Tomac. ”A început marea prăbuşire a partidului unic”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”, care va produce efecte ca „într-un joc de domino”.

„A început marea prăbuşire a partidului unic. A căzut prima piesă şi ea va produce efecte exact ca într-un joc de domino. PSD şi PNL au organizat un proces electoral caracteristic regimurilor dictatoriale. Au comasat alegerile într-un total dispreţ faţă de democraţie. Fără transparenţă, fără dezbatere, folosind practici totalitare împotriva opoziţiei. Întreg procesul electoral este pregătit cu încălcarea flagrantă a Constituţiei României, cu nerespectarea legislaţiei electorale, culminând cu sechestrarea tuturor instituţiilor care puteau opri acest măcel. Avocatul Poporului a devenit avocatul PSD-PNL şi nu a contestat OUG-ul de comasare, deşi elementele de neconstituţionalitate se pot observa de pe lună. La fel şi CCR”, a scris Tomac, marţi, pe Facebook.

El a explicat că, deşi „a fost sesizată de opoziţie pe neconstituţionalitatea privind comasarea alegerilor, alege să nu judece nimic”.

„În mod normal, acest dosar trebuia judecat în 24 de ore, pentru că vizează un proces electoral aflat în desfăşurare, dar şi aici partidul unic are ultimul cuvânt. După ce s-au asigurat că nimeni nu mai poate opri planul roşu de comasare, au început să lovească în opoziţie, eliminând de pe buletinele de vot Alianţa Dreapta Unită. Doar că ÎCCJ a anulat decizia BEC, luată la propunerea PSD, şi din acea clipă partidul UNIC a intrat în derivă. Planul gândit de Iohannis şi PSD-PNL de a intra în cursa electorală fără o opoziţie unită a eşuat. Declinul a culminat azi noapte cu decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti înainte măcar să fi început campania”, a adăugat Tomac.

Potrivit lui Tomac, „partidul unic candidează pe liste comune la europarlamentare de frică şi şi-a stabilit candidaţi comuni peste tot unde sunt primari ai Dreptei Unite”.

„Partidul unic este disperat şi va face tot mai multe greşeli. Ei ştiu că Nicuşor Dan şi Dreapta Unită vor câştiga alegerile. Partidul UNIC PSD-PNL s-a prăbuşit cu 15% în sondaje. Disperarea şi frica de vot l-a adus pe Iohannis şi supuşii săi în situaţia de a acţiona cinic, arogant şi fără scrupule, aşa cum se întâmplă în toate dictaturile ce-şi urăsc propriii cetăţeni şi libertatea. Partidul unic îşi dispreţuieşte propriul electorat pe care îl consideră o masă de vot captivă şi incapabilă să judece. A fost suficient ca un singur candidat să spună: ‘nu mă retrag, luaţi voi decizia’, pentru a se declanşa prăbuşirea, şi aşa inevitabilă”, a mai scris Tomac.

Coaliţia a decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. He, mda.. Ca unul din ”servicii” se pare că nu prea are incredere in capacitățile colegilor săi,. Interesant..

 2. Bună!
  Alianta Răului Absolut (ARA) călarită de Nimicul ABSOLUT a ruinat țara,a supraindatorat-o ,ne-a servit si o inflație record UE și vrea să ne termine într-un nou mandat.Atentie români !
  ZERO VOTURI PENTRU ARA!

 3. Comasații mici îi critică pe comasații mari! De parcă n-ar fi toți închinători la EUSSR!

 4. Cine vorbeste de dictatura
  De ce se plange Tomacul.
  Sau dupa ce, care ipocrizie. El fiind fan ulinrait al Presedintelui unic prea suspendat tinut artificial in functie in modup ce mai interventionist de afara, ca si acum cu imputzenia asta de comasare contra naturii. Dupa Basescu presedintele unic si Iohannis presedintele unic vine si partidul unic candidatul unic inclusiv unde miza reala sunt real money la Bucale.
  Comasarea facuta tot dupa ordine democratice de la Intalta Poarta, care o fi ea ca nu se stie care dintre

 5. Moartea pasiunii (politice) e mult spus un cel priveste pe tolomac asta

 6. Complotul jegos este aranjat de la inceput de Iohanis. A creat cu intentie confuzie, zapaceala cu dr. Carstoiu ca sa iasa Nicusor Danutz !

 7. Cum este ma prapaditule partid unic, daca stiu si curcile ca este o alianta? Si anume o alianta cu destule faulturi la gioale si cu destule caraieli.
  Partid unic au facut PMP-istii tai cand s-au dus sa fie absorbiti de PNL……[Rumburak]

 8. Pe Tomac de faor il roade grija de erodarea canditatului unic de dreapta a Dreptei …comasate

 9. Ce e aia PMP? Ca, n-am auzit sintagma asta decat cu semnificatii pe care n-am voie sa le scriu in clar. S-a facut si vreo organizatie/institutie/intreprindere/magazin cu numele asta?!?

 10. Musiu Tolomac! De ce nu ești în tranșee în Ucruina să te bați cu rușii?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.