Ținta PNL în anul electoral: „De aceea ne-am asumat”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că obiectivul partidului pe care îl conduce este de a câştiga toate cele patru rânduri de alegeri care vor fi organizate în acest an.

El a afirmat şi că PNL are în vedere să câştige inclusiv alegerile prezidenţiale, însă a refuzat să spună dacă el sau un alt liberal va candida pentru funcţia de şef al statului.

„Aici nu este vorba de dorinţă. Nu cred că pentru un astfel de demers (de a candida la Preşedinţia României – n.r.) este nevoie de dorinţă. Aici este vorba de un obiectiv politic, un obiectiv politic care se stabileşte la nivelul unui partid politic. Un partid politic care îşi propune să abordeze un an electoral şi îşi doreşte să câştige, atunci trebuie să câştige toate rândurile de alegeri. Ca atare, obiectivul nostru acesta este şi de aceea ne-am asumat să facem politică”, a afirmat Ciucă.

El a subliniat că „în anul electoral 2024, PNL va merge în alegeri pe cont propriu”, precizând că nici nu există discuţii cu Partidul Social Democrat pentru a avea candidaţi comuni.

„Singurul subiect de discuţie (n.r.- cu PSD) în momentul de faţă, care de altfel se află în Parlament, este un proiect de lege prin care se dă posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să poată să se execute într-un interval de 90 de zile faţă de termenul de expirare a mandatului”, a mai adăugat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a declarat luni, 22 ianuarie, că „este foarte posibil” să fie adoptat şi implementat proiectul legislativ al UDMR prin care se propune ca alegerile să aibă loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte al României.

„Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre”, prevede proiectul de lege depuse în decembrie de parlamentarii UDMR.

Iniţiatorii precizează că propunerea legislativă urmăreşte stabilirea unei perioade mai îndelungate în care se pot organiza alegerile prezidenţiale raportat la termenul la care ajunge la final mandatul de preşedinte. Acest termen mai larg, adaugă aceştia, acordă posibilitatea pregătirii preluării mandatului de către preşedintele nou ales. Propunerea legislativă nu afectează mandatul preşedintelui în funcţie, a căror durată este stabilită prin art. 83 din Constituţia României, au mai arătat iniţiatorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Toate partidele care nu fac 15% declara ca vor castiga toate cele 4 alegeri din 2024. Doar atat sa te convinga sa nu-i votezi vreodata. Militaurul acesta n-a inteles cel mai simplu lucru in politica: dai bani la oameni, esti votat. Altfel esti NIMENI !

  2. „Un partid politic care îşi propune să abordeze un an electoral şi îşi doreşte să câştige, atunci trebuie să câştige toate rândurile de alegeri. Ca atare, obiectivul nostru acesta este şi de aceea ne-am asumat să facem politică”…
    Ciucaaaa, mai baiete, mai Budulea taichii… a-ti asuma ceva politic inseamna sa nu rasapunzi pentru nimic din ce-ti asumi si nu realizezi… adevarul acesta ar trebui sa-ti intre bine in cap si tie si celor care cred ca or sa va traga de socoteala in caz de esec…

  3. Ceeee?😂😂😂🎉🎉🎉kaka

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.