Te pregătești pentru un city break în Amsterdam sau chiar o vacanță în celebrul oraș olandez? Află care sunt cele mai frumoase rute turistice și ce atracții te așteaptă în decorul pitoresc al râului Amstel.
Vino să descoperi natura urbană, într-o metropolă cu istorie, arhitectură și cultură impresionante:
Traseul canalelor (Grachtengordel)
Plimbă-te de-a lungul faimosului inel de canale al Amsterdamului, care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Zone precum Prinsengracht, Herengracht și Keizersgracht oferă o priveliște idilică, cu poduri, case înguste și bărci tradiționale. Poți explora pe jos, cu bicicleta sau dintr-o barcă pentru o perspectivă diferită.
Admiră Herengracht, cu Muzeul Casei Willet-Holthuysen – Casa celor șapte ferestre și Keizersgracht, cel mai larg canal din Amsterdam, cu priveliști spectaculoase și o atmosferă romantică. În Prinsengracht vei găsi cafenele și restaurante, iar Reguliersgracht te întâmpină cu podurile sale luminate feeric, un adevărat spectacol nocturn.
Traseul Jordaan
Vrei să te simți ca un adevărat artist? Ia-ți biletele pe ruta București – Amsterdam și bucură-te de acest cartier artistic, plin de farmec. Te vor cuceri străzile sale înguste, cafenelele boeme, buticurile unice și galeriile de artă. Punctele de interes turistic sunt Anne Frank House și Piața Noordermarkt (cu produse locale și artizanale).
Vizitează Westerkerk, o frumoasă biserică renascentistă, cu un turn care oferă priveliști spectaculoase asupra orașului. Rezervă-ți timp să colinzi prin micile galerii de artă din Jordaan, ce prezintă lucrări ale artiștilor contemporani locali.
Plimbare în Vondelpark
Vrei să te relaxezi după lungile plimbări pe canale? Vino în cel mai mare și mai popular parc din Amsterdam! Vei găsi zone verzi cu o peisagistică de top, lacuri și pavilioane fermecătoare. Grădinile cu trandafiri, sculpturile de pe alei, teatrul în aer liber și cafenelele din parc sunt argumente în plus pentru o vizită în Vondelpark.
Nu rata o vizită la Restaurantul Blauwe Theehuis! Această cafenea din anii ’30, în formă de OZN, este un punct de atracție din parcul simbol al Amsterdamului, apreciat de turiști și localnici deopotrivă.
Traseul muzeelor (Museumplein)
Explorează zona dedicată artei și culturii în Amsterdam!. Traseul te va duce la faimoasele muzee din metropola olandeză, inclusiv Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh și Muzeul Stedelijk. Admiră capodopere ale artei universale, precum tabloul „Rondul de noapte” a lui Rembrandt, și lucrări semnate de Vermeer și Frans Hals. Descoperă colecția Vincent van Gogh, inclusiv faimoasele „Floarea-soarelui” și „Dormitorul din Arles”, dar și artă modernă și contemporană, cu lucrări de Picasso, Mondrian, Kandinsky. Relaxează-te în Piața Muzeelor (Museumplein) și realizează un selfie la faimosul semn „I amsterdam”.
Amsterdam-Noord și NDSM Werf
Amsterdam-Noord este partea alternativă și inovatoare a orașului, situată pe malul nordic al râului IJ. Deși odată era o zonă industrială, Amsterdam-Noord s-a transformat într-un hub cultural, artistic și gastronomic. La doar o scurtă călătorie cu feribotul gratuit de la Gara Centrală, vei descoperi atracții unice precum NDSM Werf, un fost șantier naval transformat într-un spațiu artistic vibrant, plin de culoare și creativitate.
Vei descoperi un loc eclectic, cu artă stradală spectaculoasă, studiouri de artiști și restaurante alternative. Explorează graffiti-urile și sculpturile neobișnuite și vizitează galeriile de artă din zonă, cum ar fi STRAAT Museum, dedicat artei stradale. Urcă în A’DAM Lookout, un zgârie-nori iconic, cu o platformă de observație ce oferă priveliști panoramice asupra Amsterdamului.
Pentru o experiență unică, încearcă Over the Edge, un leagăn care se mișcă dincolo de marginea clădirii. Distrează-te la Pllek, un restaurant situat într-un container de transport, cu o plajă urbană și o atmosferă relaxată. Alege ce-ți place din aceste trasee ce îmbină cultura, natura și atmosfera autentică a Amsterdamului, pentru o experiență de neuitat!
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.