nici ISTORIA cea STRAVECHE a ‘neamului tau cel ales’, cel de pe taramul neolitic si din Epoca Bronzului al semitilor din Canaan, Fenicia si a locuitorilor din Ur/(5000-2000 BC) .
  3. Si nici spiritualitatea cea straveche a ‘neamurilor cele alese’, cele semite de pe acele taramuri afro-asiatice.
  4. Si nici credintele cele stravechi de pe acel taram semit (credinta cea mitologica Canaita si pre-Abrahanica in EL cel URANIC a preotului Melchizedec/pre 2200, devenita credinta preotului Abraham/2200 BC, devenita credinta CRESTINA la preotul Iisus cel din ritul evreilor lui Melchisedec/10-33 AD. Semitii cei iudaici preferand insa sa imbratiseze/1000 BC doar religia unor zei desertici/a zeului URII si RAZBOIULUI/a lui Yahve si desartica/a zeului BANILOR si COMERTULUI/Baal. Si sa ‘crucifice’, din ura, OMUL-ZEU al IUBIRII/33 AD. Azi, pe taramurile semitice, cei din ‘neamul cel ales’ purtand inca RAZBOAIE (in numele zeului lor/Yahve) cu vecinii lor de pe acele taramuri.
  5. Si nici elitele ‘neamului lor cel ales’ semitic (ZEUL-OM al IUBIRII al mileniului I AD/Iisus, filozoful mileniului II AD/Marx si fizicianului cel Nobil al mileniului II AD/Einstein).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.