Țestoase torturate pentru plăcerea oamenilor

Activiștii pentru drepturile animalelor trag un semnal de alarmă după ce tot mai multe fotografii postate pe rețelele de socializare arată țestoase colorate. Specialiștii spun că decorarea cochiliilor de țestoasă poate părea inofensivă și drăguță, dar rezultatul este crud și trist.  

„Uneori, oamenii le pictează în culorile echipei lor preferate de fotbal pentru distracție”, a declarat Shanes Davis de la organizația australiană de protecție a animalelor Turtle Rescues NSW pentru Yahoo News Australia. Dar decorațiunile colorate pot provoca „boli grave” sau deformări și, în cel mai rău caz, pot duce chiar la o moarte dureroasă pentru reptile.

Una dintre imaginile virale de pe rețelele de socializare arată un grup de țestoase mici de apă dulce, cu cochilii cu modele colorate. În timp ce alta arată ce se poate întâmpla dacă aceste animale sau o broască țestoasă continuă să crească. „Dacă vă întrebați de ce această țestoasă a ajuns așa, culoarea împiedică absorbția vitaminelor de care aceste specii au nevoie pentru o dezvoltare adecvată, pe care le primesc din lumina soarelui ” , se arată în comentariul postării.

Cojile țestoaselor sunt poroase, ceea ce înseamnă că absorb toate lichidele cu care intră în contact – inclusiv ingredientele toxice din vopsele și lacuri atunci când sunt vopsite cu ele. Acest lucru poate duce la răni grave, cum ar fi deformări și chiar probleme de respirație.

sursa foto Turtle Rescues New South Wales

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. CE PREOCUPARE ÎNĂLȚĂTOARE?!!! DAR DE COPIII PLESTINIENILOR COLORAȚI ÎN ROȘU SÂNGERIU DE GLOANȚELE ȘI BOMBELE „ALESULUI” BIBI”? NU SE GRIȘESC ONG-URILE ? Ș-APOI „ȚESTOȘELELE” SUNT MAI VECHI PE PĂMÂNT CU MILIOANE DE ANI ;UNCHII ȘI MĂTUȘILE LOR AU DISPĂRUT –HE,HE ! DA APĂRAȚI-LE !

 2. Consecinta directa a protejarii testoaselor e ca trebuie sa ne dam petrolul maritim pe gratis investitorilor strategici cu ciorapii rupti.
  Asta era mesajul, nu?

 3. Păcat de țestoase… dar chiar așa, de masacrul din Gaza ce părere aveți ?

 4. Imbecilizarea cu retelele sociale si followeri sau cum le-l zice.

  Milioane de imbecili drogati sunt direct raspunzatori de faptele influencerilor pe care ii divinize mai mai ca se inchina la ei. Lipesc dezlipesc, mazgalesc carapacea sa obtina trafic.
  Imbecililor le cer influencerii sa isi puna viata in pericol sunt in stare sa sara in cap, sa se electrocuteze, sa se spanzure doar le-or face pe plac stapsnilor lor, influenceriii.

 5. omenirea este spalata pe creieri. lipsa de educatie si cultura, si lipsa dorintei de cunoastere (ignoranta) isi arata fata proasta si cruda…

 6. Se pare ca maimutele sunt mai inteligente decat multi oameni. Macar alea nu vopsesc testoase si nu sar in cap pentru like-uri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.