![4-mihaela-bilic-tuca-descopera-300x300](https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2023/12/13/4-mihaela-bilic-tuca-descopera-300x300-1-1000x600.jpg)
Aspectul emoțional e important când ținem o dietă. Mihaela Bilic vine cu o perspectivă interesantă asupra relației dintre dietă și emoții.
„Gustul e în cap, nu în gură!, spune Bilic, specialist în domeniul sănătății și nutriției.
Dacă pe copii, de pildă, îi obligăm să mănânce sau nu este gătit pe placul lor un anumit aliment, există riscul ca ei să dezvolte aversiune pentru multe feluri de mâncare, spune Bilic.
Mâncarea nu înseamnă doar combustibil pentru organism, este și plăcere pentru simțuri. Suntem cu toții diferiți când e vorba de gusturi, atrage atenția nutriționistul. Alimentul este asociat mental cu o anumită trăire sau experiență avută în timpul degustării.
Gustul se învață și se diversifică pe bază de experiențe alimentare plăcute. Memoria e mai importantă decât papila, când vine vorba de mâncare!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.
În afară de zahăr, nu suntem programați genetic să iubim un aliment. Toate preferințele alimentare pe care le dezvoltăm sunt rezultatul experiențelor gustative avute de-a lungul timpului, conchide Bilic.
cum face mama mancarea nu se uita, gustul de acasa. poate genera probleme cand altcineva gateste…asa cum mai mutareala unor adulti caruia nu-i plac prajiturile cu nuci pot dauna unui copil care va refuza nucile…
Spanac cu varză la doamna Birlic. Zahărul este singurul aliment care nu este necesar organismului iar în cantități mari deja este otravă. Nu este nicio programare genetică este doar afacere. A industriei alimentare și a industriei farma. Fără zahăr amândouă ar avea profiturile diminuate considerabil.
„Gustul e în cap, nu în gură!”
-va rugam sa reformulati….
@Viorica Bălteanu
-pt. cei condamnati la munca silnica-la reimpaduriri-
le-am da mazare cu soia,
sa aiba putere!
gustu o fi in creier:
-creieru e in cap,gura e in cap,
e o alcatuire acolo.
(unii au preblema cu glanda de sub nas
asta e altceva)