Testul care va decide tricolorii pentru EURO

 Marți, de la ora 21:30, stadionul Steaua va găzdui penultimul meci test al naționalei României înainte de participarea la turneul final al EURO din Germania.

 

Tricolorii vor primi vizita vecinilor de la sud, dar atenție, nu am mai bătut Bulgaria de 35 de ani! Sigur, vom spune că, la această oră, se pare că ar exista un decalaj valoric destul de semnificativ între noi și bulgari, care nu au mai văzut de zeci de ani la față un turneu important de CM sau EURO. Totuși, vecinii noștri au lansat declarații neașteptat de agresive înaintea partidei din Ghencea, spunând că a venit momentul să își refacă moralul pentru viitor cu o victorie în fața României.

 

Pentru selecționerul Edi Iordănescu, este clar că acest test poate fi cel edificator în privința definitivării lotului de 26 pentru Germania, momentan el convocând 28 de jucători, dintre care doi, fundașul Andrei Burcă și mijlocașul, care poate evolua și fundaș de bandă, Deian Sorescu având probleme medicale serioase și în dreptul lor chiar planează, din păcate, un semn de întrebare privind posibilitatea de a fi refăcuți sută la sută. Situație în care de la sine cei doi ar fi cei lăsați acasă, pentru că e greu de crezut că Iordănescu ar apela acum, în al 13-lea ceas, la alți jucători, care nu au făcut pregătirea alături de tricolori. Dar mult mai probabil este ca unul dintre cei sacrificați să fie un portar, întrucât acum au fost chemați patru, ultimul sosit fiind Răzvan Sava de la CFR Cluj. Nu va juca împotriva Bulgariei nici vârful Dennis Alibec, acesta fiind și în urmă cu pregătirea fizică și având și el unele mici probleme medicale.

Edi Iordănescu este foarte posibil să îl titularizeze între buturi pe veteranul Florin Niță, care a fost titular la echipa turcă Gaziantepspor și a apărat foarte bine, ajutând mult la salvarea de la retrogradare. Horațiu Moldovan, titularul din preliminarii, are dezavantajul de a fi fost doar eterna rezervă din februarie încoace la Atletico Madrid a slovenului Jan Oblak.

În apărare pe dreapta va fi alt jucător cu firave apariții la echipa de club, Andrei Rațiu, în mijloc lângă Radu Drăgușin va fi Ionuț Nedelcearu, în lipsa lui Burcă iar pe stânga craioveanul Bancu.

Linia mediană ar putea fi una fără un jucător de mare calitate la construcție, adică să joace ambii Marin, Răzvan și Marius, care să știe că sunt închizători plus căpitanul Nicu Stanciu. Atacul ar fi tot un trio, cu Dennis Man pe dreapta, George Pușcaș vârf împins și Dennis Drăguș pe stânga.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Hai Somalia!…păi în europa Rumania e văzută ca Somalia!…plină de corupție, de interlopi, de curve, de pirați, de securiști…

  2. Pe cine mai interesează naționala asta care practică un sport de neprivit?! Tatuajele, botoxatele, bolizii de fițe și manelele constituie toată preocuparea acestor epigoni!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.