Tragedie de presă

Declarația unei asistente și ambițiile unei doctorițe aflate în conflict cu conducerea Spitalului Sf. Pantelimon, precum și nemulțumirile pline de vibrații ale unui aparținător decedat la 92 de ani au inflamat România. Presa a luat foc pentru a da și ea măsura neprofesionalismului devenit dramatic.

Așa s-a născut o vertitabilă tragedie de presă. Au murit 17 bolnavi din care jurnaliștii au numărat întîi 20, lăsînd să se înțeleagă că ar fi vorba de o tragedie în spatele căreia se află incompetența, cinismul, neaprovizionarea spitalelor, economiile absurde și că medicii de la Sf. Pantelimon ar fi responsabili de un număr mare de decese petrecute în numai patru zile.

-”Este o deviație regretabilă”, a spus ministrul Alexandru Rafila. A cui? A unui medic în conflict cu colegii și a unui număr mare de jurnaliști înfometați de senzațional.

Așa s-a născut tragedia națională cu 17-20 de morți. Pînă una alta, cu toate decesele, avem și o tragedie de presă. Adică o nenorocire amplificată de neprofesionalism și de goana după senzațional.

Citez la întîmplare:

-„Trebuie tras un semnal de alarmă. Douăzeci de decese suspecte la ATI la spitalul Sfantul Pantelimon (Sens TV!?)

„ Este revoltă la Sptitalul Sf Pantelimon unde în doar 4 zile 17 pacienți au murit în secția de terapie intensive care are 25 locuri” (Decisiv- Cătălina Porumbel Antena 3),

-„Procuroii au început urmărirea penală pentru omor în urma deceselor de la Sptitalul Sf Pantelimon. Trei angajati, audiati. Cadavrele ar putea fi exhumate”.(Libertatea)

România TV relatează în stilu-i bezmetic:

-„Aproape 18 pacienți și-au pierdut viața, în doar patru zile, la Secția de ATI a Spitalului Pantelimon din București”.

Asta înseamnă că au murit 17, iar unul este mort numai pe jumătate. De altfel, tot România TV a lansat și o dezvăluire horror:

-„Tot luptă, spuneți-i să moară!”. Dezvăluiri cutremurătoare făcute de rudele pacienților morți la Spitalul Pantelimon. Cum îi tratau medicii și asistentele”

Speriați de bombe și de îndemnul șefilor, procurorii s-au pus repede pe urmele ziariștilor:

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat că procurorii au început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor în urma deceselor înregistrate”(Libertatea)

Incepe teama de spitale, neîncrederea și alt val de suspiciune față de medici:

„Cazul de la secția ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon i-a revoltat pe aparținătorii pacienților care sunt internați, la acest moment, pe secție, de aceea doresc transferarea acestora la alte instituții medicale. Rudele și apropiații pacienților au îndoieli în privința tratamentul le-a fost administrat bolnavilor”. (Gândul)

Poporul să stea cuminte. Încep și anchetele polițiștilor :

„Poliţiştii Serviciului Omoruri au început audierile în cazul celor 20 de decese de la Spitalul Sf. Pantelimon” (Epoch Time)

Cazul se apropie de un film de groază:
„Decizie de ultimă oră în dosarul zecilor de decese în serie de la Spitalul Sf. Pantelimon din București: Morții ar putea fi dezgropați pentru noi expertize” ( ActiveNews)

Înainte de a ști care a situația medicală a bolnavilor și cauzele deceselor de la Spitalul Sf. Pantelimon, presa dă o lovitură tuturor spitalelor, medicilor și puținei credibilități pe care o mai are, provocînd una dintre cele mai mari tragedii de presă de cînd este ea liberă.

A amplificat un scandal pe seama a 17 decese de boală în spatele cărora nu se ascunde nici o crimă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20

33 de Comentarii

 1. „A amplificat un scandal pe seama a 17 decese de boală în spatele cărora nu se ascunde nici o crimă!”

  Maestre, ai vazut asta intr-un glob de sticla sau ai lipsit in vremea plandeliei din tara? De mataluta e usor, ai bani ca sa-ti cumperi sanatatea, dar la sarantoci nu te gandesti?

 2. Nea Cornele,suspiciunea există . Că presa relatează haotic , știm . Că sistemul medical lucrează în sistem omerta și șterge urmele , știm . Nu vom uita niciodată perioada 2020-2022 a incendiilor neelucidate din spitale în care au murit doar pacienți (dovadă că medicii nu supravegheau pe nimeni ) și ulterior operațiunea sacilor negrii de plastic . Adică protocoalele morții aplicate cu un devotament demn de Fenomenul Pitești . Plus stimulentele financiare care le-au închis gura pe veci , dovadă că nimeni n-a vorbit . Până și Mafia italiană ar avea de învățat de la sistemul medical romanesc .Și nu cred că s-au schimbat lucrurile prea mult .

 3. Daca se vrea sistem medical corect atunci medicii si asistentele sa aleaga, ori la stat ori la privat. Pana atunci asemenea lucruri vor mai fi. Cu sau fara ziaristi. Nu se mai moare acasa ci la spitale.

 4. Nu e știre pe televiziuni să nu fie preluată de Cornel Nistorescu si pusă pe ventilator cu discernământ indoidlnic. De fapt, Cornel Nistorescu a devenit o goarnă a dezastrelor, crede că veștile proaste vând mai bine. Pas cu pas, Cornel Nistorescu își zidește karma de Fost jurnalist.

 5. Am semnalat pe Comentarii din prima zi a anunțului că ceva nu se leagă fiind vorba de 3 zile cu medici și asistente oe ture diferite, și mai mult seamănă a subiect de scandal servite de Servicii “televiziunilor de știri” onorate să-i slujească, pentru distragerea atenției de la lucrurile grave care-i pândesc și se abat peste România și cetățenii ei: datoria externă pe trimestru 1 ce crește într-o zi cât la alții într-un an, propagandă electorală în media insuportabilă, implicarea bezmetică în războiul din Ucraina, baze și militari străini pe teritoriul țării, înarmare fără doctrină strategică și ținând cont de poziția geostrategică și vecinii ostili, Trienala (în pat cu ostilii) Iohannis-Zelensky-Orban!!! Fiindcă să fie clar pentru toți renegații care “slăvesc străinii” ca Victor Orban își negociază vot favorabil la UE pentru Ucraina, pe înțelegere cu Zelensky anti România.

 6. ‘Sâmburele de adevăr’, au murit oameni, unii (din cauza patologiilor probabil nu ar fi putut fi salvați) dar nimeni NU VREA să recunoscă/ îndrepte starea serviciului ATI (nu numai din acest spital): personal insuficient, numărul mic de paturi dedicate (se vorbește despre 15 săli de operație(!), medicamente, se pomenește despre bolnavi intubați în secții care n-au legătură cu ATI, morgă mobilă, ș.a.m.d..

 7. „Scandalul” este fasait din start. Toata lumea cu mai mult de un neuron stie ca in spitalele din Romania se moare cu zile. Si nu de ieri, de azi, si nu numai la ATI. Bineinteles, exista teama generala (suplimentara) de aparitia unui criminal in serie intr-un spital, cum au fost peste tot (Charles Cullen in SUA, Elizabeth Wettlaufer in Canada, … a se vedea pe Wiki „Medical serial killers”).

 8. In topic : media ‘se hrănește’ cu astfel de știri, știrile bune nu aduc publicitate (bani) și rating.

 9. D-le Nistorescu , privește și la jurnaliștii din ograda matale , gen I.R. , V.N. și alții care dau titluri IDIOATE și imagini distorsionate spre manipularea celor superficiali care se hrănesc numai din titluri și imagini .

 10. De acord cu Nistorescu dar și cu părerea unui @ cititor de la 8:35

 11. Bre,matale n-ai alta treaba decat sa te uiti la televizoare? Sunt chestiuni mai importante,de exemplu nu stim opinia dumitale despre operatiunea militara speciala.

 12. Rumanscaia capitalisnaia presa! Curcile se aia pe ele de ras cand aud si vad ce si cum prezinta presa romaneasca. Scandal specific romanesc.

 13. Sigur, exista si personal manfishist, adica merg la munca din obligatie, isi fac sarcinile din automatism. Insa o realitate trebuie admisa: se ia ca document cert care consemneaza realitatea din sectie fisele medicale. Intrebare: cine garanteaza ca ce scrie in ele, adica cit medicament a fost prescris si administrat este si real. Sta cineva sa numere pastilele, substantele puse in perfuzii, daca constiinta personalului nu este suta la suta. Bolnavii in stare critica nu pot observa ei insusi ce medicatie primesc, cita si la ce ore. De aceia se cere la tot personalul medical corectitudine, profesionalism. Bresele create prin scapari, neglijente, barfe neserioase afecteaza increderea in asistenta medicala. Dar nici cu „abordarea” jurnaistica nu ma pot multumi, cind este facuta pe picior, din dorinta de a impresiona. Deapta masura este mama echilibrului, in toate!!

 14. @cititor
  -a nu,asta nu se poate
  ziaricii e tabu!

  (sa ne imaginam un proces politic sumar,
  „lotul nistorescu”…)

 15. Nistorescule , ai neamuri în sistemul ,, medical(?)” ? Chiar nu știi cine sunt ,, îngerii ” în halate albe ?

 16. Generatia. Pro a presei romanesti considera meseria asta un tranzit catre altele. Nu se mai respecta repere fundamentale ale unei simple stiri de presa. Culmea este ca dupa ce se scufunda in ridicol reporterii astia de. Tik. Tok nu simt nicio jena. Ba, mai insista cu aberatia emanata in eter.

 17. Dezamăgitoare concluzie, domnule Nistorescu.D-voasta nu știți ce se întâmplă în spitalele din București, pentru că dacă veți avea probleme în viitor sunt convins că veți fi tratat cu cea mai mare grijă. Nu este cazul oamenilor de rând, care dacă nu dau bani la asistente, infirmiere, doctori nu se uită la ei . Vorbiți și dați verdicte exact ca un politician mărunt.
  Exact asta se întâmplă în spitalele de urgență, se triaza, exact ca în pandemie cine trăiește și cine moare în funcție de vârstă, ceea ce este crimă.

 18. Pentru ca nu mai am incredere in doctori, data viitoare cand sunt bolnav merg la saman, vrajitoare sau popa. Cum sa nu fii revoltat ca au murit 17-18 persoane in 4 zile pe terapie intensiva. Eu stiu sigur ca pe tarapie intensiva merg doar cazurile usoare, cazurile care nu pun in pericol viata. Si pentru ca in presa s au publicat toate detaliile despre pacienti, cu doctoratul meu obtinut pe net am tras concluzia ca sigur sunt medicii de vina. Adica mai are rost sa astept ca niste persoane specializate sa faca o ancheta cand eu pot deja sa fiu revoltat?

 19. DOMNULE NISTORESCU, SE VEDE CA VA BUCURATI DE INGRIJIREA SANATATII IN MOD PREFERENTIAL. AM VAZUT CA IMI LIPSESTE UN MEDICAMENT FIIND IN SPITAL. INTREB ASISTENTA UNDE E. CICA, NU E TRECUT IN FISA DE CATRE DOCTOR. VINE TURA DE SEARA, INTREB UNDE E FLACONUL DE DIMINEATA? CICA A FOST ADMINISTRAT, ASA SCRIE IN FISA! DAAA?! AM SPUS MEDICULUI DE SALON A DOUA ZI. ABSOLUT NICI UN CUVANT DESPRE SITUATIA CREATA. INCET-INCET, MI-AM DAT SEAMA CA TREBUIE SA REVENIM LA LEACURILE DIN STRABUNI, DACA VREM SANATATE! GEABA SCOLI, GEABA PREGATIRE, GEABA SPECIALIZARI PRIN STRAINATATE! IN STRAINATATE ASISTENTII SI DOCTORII NOSTRI LUCREAZA CA LA CARTE, NU SUPARA, NU STRESEAZA PACIENTUL, SE POARTA PRECUM CU MAMICA LOR. CUM INTRA IN PAINE IN ROMANIA, ZICI CA INTAI PREDAI SALARIUL SAU PENSIA LA INTERNARE SI APOI MAI VEDEM! CUM SE EXPLICA FOAMEA ASTA CA A UNUI VESNIC SARAC NUMAI PROFESORII MEDICINEI NE POT EXPLICA! INDIFERENT CE SALARII SI AVANTAJE AU, TOT CU BUZUNARELE LARGI VIN LA SLUJBE!

 20. De la o asemenea tragică întâmplare ( 17 decedați în patru zile la un singur spital !) s-ar fi putut trage concluzii mult mai necesare actualei situații din spitalele României, mai ales după chestia cu vaccinarea obligatorie și urmările ei dovedit catastrofale asupra celor care s-au înțepat într-o veselie, sau a celor care au fost obligați să o facă !
  Dar subiectul este tabu și toată massmedia plătită atunci ca să susțină un asemenea proiect criminal n-are cum să mai comenteze ceva, așa că drept răzbunare face dintr-un caz mai mărunt, dar la fel de regeretabil, ceea ce ar fi trebuit să facă în problema covidișului, mai ales că presa internațională e plină de exemple tragice de plecări a unor tineri spre cele veșnice, dovedite a fi din cauza acelui ser pentru care plătim nu doar în valută, ci și în vieți omenești ! 😎
  În rest , situația din spitalele românești, după exodul de medici și asistente este una de mare risc pentru cei , din ce în ce mai mulți, care sunt siliți să le frecventeze nu doar ca urmare a bolilor inerente vârstei, dar și a celor criminal provocate de un ser cu peste 150 de efecte adverse încă necunoscute de cei care și-au pus mâna la bătaie , era să zic botul 😎 , ca să primească salvarea, dar au primit dricul , unii fiind duși la locul de veci chiar în saci de plastic.
  Dar despre asta nu mai vorbește nimeni ….

 21. Romanul este cel mai dezinformat de oriunde, plateste bani din buget pentru ca un geoROG-cibernetician sa-l minta. Era suficient pentru un simplu gazetar sa citeasca un singur numar de la statistica: in Romania mor zilnic in medie peste 700 de oameni, uneori cu varfuri de 1.000 ! Acum comparati vreo 3.000 in 4 zile cu 17 intr-un spital de infectioase si vedeti realitatea pe care va chinuiti s-o ascundeti. Va vine randul la toti !

 22. @ ,,Fudulia lui Ion Ţiriac. Ce-a putut să zică despre Djokovic”, articol din cotidianul lu’ Nistorescu, Țiriac îi face concurență, ?

 23. crima exisa. se numeste genocid si a inceput fatis din 2020 – memento christina de la GARD (ha!): prea multi batrani (cu pensii)…. faceti URGENT ceva! si a venit covrigaria, la care presa imediat, platita sau interesata, a inceput propaganda (apoi s-a continuat cu „razboiul”). inteleg ca unii au cultul „medicului” si, inca o data, sunteti impinsi sa manipulati! IN SPITALE CRIMA ORGANIZATA ESTE LA ORDINEA ZILEI!! se ucid batranii! statul nu mai are bani de pensii amarate – „DECAT” DA SPECIALE!

 24. …urmările înțepăturilor sigure băieți ! Creșteri exponențiale în anii ce vin.! De ce vă mirați? Mai vizitați cimitirele nu numai noaptea( demență culturală) ci și ziua să vedeți ingropăciuni recente.

 25. Acuma ați văzut stilul apocaliptic de prezentare a „știrilor” la RomaniaTV (și Realitatea, A3 și altele – inclusiv Digi24 – parțial mai elegant in exprimare, dar iseea e aceeași!): „Unde lovește firgul”; „După frigul ucigaș, căldura ne topește”; „Cine pierde la pensii” – niciodată nu s-a răspuns, etc, etc? În bandă circulă intrebări și afirmații nedezvoltate in pachetul de știri. Așa-zisele știri sunt de tipul „fapt divers” sau variante foarte slabe în conținut dar cu expresii intentionat generatoare de teamă ale emisiunilor de tip „Reflector”. Rău a ajuns presa românească. Amintiți-vă cum era în studiourile respective în perioada pandemiei, unii prezentau datele aproape cu satisfacție nedisimultă. Vă mirati că lumea e în haos? Presa are o contribuție majoră.

 26. Acuma ați văzut stilul apocaliptic de prezentare a „știrilor” la RomaniaTV (și Realitatea, A3 și altele – inclusiv Digi24 – parțial mai elegant in exprimare, dar iseea e aceeași!): „Unde lovește firgul”; „După frigul ucigaș, căldura ne topește”; „Cine pierde la pensii” – niciodată nu s-a răspuns, etc, etc? În bandă circulă intrebări și afirmații nedezvoltate in pachetul de știri. Așa-zisele știri sunt de tipul „fapt divers” sau variante foarte slabe în conținut dar cu expresii intentionat generatoare de teamă ale emisiunilor de tip „Reflector”. Rău a ajuns presa românească. Amintiți-vă cum era în studiourile respective în perioada pandemiei, unii prezentau datele aproape cu satisfacție nedisimultă. Vă mirati că lumea e în haos? Presa are o contribuție majoră.

 27. erori mediatice sau medicale. Pot fi cazuri si cazuri, dar sa va scuzati ca nu-i nimic ca 17 sau 20 de decese in patru zile pt ca unul dintre persoane avea 92 de ani, este putin cam mult. Restul ce varsta aveau? Sunteti sigur ca nu-i nici o eroare? Imi amintesc cum IPS Pimen a fost adus la Bucuresti in acelasi spatiu din elicopter cu un alt bolnav grav, care putea avea acelasi virus sau altul de fapt s-a si comunicat ca avea o forma grava decedand in cateva zile. Sunteti sigur ca de fapt nu a fost o manevra eronata din prostie sau cu buna stiinta pt a-l contamina pe parintele Pimen? Daca ne amintim a trait peste o luna, deci timp ca o pneumonie sa se „transforme” in Covid. A murit pt ca n-a putut fi salvat sau dintr-o eroare, de transport, de tratament? De ce a aparut in presa injectia din timpul noptii atat pt parintele Gherasim cat si in alt spital pt un bolnav oarecare? Chiar totul e eroare mediatica? E posibil ca unora din ATI sa le fi venit vremea, dar e posibil ca o persoana sa fie victima unei erori. Este drept ca nu conteaza ca toti suntem datori cu o moarte si este tragic doar daca este o vedeta atunci orice eroare devine catastrofa, daca-i un om de rand n-are importanta. Nu-i ceva nou de sec. XXI, cunosc mai multe erori epocile trecute si energia unei mame a salvat piciorul care trebuia amputat si rezolva cu o seringa care a ”scos” lichidul din genunchiul unui copil.

 28. astia din AUstria, ca voi nu sunteti oameni, dar astia din ukrana sunt, decare tre sa aibe grija sai protejeze in cladiri din caramida cu bazine de inot, teatre, ciocolata, filme, mancare angro, muzica clasica etc, cum iau protejat jidanu Hitler, decare ei acum spun ca era rau.

  ca daia steti asa da speriati, nu publicati nici pasaje loate din Biblie. lol, mereti la biserica, dar nu publicati Biblia

  Presedintele Iohannis ajuta tinerii din Ukraina la Vienna – Austria, care trebe ajutata
  https://seed191.bi%74chute.com/9G0DhX7u29e3/h4k8Jcohl1X7.mp4

  iar pa voi vau bagat in puscarie, SI VA BAGA, pen ca sunteti roma lol

  Speaking to a group of Jews, Jesus says,
  „You belong to your father, the devil, and you want to carry out your father’s desires. He was a murderer from the beginning, not holding to the truth, for there is no truth in him. When he lies, he speaks his native language, for he is a liar and the father of lies.”
  — John 8:44

  Jesus called then liars, vipers and hypocrites
  — Mathew 23

 29. O fotografie realista , a presei romanesti . De multe ori sluga ticaloasa a mafiotilor politici . O stim cu totii , dar C. Nistorescu ii da greutate .

 30. Evitati doctor alexandru Nechita cardiologie Sf Pantelimon si clinica sa particulars eucardio.
  Total meu a ajuns cu insuficienta grad 4 si din cauza acestuia.Doctorul a ignorant simptomele grave characteristice infarct miocardic si a falsificat parametrii investigatiilor in raport consult efectuat la clinica sa, dand doar diagnostic de inceput de hta.Daca ar fi fost corect si ar fi recomandat intwrventie chirurgicala pentru sindrom coronarian acut si boala coronarian, total meu ar fi avut mai multe sanse la viata.Evitati cardiologia Pantelimon , Dr Nechita alexandru si clinica sa particulars, in caz ca aveti probleme grave cardio.

 31. Ca sa vedeti sistemul ucigas din unele din spitalele de urgenta Bucuresti, cititi impresiile, cazurile review urile Google maps.Multi oameni scriu impresiile cu nume real, pot fi gasiti cel putin pe Facebook, daca s ar dori sa se faca anchete adevarate despre sadicii si ucigasii din spitalele de urgenta, Mai ales Spital Universitar, Pantelimon, Sf Ioan, floreasca, despre lipsa de locuri din spitale.Dar presa nu Mai exista, sunt acelasi sistem, controlat de tot felul de structuri care controleaza si dezastrul, genocidul chiar din sistemul de sanatate.Ziaristi, duceti va la upu Mari spitale de urgenta si veti vedea dezastrul, stati de vorba cu oamenii, fuceti va la morga spitalului cand vin apartinatorii sa i ridice pe cei ce nu mai sunt…Apropos de ce nu face cineva vreo ancheta la spitalul Universitar, la Carstoiu.Astea cu anchetele ce cerceteaza fisele de observatie si Ii intreaba pe acuzati daca au gresit sau nu e a absurd , daca chiar face rau, n o sa recunoasca sau sa treaca in fisa de observatie

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.