Toxiinfecţie alimentară, exclus. Încă se caută cauza morții pacienţilor de la Murgeni

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat, marți, că rezultatele analizelor făcute până acum nu reflectă o corelație între moartea celor trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni și o posibilă toxiinfecţie alimentară. În acest moment se așteaptă și rezultatele de la anatomopatologi.

„Există rezultate. Am văzut aceste rezultate, şi de la ANSVSA, şi de la noi. Rezultatele micro-biologice nu reflectă corelaţia acestor rezultate cu o posibilă toxiinfecţie alimentară, cel puţin din ce rezultate avem până în momentul de faţă.

Adică, prezenţa unor bacterii care nu au semnificaţie atunci când sunt în număr mic, care se găsesc în mod obişnuit în aer, de exemplu… nu au semnificaţie deosebită. Mai aşteptăm şi alte rezultate şi de la anatomopatologi, să vedem dacă putem să le coroborăm şi să avem o posibilitate consolidată, împreună cu cei de la medicină legală”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Trei pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Murgeni au murit, săptămâna trecută, iar altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Bârlad. Alți zeci de pacienți au fost transportaţi la spitale din Vaslui, Bârlad şi Iaşi.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

Testele negative  infirmă în mare parte ipoteza unei  toxiinfecții alimentare în cazul pacienților morți la spitalul din Murgeni, după ce au mâncat pește pangasius de la Mănăstirea Florești.

După ce zilele trecute testele toxicologice din probele recoltate au ieşit negative, luni, rezultatele preliminare ale analizelor bacteriologice au avut acelaşi rezultat.

Spitalul de Psihiatrie Murgeni a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a primit alimente necertificate, iar mănăstirea respectivă a fost amendată cu 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare.

Până miercuri vor fi externați toți pacienții internați, atât cei de la Spitalul de Boli Infecțioase, din Iași, cât și cei spitalizați la Bârlad și Vaslui.

Toți cei trei care au mâncat pește pangasius sufereau de unele boli și făceau tratament la spital.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. De ce au murit cei 3 morti??? Se poate vedea. Se poate preleva sange uscat si gasita substanta. Apoi se poate vedea cine detine acele substante. Posibil si la spital un nebun sa bage anumite substante in mancare…posibil si medicamente gresite…Ne surprinde prostia din institutiile statului.

  2. Sunt curios daca erau vaccinati… oricum.. Antidepresivele sunt una din cele mai mari fraude din lume. Numărul unu intre killeri, Prozac oferă un soft-trip regal, cum nu v-ar veni sa credeți, Dar numărul doi este ca nu veți ști niciodată Toate efectele secundare. Ma uit la companiile farmaceutice ca la megacarteluri de droguri, la psihofarmacologi ca la carausi și la pacienți ca la victime/drogati/dependenti. Sunt nevinovați pentru că cred că sunt vindecați. Combinarea unei toxine cu alta (de ex. plumb cu mercur) determina ca rata de ucidere să ajungă la 100% ! Cand separat, nu erau aproape deloc toxice la nivelul stabilit. Adica la adăugarea lui 1% + 1% ne-am aștepta ca rezultatul sa fie 2%, dar este un Masacru Total de 100%, si reprezintă toxicitatea sinergică. Toxicitatea combinată a diferitelor materiale prezente in medicamente, vaccinuri, plombe, implanturi etc este o MARE necunoscută. Adaugati la ,,ciorba” generala si specifica(dorita si speculata la maxim de cartelul transhumanist) o atmosfera super-ionizata de la exploziile solare si radiatia non-nativa care ne prefac un cobai aflati in ,,transhumanta” in timp ce vorbim.

  3. „Aveau si alte boli”??

    Aveti tupeul nemaipomenit sa spuneti ca nu de la ce au mancat li s-a aplecat?!

    Poate au racit si glontul era rece?!

    Nu va e rusine….

  4. Fa un credit și fii fericit Asta cu glonțul rece, este epică. În altă ordine de idei, bolile ca și victimele ,,colaterale”, sunt eufemisme care maschează crime epocale

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.