Testamentul lui Berlusconi, deschis: Cum și-a împărțit averea fabuloasă

Cei doi copii ai lui Silvio Berlusconi din prima căsătorie, Pier Silvio şi Marina, vor controla în comun holdingul familiei, Fininvest, potrivit testamentului lăsat de fostul premier multimiliardar, citat joi, 6 iulie, de ANSA.

Cei doi vor deţine în cote egale 53% din acţiunile Fininvest, restul urmând să se împartă între cei trei copii ai lui Berlusconi din cea de-a doua căsătorie – Barbara, Eleonora şi Luigi Berlusconi, conform testamentului.

Marina Berlusconi este în acest moment preşedinta Fininvest şi Pier Silvio Berlusconi este CEO-ul companiei de media Mediaset.

Berlusconi, decedat pe 12 iunie, la 86 de ani, i-a lăsat 100 de milioane de euro ultimei sale partenere, deputata Marta Fascina, în vârstă de 33 de ani, tot 100 de milioane fratelui său Paolo, iar alte 30 de milioane de euro fostului său consilier apropiat Marcello Dell’Ultri, condamnat la patru ani de închisoare şi unul de arest la domiciliu pentru fraudă şi asociere cu mafia.

Fostul magnat şi-a exprimat totodată dragostea pentru copiii săi, într-o scrisoare ce însoţeşte testamentul.

„Vă mulţumesc şi vă iubesc pe toţi, tatăl vostru”, spune Il Cavaliere în scrisoarea datată 19 ianuarie 2022, înaintea unei internări la spitalul milanez San Raffaele.

Deciziile cu privire la Fininvest au fost luate în octombrie 2006, notează ANSA.

Averea netă a lui Berlusconi era estimată la momentul decesului la peste şase miliarde de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

    • “Decât” atât ai învățat in efemera ta existență?…

  1. @boului de la ora 14:17 > din Martie 1990 am „lucrat” in propria mea firma, am platit toate darile si n-am facut avere. Asa ca, de vreo 12 ani fac investitii financiare, care produc profit, fara plati pe undeva. Acum sunt asigurat pentru orice. Auguri si … in cerul gurii !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.