Thiago Motta, noul antrenor al echipei Juventus Torino

Italo-brazilianul Thiago Motta a fost numit în funcţia de antrenor al echipei Juventus Torino, a anunţat, miercuri, cel mai titrat club din fotbalul italian, care l-a demis luna trecută pe Massimiliano Allegri, transmit agenţiile internaţionale de presă.

”Este oficial, viitorul antrenor al lui Juventus va fi Thiago Motta. Tehnicianul italo-brazilian a semnat pentru Juventus până la 30 iunie 2027”, a precizat clubul torinez într-un comunicat.

Motta, 41 de ani, se afla din 2022 la Bologna, club pe care l-a calificat în premieră în Liga Campionilor, la finalul sezonului recent încheiat.

”Sunt foarte bucuros să încep un nou capitol, la cârma unui club mare ca Juventus. Le mulţumesc patronilor şi conducătorilor, pe care îi asigur de ambiţia mea de a ţine sus drapelul clubului şi de a mulţimi fanii”, a transmis tânărul tehnician.

Fost mijlocaş al echipelor FC Barcelona, Inter Milano şi Paris Saint-Germain, Motta a adunat 30 de selecţii pentru naţionala Italiei.

În cariera de antrenor, le-a pregătit pe Genoa şi Spezia înainte de a ajunge la Bologna.

Juventus a terminat pe locul al treilea în Serie A în sezonul trecut, dar a cucerit Cupa Italiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.