Terheș: “S-a votat pentru suprimarea suveranității statelor membre”

Parlamentul European a adoptat miercuri o poziție în vederea declanșării modificării tratatelor UE, pentru eliminarea votului în unanimitate în Consiliul Uniunii Europene, potrivit stiripesurse.ro.  

Cristian Terheș a postat o reacție, în care a scris că majoritatea europarlamentarilor au votat pentru suprimarea suveranității statelor membre UE și transformarea acesteia într-o federație, precum și pentru înlocuirea termenilor „femeie și bărbat” din tratatele UE cu cel de „gen”.

Modificărie au fost adoptate cu 291 de voturi pentru, 274 de voturi împotrivă și 44 abțineri.

„Printre alte modificări dorite de neomarxiști la tratate este și înlocuirea sintagmei „egalitate între femei și bărbați” cu „egalitate de gen”. „‘Bărbat și femeie’ sunt două realități distincte, ce pot fi clar identificate. ‘Genul’, în schimb, este un construct social relativ, schimbător. E absurd să pretinzi că vrei egalitate între două chestiuni relative, ce se pot schimba mereu”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Aceasta propunere a trecut cu 344 voturi pentru, 240 împotrivă și 12 abțineri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

28 de Comentarii

 1. Vrem sa știm care sunt europarlamentarii români, care au votat o astfel de lege ,deși le cunoaștem multora gradul de slugărnicie în fata UE

 2. Zalauanul asta cu gandire de militian ca si verii Bode,Ciolosh,Helvig si alti ‘nepoti’ ai lui Astalosh s-a transformat mai nou in corespondentul de presa al AUR. Relateaza ce fac robotii aia pentru a-si face campanie electorala. Nu scoate nici macar un cuvintel despre viitorul incert al UE vrand ca colhozul comunitar sa mai tina pana cand va iesi el la pensie. Ce importanta are ca aia au votat acele mizerii, uniunea europeana este in pragul desfiintarii. Asta il doare tare pe popa si nu voturile.

 3. UE devine un elefant cu picioare de lut.Va fi in favoarea statelor dezvoltate, respectiv nucleul franco german. Ceilalti iobagi ca pe timpuri.Nu toate directivele UE sunt aplicabile la fel in toate statele membre. Vor dupa model american dar toate 50 de state sunt americane.

 4. – E o legiuire impotriva rasei umane ! Proiectul Noah Hariri devine Program ! Cetatenii devin, oficial, poolime ! Poolimea devin turmici si fiind mereu pe terenul de vanatoare pot fi vanati/exterminati din oficiu sau la cerere…. !

 5. USR,PMP,PSD si PNL a votat pentru ,de ce nu spuneti ca este lista completă?Votul a fost deschis si nu secret ca să fie siguri că tradătorii își fac treaba.

 6. Pot să pun pariu că specimenul face parte din opoziția controlată. Nu întâmplător l-au pus auriștii pe listele lor!

 7. Aia batrani aveau o vorba inteleapta: lucrul amestecat miroase a cacat (aka UE).

 8. Bolsevicii leghebetisti au pus mana pe putere, CU SPRIJINUL LIMBRICILOR care i-au votat.

 9. Europa viitorilor ani va fi „magrebul” Rusiei (si Chinei). Dar de unde sa stie ‘americanul’ Terhesh asa ceva? Poate ca Sosoaca cu romanii destepti vor scoate Romania din cloaca europeana.

 10. Si terhe trebuie testat pentru substante psihotrope.Este si el din neamul astralilor nationalisti impreuna cu sacul cu rahat,Simion,Calin Georgescu.Cu acestia nu se stie niciodata!

 11. @Viorica 8:00

  Foarte probabil…pariul este castigator.

 12. Daca o singura tara pleaca din uie , alte inca cateva vor face la fel.
  Sunt curios care are mai mult curaj.

 13. Toti nepotii si fii бolseвiчilor sânt ,,apărătorii,,populimii,cică în opoziție cu fii și nepoții marxist sorosistilor dar care de fapt au în spate Internaționala Globalistă DIGITALA.Daca nu ar fi toți brunetei,cu ochii bulbucați și nasuri corobaiate poate i.am crede dar fata ii demasca înaintea poveștilor.Aur,Usr,PSD,PNL= dati.va.n pu.la me!Eee he heee,parazitilor,nu va mai votează nici dracu!

 14. Ca o țară să plece din UE trebuie organizat un referendum. Dacă politicienii nu vor să organizeze referendumul nu pleacă nici pupăza din UE!
  Și cum politicienii români au comanda în altă parte rămâne cum am stabilit, UE până la moarte. Ori a noastră ori a UE.

 15. a luat-o razna și ăsta de atâta stat la Bruxel. cum să fie genul un ”construct social relativ, schimbător”!?

 16. Postată de la 9:47 scrie cu identitatea mea.Nu băgați în seamă postările rușinoase ale dumneaei.Nu mă cobor la acest nivel jegos,eu femeie bătrână care am pregătit mii de studenți în lunga mea cariera de profesor unversitar.

 17. @ Ăsta zice că sunt unii la Parlamentul European care au votat să fure ei Uniunea Europeană constituită prin votul populației din statele din Uniunea Europeană, ?

 18. Niciuna ! UK a ieșit sub presiunea votului la referendum,iar ungurii vor să schimbe modul de a conduce ue nu să părăsească uniunea.Lucrulile au fost atât de bine gândite că odată intrat în ue , e greu de ieșit ,dacă nu chiar imposibil cu stufărișul legislativ existent. Noi (editat) nu știm toate dedesupturile, vedem doar surafața ce ni se permite cu aportul presei aservite !

 19. AUR nu este altfel decat PSD, PNL, USR, PMP: multi oportunisti, ale caror „succesuri ” sunt castigate pt. ca „stupid people” voteaza „reactii”, nu proiecte. Cainele lui Pavlov reactiona la aprinderea becului. Alegatorii care voteaza pro sau contra unor agende care nu au vreo legatura cu ei sunt sensibili la aprinderea televizorului, sunt vulnerabili la propaganda si la reactiile „suveranistilor”, „progresistilor” etc, si voteaza contra propriilor interese. Sosoaca, Terhes, Simion, Vadim ,Rares, Dragnea,Firea, Base, Diaconu si altii au fost votati pt reactiile lor in diferire imprejurari, nu pt proiecte sau realizari. Chestiunea aceasta merge in interior, aduce notorietate si mandate unora din personajele politice care apar la tv, insa in afara nu tine, fiindca , asa cum a zis Timmermans lui Veorica: „nu se vede progresul”(datoriile cresc in continuare, tinerii vor sa plece si chiar politicieni care pretind ca sunt suveranisti, patrioti etc, se inghesuie pe liste sa prinda posturi in afara).

 20. super asteptam de mult asta ca doara nu o sa ne inccam cu unii vecini redenumti rindunici dar care sunt mai lult tucici vorba cuiva .

 21. @ Se poate extinde discuția despre regulile de drept , aplicate, pe speța cu referedumul pentru destituirea lui Traian Băsescu, fiind probabil un vot nul de drept, care nu poate excede cadrului votat la aderare, prin votul populațiilor din statele ce formează Uniunea Europeană, ?

 22. După cîte știu in astfel de cazuri e nevoie de unanimitate..Deci votul doar majoritar nu are nici o treabă,. Oricum tendința există și e vizibil de ce se urmărește..”lobbyștii” gen Kaili sau severin sunt ușor de manipulat,.

 23. Din pacate comunicatele si informatiile de pe site-ul Parlamentului European sunt un chin de descifrat… au o structura foarte aiurea, dpmdv intentionat construita sa faca grea identificarea modului cum voteaza gunoaiele. Ei in loc sa realizeze o aranjare a voturilor in functie de „tzara – nume parlamentar – Da/Nu” … Pun listele dupa grupurile parlamentare europene: socialisti/liberali/verzi/etc si lista cu numele de familie… scarmi 10-15 minute sa vezi ce contine o rezolutie pe care o voteaza, si mai scarmi 10 minute sa vezi care-cum a votat. Cine a votat pentru sclavagism? USR-PMP, tradatorii de serviciu

 24. In sfârșit, au ajuns și la punctul de baza semnat la aderare la toate clanurile globale, după 15-16 ani! De acum politicienii răsuflă ușurați, nu mai au jugulara atât de strânsă în ce privește suveranitatea țării care e pe piloni strainezi încă din 2006. De acum, ce rahat de politician român va mai grohai că Romania e țara suverană, fiți siguri că minte!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.