Atentatul la Fico Toţi au de suferit

Preşedintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a cerut joi partidelor politice să-şi suspende campania pentru alegerile europene programate pentru 8 iunie în ţară, la o zi după tentativa de asasinat asupra premierului Robert Fico, transmite AFP.

„Fac apel la toate partidele să-şi suspende temporar sau să-şi reducă semnificativ campania”, a declarat el presei la Bratislava.

„Slovacia nu are nevoie în acest moment de mai multe confruntări” şi de „acuzaţii reciproce”, a mai afirmat Pellegrini.

De asemenea, preşedinta încă în funcţie a Slovaciei, Zuzana Caputova, a anunţat joi că îi va invita pe toţi liderii partidelor parlamentare la o reuniune comună, făcând apel la calmarea tensiunilor politice din societate în urma tentativei de asasinat asupra lui Fico, potrivit Reuters.

În acelaşi timp, un anchetator al Biroului Serviciului de Inspecţie al Ministerului de Interne (UIS) a lansat o anchetă penală cu privire la eşecul unei sarcini a unui funcţionar public în legătură cu tentativa de asasinat de miercuri asupra premierului, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a UIS, Andrea Dobiasova, pentru agenţia slovacă de presă TASR.

Totodată, UIS a lansat o inspecţie asupra acţiunilor întreprinse de poliţiştii aparţinând Oficiului pentru Protecţia Funcţionarilor Constituţionali şi Misiunilor Diplomatice în legătură cu acest caz.

Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împuşcat de cinci ori şi a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă timp de câteva ore, a relatat joi presa locală, care citează surse din spitalul în care este internat şeful executivului de la Bratislava.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

 1. Europa fierbe pentru ca s-au facut categorii sociale favorizate (judecatori, politisti, medici). Oamenii vad si actioneaza.

 2. In realitatea cine a tras…?…
  Asa a fost și cu Kennedy!…l-au băgat pe oswald în față…dar adevărații criminali (cia)…sunt bine mersi…

 3. @Derivat
  Zuzana Caputova e avocat,
  se citeste „ceaputova”,
  Editat

 4. O facatura mai tare si decat steagul Americii fluturand pe Luna fara atmosfera.Erau 10 casca gura din care unul cu un pistol cu gloante oarbe,ca o femeie din apropiere a declarat ca a vazut ceva alb zburandu-i prin fata ochilor,15 forte de ordine si ala trage cu nonsalanta aluia care se simte in siguranta ca nu va fi impuscat de paznici.Ucigasul prezumtiv apleaca pistolul spre burta si nu tinteste la cap sau torace macar.Si bineinteles din toate gloantele trase de la un metru nu a mai fost nimeni ranit.Intrebati-l pe Budanov cine a organizat si platit actiunea.

 5. Încă n-am văzut filmul…filmul. Ca de obicei, ca-ntotdeuna, trebue să fie o făcătură. Doar nu degeaba li se spune actori politici, ce joacă pe scena politică după scenarii politice.

 6. Oamenii au fost dresați să creadă ce li se spune nu ceea ce văd cu ochii loc, aud cu urechile lor. Li s-a spus că se vede nu știu ce aurolă boreală și că-i purpurie sau violet. Destui și-au ajustat prostofonul cu filtre să o facă de culoarea de care li s-a spus. Poate nici n-a fost nimic. Iar majoritatea a crezut.

 7. @Rammstein
  Bine ziceti, domnule! Un asasinat politic este intotdeauna dictat de interesele oligarhiei financiare care dirijeaza din umbra.

 8. Va rog sa ma ajutati sa distribui acest mesaj „Fico is a hero”

 9. „Bursucul spune:
  16 MAI 2024 LA 16:07”

  Esti pe drumul cel bun … incepi sa pricepi ceva … deja intelegi 30% ! Fi pe faza la urmarile POLITICE ale atentatului !
  Mai multe nu spun ! Pentru ca la ce urmeaza predicitiile mele devin sigur periculoase 🙁 !

  IQ=?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.