Tigroaicele au lăsat doar oasele din fosta glorie Buducnost

În urmă cu vreo zece ani să învingi la handbal feminin pe Buducnost Podgorica era o mare performanță, pe care puține echipe o puteau realiza. Pe atunci cea mai mare handbalistă a României, Cristina Neagu juca în alb-albastru, la campioana Muntenegrului. Astăzi, cea supranumită Messi a handbalului românesc, se află aproape de amurgul carierei și joacă la CSM București.

Duminică, 7 ianuarie, fosta glorie a Europei, astăzi doar o umbră a acelei echipe, a poposit în Polivalenta bucureșteană pentru un meci din grupa A a acestei ediții de Liga Campionilor.

CSM, chiar dacă are serioase sincope și ocupa doar locul 4, era mare favorită, dar nimeni nu avea cum să anticipeze masacrul care a avut loc pe teren. Fetele lui Adi Vasile au obținut cel mai mare succes european din istorie, cu neverosimilul scor de 44-26.

Niciodată tigroaicele nu și-au devorat în asemenea hal adversarele, din care au rămas, la figurat vorbind, doar oasele.

Este cel mai mare număr de goluri înscrise într-un meci european, cea mai mare diferență de goluri, plus 18, un rezultat care o aduce pe CSM la cota 11 puncte după nouă partide.

A fost cu adevărat un show total, un meci jucat efectiv la poarta oaspetelor și practic nu poți evidenția o jucătoare anume, pentru că toate cele care au fost în câmp au înscris.

Îmbucurător este faptul că că am văzut o Cristina Neagu refăcută după marile probleme de sănătate din perioada Mondialului, care a înscris șapte goluri. Însă acesta a fost un succes facil, în fața unui rival fără scut și sabie, dar următorul meci nu va fi la fel, tigroraicele urmând a merge în Franța, la Brest, echipă care în tur câștiga în Polivalentă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Ne creste inima si ne amelioreaza starea de sanatate, vazand victoria exceptionala si frumoasa a handbalistelor Romaniei, fata de niste redutabile adversare muntenegrencele….din inima, va dorim frumoaselor handbaliste romance – victorii si sport minunat !

  2. Cind la CSM vor juca majoritar romance, satisfactia va fi dubla…

  3. Ca si gloria noastra la handbalul masculin si feminin.
    Panta Rhei…..[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.