
Confederaţiile sindicale şi-au exprimat sâmbătă, la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit, nemulţumirea faţă de „ordonanţa trenuleţ”, existând temeri că de fapt se reduc veniturile, nu numai se îngheaţă, potrivit reprezentanţilor Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România -Frăţia.
„Referitor la Ordonanţă, toate Confederaţiile şi-au exprimat totala nemulţumire. Există temerile că de fapt se reduc veniturile, nu numai se îngheaţă”, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii CNSLR Frăţia.
Aceştia au subliniat că la câteva puncte ridicate de sindicate, inclusiv de CNSLR Frăţia, s-a promis că nu se vor bloca posturile din sănătate, memorandumul existent pe această temă va merge înainte. De asemenea, se vor găsi soluţii pentru a nu bloca posturile din asistenţă socială şi învăţământ, inclusiv care au legătură cu fondurile europene.
Referitor la voucherele de vacanţă acestea au rămas, de principiu. Nu se vor scoate, dar se va introduce coplata.
„Dacă vrei tichet, plăteşti 50%, adică 800 de lei. Ulterior primeşti voucherul de 1.600 de lei”, au precizat ei.
Reprezentanţii CNSLR Frăţia au menţionat că, la începutul şedinţei, s-a făcut o trecere în revistă a cheltuielilor efectuate de Guvern în 2024, „cheltuieli efectuate peste cele prognozate în buget”, care au condus la un deficit de 8,5%, raportat la luna noiembrie şi s-ar putea ca în decembrie procentul să fie mai mare.
Astfel, conform datelor prezentate, cheltuielile de personal au fost cu 18,1 miliarde lei peste cele prevăzute în buget, aproximativ 1% din PIB (în special în sănătate şi învăţământ), cele cu asistenţa socială şi pensii cu 13,1 miliarde lei mai mari, cu bunuri şi servicii cu 11,4 miliarde lei, investiţiile cu 19 miliarde lei, transporturile cu 4,5 miliarde lei în plus etc.
„Pentru următorii 7 ani, deficitul trebuie adus la 3%, conform înţelegerii cu Comisia Europeană.(…) După aprobarea bugetului, ni s-a transmis că se va discuta şi legea salarizării, cea discutată deja cu Banca Mondială. (…) S-a introdus pe ordinea de zi şi punctul referitor la numărul (contingentul) de muncitori străini non -UE, care vor putea lucra legal pe teritoriul ţării în 2025 şi anume 100.000, cifră aprobată. Ni s-a atras atenţia că începând cu noul buget vor dispărea facilităţile existente, începând cu cele din sectorul IT”, a precizat sursa citată.
Vrei schimbare ?? Dar tu vrei să te schimbi ?? Vrei ca la alții ?? Dar tu poți ca la alții, sau de vii in rumania și declari că ”- sunt in țara mea și fac ce vreau”../
In loc sa iesiti in strada sa protestati ca absolut toat ce fac acum este nelegal, va plangeti prin colturi si va vaicariti. Aici se vede ca tot ce faceti este regizat. Oamenii nu va mai cred!
„Pentru următorii 7 ani, deficitul trebuie adus la 3%, conform înţelegerii cu Comisia Europeană.(…) ”
Pe bune? Și în acești 7 ani ce mai vindem din țarǎ? Fiindcǎ în ritmul ǎsta datoria va ajunge la 300% din PIB. Care și ǎla e greșit calculat, fiindcǎ cuprinde împrumuturile externe.
Ia puneți voi mâna și vedeți de ce multinaționalele care fac 80% din venituri plǎtesc doar 3mld impozite iar firmele românești, cu 20% plǎtesc aproape 60mld, colectați corect și pânǎ la toamnǎ vom avea excedent bugetar! Toate marile companii strǎine din energie, telecom, bǎnci, retail etc au pierderi, dupǎ cecfac „optimizǎri fiscale”. Datele sunt publice.
P$D + PeNaLe + UDMR fac trenulețul şi locomotiva e cetățeanul rrumânistanez!
Escrocherie mai mare decât să obligi mascat angajatul să participe cu 800 lei la subvenționarea industriei turismului mai rar.
rotativa,trenuletzu,
varza-pe-varza:
-pare din argoul ghey exprimarea lu ciolacu…
Corect, liderii sindicali sunt niște indivizi de paie. Niciodată nu i-am văzut unindu-se și să îndemne la grevă generală. Doar așa pot împinși spre demisie impostorii care se numesc guvernanți.
Asa zisul trenulet ar trebuii sa le circule prin colon tururor politicienilor si papusarilor din spate .
La scara 1:1 , fireste !
Eu unul sunt satul de muhaielele astea eterne numite lideri sindicali. Aceleasi figuri de 35 de ani. Rezultate zero. Doar o voata de imbuibati pentru ei
Voucherul de vacanță a fost o idee generoasa care a fost speculată de scârbele de privați pt a crește „in secunda doi” prețurile la cazari și toate celelalte servicii prestate. Aproape imediat după introducerea acestora, preturile au crescut pină spre dublu. Pentru aceleași servicii. Așa că e f bine că nu se mai dau.