Topul companiilor cu cele mai multe procese împotriva ANAF

Băncile domină clasamentul general al companiilor cu cele mai multe procese  cu ANAF, majoritatea acestor litigii fiind inițiate de către bănci, nu de autoritatea fiscală. Potrivit unei analize realizate de libertatea.ro, instituțiile financiare sunt urmate îndeaproape de companiile de stat și firmele private românești.

Litigiile fiscale apar adesea din cauza ambiguității legislației fiscale, erorilor administrative sau disputelor privind valoarea impozitelor și taxelor percepute.

Băncile sunt deosebit de proactive în contestarea deciziilor fiscale, ceea ce explică numărul mare de cazuri înregistrate.

CFR Infrastructură se află în fruntea listei companiilor vizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), cu un total de 53 de litigii deschise împotriva sa.

În ciuda acuzațiilor frecvente legate de evaziune fiscală și optimizare fiscală, marile corporații din domeniile energiei și retailului apar mult mai rar în lista firmelor cu litigii.

Citeste mai mult pe B1.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Normal, într-o țară în care se dau legi cu dedicație și legile sunt favorabile celor care înșală bugetul statului, normal că bugetul statului va rămâne gol și cetățenii rămân săraci pentru ani grei. Asta e reforma politica in Romania democrată cinic și în bătaie de joc. Felicitări politicienilor pentru absolut toate reformele prin legi cu dedicație in defavoarea cetățenilor și a României! Nu cumva este trădare de țară cu bună știință și intenție perfecta în Romania?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.