TikTok suspendă recompensele pentru utilizatorii din UE

Reţeaua de socializare chineză TikTok a anunţat miercuri că suspendă „voluntar” funcţia noii sale aplicaţii TikTok Lite care recompensează utilizatorii pentru timpul petrecut în faţa ecranului şi care este acuzată de Comisia Europeană că provoacă dependenţă, dar a promis în SUA acţiuni în justiţie împotriva noii legi care o obligă să taie legăturile cu compania-mamă chineză ByteDance, pentru că altfel va fi interzisă pe teritoriul american.

Comisia Europeană a anunţat luni deschiderea unei anchete şi a ameninţat că va lua chiar joi o decizie de suspendare a platformei TikTok dacă aceasta nu renunţă la un sistem de puncte-cadou în schimbul vizionării imaginilor, care incită utilizatorii să rămână conectaţi.

„TikTok caută în continuare să lucreze în mod constructiv cu Comisia Europeană şi cu alte instituţii de reglementare. Prin urmare, suspendăm voluntar funcţiile de recompensă în TikTok în timp ce răspundem preocupărilor care ne-au fost adresate”, a menţionat reţeaua de socializare chineză într-un mesaj postat pe platforma X (fosta Twitter).

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a transmis că a luat notă de această decizie, precizând totodată că procedurile demarate contra TikTok privind „riscul de dependenţă” vor continua.

În acest timp, şeful TikTok, Shou Zi Chew, a promis lansarea unor acţiuni în justiţie împotriva unei noi legi promulgate miercuri de preşedintele american Joe Biden şi care obligă această platformă să taie toate legăturile cu compania-mamă chineză ByteDance, în caz contrar reţeaua de socializare TikTok, foarte populară în SUA, va fi eliminată din magazinele de aplicaţii pentru smartphone-uri pe teritoriul american.

„Nu vă faceţi griji, pentru că nu plecăm nicăieri”, a dat asigurări Shou Zi Chew într-un mesaj video. „Vom continua să luptăm în tribunale pentru drepturile noastre. Faptele şi Constituţia (SUA) sunt de partea noastră şi vom câştiga”, a susţinut el.

Respectiva lege dă companiei ByteDance un termen de 270 de zile să găsească un investitor dintr-o ţară care să nu fie „adversară” a SUA şi acest investitor să cumpere platforma TikTok.

Aceasta din urmă are circa 170 de milioane de utilizatori în SUA, dar numeroşi oficiali americani, atât democraţi cât şi republicani, susţin că platforma cu videouri scurte şi distractive permite Chinei să spioneze şi să manipuleze utilizatorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Una e dependenta și alta e practica infracțională până la spanzurare, automutilare, și tot ce îți pot aduce prejudicii criminale că individ minor sau nu! Vedem că, toți se agata de superficialitate și nu de acțiunile grave practicate ca lecții de viață și moarte predate live pe TikTok.

 2. Tik/Tok suspendă recompensele
  si in curind va baga abonament,
  ue+china=LOVE!

  mu-ha/ha,
  maxtor nu are scrupule fatza de dependenti.

 3. nu veti mai putea cumpara Tik/Tok
  sau vinde pa onlyfans
  daca nu aveti TATUAJUL ROSU!

 4. Când te spioneaZă Zuckerberg & Co. e BINE, chiar FOARTE BINE !
  Când te spioneaZă Dragonul Roșu e RĂU, chiar FOARTE RĂU, măR😜g…
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK(●

 5. La Tik Tok ei vad dar fix aceleasi probleme pe care nu le vad si la retelele sociale originare din America.
  Depinde cine colecteaza si la cine ajung datele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.