Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, la final

Timişoara încheie oficial titlul de Capitală Europeană a Culturii TM2023, în acest weekend, cu evenimente organizate de Consiliul Judeţean Timiş, care propune expoziţii permanente şi temporare, dar şi spectacole.

Centrul Multifuncţional Bastion invită publicul la cea de-a doua ediţie a „Expoziţiei Luminii”, o selecţie de lucrări ale fotografului madrilen Antonello Dellanotte, care aduce o splendidă călătorie vizuală, spre contemplarea peisajul luminii într-un mod unic, iar Muzeul Naţional al Banatului lansează cartea „Abandonuri imperiale”, de Corneliu Berari.

De asemenea, Muzeul Naţional de Artă Timişoara va găzdui un amplu eveniment expoziţional dedicat Suzanei Fântânariu, una dintre cele mai importante artiste contemporane din România, care trăieşte şi creează în Timişoara din anul 1986.

Muzeul Naţional al Banatului invită publicul la expoziţiile permanente „Ştefan Popa Popa’s”, „Istoria militară a Banatului”, „Spaţiile Oravitzan”, „Timişoara în gravura europeană, secolele XVI – XVIII” şi la un Concert de iarnă, vineri, de la ora 17,00.

Muzeul Naţional de Artă Timişoara (MNArT) rămâne atracţia anului, prin expoziţia temporară „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, care rămâne deschisă până în 28 ianuarie 2024. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10,00 – 21,00.

Simezele MNArT găzduiesc expoziţia temporară „Paralele. Timişoara/Novi Sad” şi permanentele „Artă Bănăţeană şi Artă Modernă Românească”, „Artă Europeană” – Fondul Ormos Zsigmond, Colecţia „Corneliu Baba”.

Muzeul Satului Bănăţean invită la expoziţia permanentă de ceramică, expoziţia în aer liber şi expoziţia „Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori şi tradiţii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

 1. capitala europeana …de sifonat bani la cine trebuie…
  numai prostii si escroci
  in plus…astia mai au si bashini in cap ca deh..sint banatheni, austro ungari, civilizatzi mai mult ca altzii si fost pashalic turcesc

 2. @ „gigel”, 09 dec. 2023 la 21:40
  „…numai prostii si escroci in plus…astia mai au si bashini in cap ca deh..sint banatheni, austro ungari, civilizatzi mai mult ca altzii si fost pashalic turcesc”…
  … di Dumas Juvète-Fiul (Yenicerului). Neykă sprîncenat (0:11”),
  https://www.youtube.com/watch?v=ALKPJe8KoHc
  rămășiță di la Kumani,
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cumans#/media/File:Cumania_(1200)_eng.png
  îți caoți bube-‘n cap? Balkanikule, văz că ai mici goluri în cap, șî ți se reduce mintea, ca la jițăii ăia cu „Mad Cow Disease”!
  https://healthjade.net/wp-content/uploads/2018/10/mad-cow-disease-in-humans.jpg
  Îți completez io, dîn Banat, golurili hystœrice, juvete:
  https://www.facebook.com/oltenivsbanateni/videos/despre-ciurucuri-merita-citit-ascultat-si-distribuit/705651906515171/
  V-ați înfipt bine în „Austro-Ungaria”, PI ȘPĂGI, ca și șatrili Cîrpaci șî Stănescu (di la voi venite în anii ’80!), LA GOSPODĂRIILE ȘVĂBEȘTI REPARTIZATE GRATUIT ÎN SATILI BĂNĂȚENE, putorilor? Da’ – tot așea putori, plus incompetenți – în Timișoara la țîța instituțiilor Statului, cu salarii nesimțite stabilite tot PI ȘPĂGI, di uoltenii deja înfipți la vîrfu’ structurii di pi vremili lu’ cizmaru’ analfabet Ceașkă a’ vostru, PINGUINILOR?
  Ați reușit să-i alungați pi bănățăni, în 30 di ani, javrelor, șî să vă înstăpîniți voi, opincarilor papornițari?
  https://www.youtube.com/watch?v=urKFPLz5Ooo

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.