Tinerele soldat puse să păzească teroriști

Furie și revoltă în Israel după ce mai multe femei soldat au primit ordinul să păzească criminali. Presa din Israel dă publicității mărturia tatălui unei astfel de fete.

La câteva săptămâni după ce IDF ( Armata Israeliană -Israel Defense Forces) a fost criticată pentru că a încercat să recruteze rezerviști pentru a-i păzi pe abominabilii teroriști Nohva din Hamas – a venit rândul tinerelor soldate din cursul de pregătire militară Magal, care s-au înrolat în IDF în urmă cu mai puțin de două luni.

„Israel Hayom” a aflat că femeile soldat, care cu doar câteva zile în urmă și-au terminat antrenamentul de bază chiar înainte de cursul de MMA, și-au exprimat îngrijorarea că au fost desemnate să-i păzească pe teroriștii Nohva. De aceea, unele dintre apelează la diverse trucuri ca să nu-și îndeplinească misiunea.

„Fiica mea este în armată de o lună și jumătate, a tras cinci gloanțe în tot serviciul militar. Încă nu a lovit ținta, ci abia la începutul cursului. Ea nu va ști cum să reacționeze într-un incident în fața teroriștilor”, a declarat pentru „Israel Hayom” tatăl uneia dintre aceste tinere.

El se arată mirat că în întregul IDF, există o lipsă de bărbați care să-i păzească pe teroriștii Nohva, dar recunoaște: „I-am spus fiicei mele să refuze un ordin, iar asta este cel mai greşit să refuzăm comanda”.

Surse militare au precizat totuți că nu este vorba despre  stagiari, ci despre soldați din cursul de pregătire militară al Magalului care sunt calificați pentru această sarcină. Cu toate acestea, în practică, acestea sunt femei soldat care s-au înrolat în IDF în urmă cu mai puțin de două luni și care au primit sarcina de a-i păzi pe teroriștii Nohva deja în prima săptămână de curs de pregătire militară.

Potrivit părintelui, „A spune că sunt calificați pentru asta este pur și simplu demagogie. Sunt chiar la începutul cursului, o lună și jumătate în IDF. Prefer să refuze un ordin decât să plângă mai târziu.”

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. ma scuzi, Magda, dar care este fondul problemei? in mod constant si foarte vizibil obeservam cum femeile sunt promovate pe plana UIE si SUIA in absolut oricare domeniu, sfindand regulile elementare ale competitiei directe cu partenerii de sex masculin, totul insa pana cand este vorba despre provocarile cu moartea, sacrificiu si invaliditate ! cand , dintr-o data, desi femeile stim bine ca sunt cel putin fel de bune ca barbatii si ele pot pot face absolut orice mai bine decat barbatii, se rupe dintr-o data filmul si ne plangem ca vrem sa ramanem in viata si barbtii trebuie sa moara , nu noi !!!! (editat), mai pe scurt.

 2. nu,nu,nu:
  alea nu sint pentru paza ci pentru tortura
  ca in revistele Stalag,
  Stalag fiction – Wikipedia
  en.wikipedia.org › wiki › Stalag_fiction
  The genre consisted of pornographic Nazi exploitation books, depicting female Nazi officers in prisoner-of-war camps (stalags) sexually abusing male Allied …

 3. „Tinerele soldat”, „tinerelor soldate”, „femeile soldat”…

  Draguta, soldat e de genul masculin, mama lui de feminism!

  Corect: „Tinerele soldati”, „tinerelor soldati”, „femeile soldati”

 4. Ce mare branza este ca doamnele si domnisoarele soldatE sa-i pazeasca pe nenorocitii aia?
  Care s-a sculat din pozitia sezand turceste, pac la mir si gata. Abia mai fac economie de haleala. Si il mai scuteste si pe Allah sa faca rost de cate 72 de cadane ptr fiecare criminal. Ca daca ii omoara o femeie, adios cadanele……[Rumburak]

 5. Sa intelegem ca Israelul nu are suficienti militari si din acest motiv au apelat la aceste tinere care asa cum afirma tatal uneia din iele ,fata lui nu stie nici macar sa traga cu o arma ? Se pare ca sa cam evaporat teoria pe care o stiam ca armata Israelului ar fi cea mai bine pregatita din punct de vedere militar.Asta sa vazut si in ziua cind niste teroristi au intrat atit de usor in Israel si au facut destule pagube ,luind si o gramada de prizonieri.Ce facea atunci armata israeliana ,era in pauza de masa, sau dormea ?

 6. Furtuna intr-un pahar cu apa. Toata lumea stie ca israelienii fac armata serioasa, baieti, fete si…de ce nu si transgenderi. Hihihi. Ce-o fi asa de greu sa pazesti niste oameni dezarmati si care, mai mult ca sigur, zic merci c-au scapat de lupta. Subiectul e tras de par. A! Era sa uit: in Israel oricine vrea isi poate cumpara arma de foc. N-am auzit de criminalitate. Ce bine-ar fi daca ne-am lua si noi dupa evrei si-am promova de-adevaratelea preceptele cu autoapararea!

 7. Am vorbit cu tinere, dar nu pe moshia lui Rothchild ci in tzarile unde au emigrat, cam micutze de cca jumate de metru, ce rol aveau in armata lor. Au zis ca important era informatzia, chiar daca carau ditamai pushca in spinare. Chestia asta aminteshte cum prizonerii romani la Cotul Donului ce au fost pazitzi de femei soldatzi, dar cand au venit avioanele s-au kk pe ele, shi multzi romani au scapat, printre care shi unchiul meu ce a luptat de la Stalingrad la Vena, ca unica armata in acest sens!. Sunt documentat din familie,martori vii ce s-a intamplat acolo. Nu va mai revoltatzi=la razboi ca la razboi, sau vretzi sa ajungeti la damblaua voastra de HO.
  O zi buna.
  Con

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.