Testul  „Alinei Gorghiu” în procesul Lucian Isar cu o Bancă

Marți,  27 februarie 2024, va avea loc  un proces demn  de toată atenția. Se judecă speța dintre Techventures Bank (fosta Bancă Feroviara)  și  Lucian Isar, soțul  doamnei ministru al Justiției Alina Gorghiu. Soțul (Lucian Isar)  are o datorie  de  500.000 de Euro la banca  amintită mai sus.

Pentru că nu a putut fi executat într-o sentință definitivă a ICCJ, Lucian Isar cere anularea  obligației de plată. În perioada în care s-a scurs din 2015 de cînd a părăsit Banca Feroviara (Tchventures) și pînă astazi, Lucian Isar  a  inițiat o serie de procese  împotriva Băncii  Techventures cu  speranța că va scăpa de plata datoriei,  dar le-a pierdut pe toate.

Cum se va  judeca  pretenția păgubiților din procesul  soțului, acum cînd soția  lui deține  portofoliul Justiției?

Se aproximează ca  Lucian Isar, dator cu  aproximativ o jumătate  de milion de  euro la banca la care a lucrat  un an și jumătate, Feroviara (actuala Tchventures Bank SA)   se  ascunde folosindu-se  de anumite tertipuri juridice, astfel încît să nu poată fi  executat de bancă conform  Hotărîrii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Va influența  sau nu  Zeița Dreptății soluția ce va fi dată de instanță astfel încît  Lucian Isar să rămînă cu banii luați fără drept din Banca Feroviara (Techventures)? Sau justiția  funcționează și în familia ministrului Justiției?

Ca  funcționar la BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), Lucian  Isar  beneficiază de o imunitate și nu poate fie excutat  nici printr-o  proprire pe salariu.

Bunurile sale sunt insuficiente (chiar nesemnificative) pentru o acoperire a  obligației de plată, mai ales că, în urma unui proces de partaj, tot ce deținea în comun cu soția a rămas în proprietatea Alinei Gorghiu.

Se pune și întrebarea dacă nu cumva  procesul de partaj  dintre Lucian Isar și ministrul Alina Gorghiu prin care și-au împărțit bunurile ar trebui contestat în instanță întrucît scopul  acestui partaj  și transferul de bunuri  aferent pare suspect și  efectuat pentru a evita executarea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

10 Comentarii

 1. Si un copil stie ca ministrul justitiei nu se poate amesteca in actul de justitie avand cu totul alte sarcini si atributii. Doar securitatea se implica subteran in actul justitiei pentru ca poate avand oamenii ei in toate locurile potrivite. Ministrii vin si pleaca dar judecatorii sau securistii raman batuti in cuie.

 2. Are imunitate, deci nu va plati nimic. Platesc doar prostii de amarasteni fara pile si protectie. Se va amana procesul pina se prescriu faptele.

 3. Nu vă faceți speranțe, se finalizează printrun angajament și va rămâne curat că lacrima. Au pact între politicieni și justiție pe baza de compromisuri reciproc.

 4. …ha ha ha …n am incotro ..trebe sa citez o persoana despre care am o impresie …deplorabila…si o fac..ROMANI, VEDETI UNDE SUNT BANII DUMNEAVOASTRA .. la cei CATEVA ZECI DA ISARI,ISIJI …sii VORONETI VORBARETI…maaari lichele ..daaa vorba unui INTELEPT CONTEMPORAN….ASA I IN TRANZIYIE…aaa apropos …STIE CAREVA SA SPUNA …CUM STAM ..MAI SUNTEM IN TRANZIT ..ORI AM AJUNS ..CA DE LA MINE DIN BALCON NU SE VEDE …IO AM BALCONU PE MALUL MARII SI I ORIENTAT CATRE ORIZONTU MARITIM..

 5. …MDA ar trebui sa fiu mai atent…desi amobservat ca nu mai sunt publicate comentariile mele ..iooo ..continui…n am ce face sunt si io cetatean cuuu….D R E P T U …

 6. Deci cine lucreaza pentru BERD beneficiaza de imunitate…hmmm…deci pentru prostime e cu UE si lupta anticoruptie si cu „politicienii romani au imunitate” dar pentru smekerii lor chiar este imunitate! Mai tineti minte cum urla presa vanduta strainilor de imunitatea politicienilor doar ca Dragnea a fost bagat la puscarie fiind seful parlamentului! Da de fac aia de la BERD de au nevoie de imunitate? Aledi de popor? NU. Judecatori? NU. Doar invart o gramada de bani!

 7. Pare ca BERDul a angajat un delicvent care nu-si plateste datoria catre banca tocmai pentru a-l proteja, oferindu-i imunitate sa scape de plata. Banca Eueopeana protejeaza penali, cum ar zice Iohanis, care si el are o datorie pe care n-o plateste, insusindu-si prin acte false o casa… prostimii i se vand gogosile cu anticoruptia si Dragnea e bagat la puscarie pentru ca ” nu se putea sa nu stie” de o femeie angajata la partid…asta in timp ce unii care fura sute de mii de euro nu patesc nimic, ba din contra primesc imunitate.

 8. cum le spunea tatal lor Ion Ilici Iliescu Satan,
  „impreuna la bine dar mai ales la…..greu!”
  (la greu nu la rău)

 9. Domnul in „chestie” este o „valoare” romaneasca de renume european desi problema cu acea banca este a II a dupa atacul speulativ asupra leului practicat impreuna cu Catu o alta somitate. Daca Catu a fost avansat/rasplatit senator si PM saracul Isar a trebuit sa mai faca un ocol pe la Banca Feroviala si daca BNR n-a putut decat sa arte cu degetul iata ca fiind o banca straina micuta isi cere dreptul, mai ales ca Romania l-a rasplatit cu o numire, fiind un om de incredere dupa tangoul cu BNR si Banca Feroviala. Trebuie sa ne bucuram ca Romania are dansatori buni care stiu sa faca piurete si sa treaca precum gansca prin apa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.