Traderii de cereale sar la Guvernul Ucrainei

Planurile Guvernului Ucrainei de a stabili preţuri minime de export pentru unele produse agricole va perturba comerţul, va reduce exporturile de cereale şi va provoca pierderi fermierilor, a avertizat joi Uniunea Traderilor de Cereale (UGA), solicitând suspendarea schemei, relatează Reuters.

Ucraina caută să-şi majoreze veniturile şi în acelaşi timp să facă faţă impactului protestelor fermierilor din Europa, nemulţumiţi că importurile ieftine din această ţară le afectează afacerile.

Ca reacţie la proteste, Uniunea Europeană, care acordase Ucrainei acces fără taxe vamale pentru a o ajuta după invazia rusească din 2022, a impus limite la unele importuri.

Guvernul Ucrainei a făcut calcule pentru a stabili preţuri minime de export pentru unele produse agricole, deşi adjunctul ministrului Agriculturii, Mykhailo Sokolovi, a anunţat că reglementările nu vor intra în vigoare cel puţin până în august.

„Va avea un impact negativ asupra capacităţii exportatorilor de a-şi îndeplini obligaţiile, va submina încrederea partenerilor internaţionali în contrapărţile ucrainene, va complica planificarea şi finanţarea activităţilor de export şi, în acelaşi timp, va reduce competitivitatea mărfurilor ucrainene pe pieţele mondiale”, se arată în comunicatul UGA.

Preţurile minime se vor aplica la livrările de grâu, porumb, ulei de floarea soarelui, rapiţă, soia şi alte produse agricole majore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

5 Comentarii

  1. @Ostap Bender :
    Nu ukraina decide, guvernul țărilor care acceptă importurile din ukraina sunt vinovate împreună cu comisia europeană. P.s. război, război dar pământul e lucrat cu sârg, ploua bine in ukraina, vezi numai verdeață pe camerele live din ukraina asta pe langa cerul întunecat de vijelii și de ploi. Degeaba aruncam vina pe ukraina, ei cer și fac ce cred că trebuie pentru a fi economia funcțională, vinovați sunt cei care acceptă trocul.

  2. Mă,.. Acești ”traderi” a cui interese reprezintă ?? Incă nu ai realizat de ce ți-au spus agricultorii europeni,, care mai toții au ieșit in stradă ?? Nu realizezi de ce produci cu cerealele din ukraina, și nu doar cu cerealele,.. in timp ce africanul, destinatarul teoretic, vine in europa după produsele ukrane… și beneficiază de casă, masă, bani, telefon, femei..Și nu e nicio exagerare,. Plus că toate se plătesc din banii tăi,.

  3. Doi teroriști internaționali cu aceleași apucături criminale , Ucraina și Uniunea Traderilor de Cereale (UGA) …

  4. DA DE FAPT UCRAINA FACE CE I SE SPUNE DE POLIMĂMICILE ȘI POLITĂTICII EI AMERICANI IAR PE ACEȘTIA -PROPRIETARII DE FAPT AI TERENURILOR ȘI PRODUCȚIILOR AGRICOLE ÎI DOARE LA PATINĂ DE SCHELĂLĂIELILE FERMIERILOR EUROPENI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.