Tomac. ”Acest mesaj politic, nimic nou”

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, a comentat la B1 TV, informația conform căreia delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Schengen. Astfel, rezoluția a fost adoptată în unanimitate.

„Eu am participat la foarte multe reuniuni ale PPE.

În Olanda, îmi aduc aminte la precedentul Congres, am avut, cred, discuții de două-trei zile prin care s-a cerut un lucru la fel de elementar, ca în rezoluția PPE să fie precizată această prevedere că România și Bulgaria trebuiesc acceptate imediat în spațiul Schengen. Și atunci a existat chiar o poziție din partea partidului gazdă și cu toate acestea, PPE-ul și-a asumat acest mesaj. Politic, lucrurile sunt destul de clare. Problema este a deciziei guvernamentale. În momentul de față, noi plătim un preț mult prea scump față de o ambiție inexplicabilă”, a spus Eugen Tomac.

„Faptul că se adoptă acest mesaj politic nu este nimic nou, nu este un element nou.

(…)Lucrurile sunt destul de clare în chestiunea asta. Nu există politicieni de primă linie în PPE, care să aibă vreo obiecție față de acest obiectiv.

Ba, mai mult, noi am fost la Viena. Cu o zi inainte de Consiliul JAI din 8 decembrie 2022, am fost și eu parte din acea delegație, în discuția directă cu Nehammer .

N-a putut timp de 2 ore să ne aducă niciun argument pentru care Viena are această obiecție”, a mai adăugat liderul PMP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

  1. Ba au putut, principala obiecție este că și eurodeputatul din partea României E. Tomac este și cu cetățenie Ucraina. Și ca el muți alții. Ca urmare cetățenii României în momentul de față plătesc un preț mult scump față de aceste ambiguități care fac granița României cu Ucraina și Republica Moldova să nu fie o graniță sigură a UE. Și mai e și slugărnicia celor ce conduc Romània cate nu știu să joace tare ca Ungaria sau Polonia. S-a făcut câteva zile scandal după respingere, să vezi ce le vom face noi austriecilor cum vom alunga OMV-Austria să rămână numai MOL-Ungaria, retrageți banii de la BCR și Raiffeisen care nu iau comision pe operațiuni și depuneți-i la Banca Transilvania care vă jumulește și pentru o informare etc… După care circ zilnic pe Televiziuni servit de SRI pe subiecte stupide cu dezbateri inutile. Cu onestitatea celor din Vama și lucrează SIE și SRI trebuie să fim recunoscători Austriei. Ceva din gunoaiele UE se mai opresc la Vamă și nu suntem traseu pentru emigrație.

  2. Cum se mai baga in seama si pulifriciul asta. Sictir si scuipati, nulitate absoluta, ca nu te-a bagat si nu te baga nimeni in seama. Hai sa vorbim si sa scuipam/discutii, ca mai apoi idiotii si tampitzii care suntem, sa-i platim si acestei bestii basiste zeci de mii de euro, salariu si indemnizatie. Zat, motanule…?!

  3. Ce nulități … fericiți sunt cei care iubesc ceea ce fac căci să fi polician in zilele noastre trebuie să te faci de râs să poți mima audiență :)) se duc de colo colo și se mint unii pe alții și se fac că se cred intre ei … și discută „discuții” in mintea lor îngustă își închipuie că sunt realizați … cu 3 filme in cap îmbrăcați la costum si rolex la mâna se cred ciumeți … și au impresia că dacă îi laudă Gâdea gândesc în mintea lor mică unde abia dacă încape întunericul se gândesc că asta este și părerea oamenilor :))

  4. nomazii austriei(cu „a” minuscul) au spus clar ca nu se extinde nimic!
    nomazii nostri … pana la linge-linguri cu zarzavat ROLEX-ieftin-platit-de-100-ori-BOGDAN toti nomazii nostri(cu care suntem toleranti desi au ajuns politicieni si ne amagesc din’89) vorbesc pe langa subiect de parca nazistii ,ptr ca insista astia, o sa cedeze..
    hai sa vedem si asta!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.