Tragedie după ce au mâncat peşte. A decedat fetiţa, apoi şi bunica

O fetiţă de patru ani din judeţul Călăraşi a murit luni în  după ce ar fi consumat peşte. La scurt timp, a murit şi bunica ei. „În cursul zilei de 29.04.2024 s-a înregistrat un eveniment tragic în judeţul Călăraşi, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi în jurul prânzului bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică. La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă porc, mici, cârnaţi porc, coaste porc, gogoşi). Greţuri şi vărsături au avut doar fetiţa de 4 ani şi bunica acesteia”, a informat marţi Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, tabloul clinic al fetiţei poate fi asociat eventual cu o intoxicaţie alimentară, iar în cazul bunicii (cu afecţiuni preexistente: infarct miocardic, fibrilaţie atrială), stopul cardio-respirator a survenit în momentul transmiterii veştii că fetiţa a decedat şi nu a putut fi resuscitată.

Serviciul de Medicină Legală va efectua necropsia ambelor persoane şi vor fi prelevate probe, inclusiv toxicologice, în vederea stabilirii cauzei / cauzelor de deces.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

 1. Astia cu reletii Cumpara peste otravit din balti contaminate din birmania,laos,vietnam,peste pe care nici aia nu-l maninca.La noi e loc de afaceri de orice fel.

 2. „produsele consumate au fost numeroase”
  -eram mic,nu stiam,
  am dat untura la niste pisicutzi,
  multa untura….

 3. Miroase a jmecherie asta cu pestele. Si cel din conserva cica e contaminat. Da eu nu cred …

 4. Daca mancara toti din peste, de ce doar fetita si bunica murira iar restul n-avura nimic?
  Ca doar nu pestele acela fu alterat sau toxic din cauza apei poluate.
  Sa nu fie alta chestie, precum a fost in urma cu vreo 50 ani: se zvonise in RSR ca mandarinele venite din Jaffa-Israel sunt injectate cu mercur de pretinii nostri, palestinienii lui Yaser, ca sa submineze exporturile Israelului. Nu mai cumpara nimeni, desi erau raritati si nu se aduceau decat in preajma Anului Nou……[Rumburak]

 5. Ma intreb: or fi dat sa manance mici fetitei de 4 anisori?!
  Cand cu 1 zi inainte ANPC a AVERTIZAT asupra:
  27.04.2024, ANPC: „Aveti grija la carnea tocata si la bere”!
  ANPC arată că în urma controalelor desfășurate de comisarii ANPC în anii trecuți, s-au constatat abateri, printre care: utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depășită (cârnați, carne de mici, băuturi răcoritoare), utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare (carne de mici, muștar, Ketchup), comercializarea unor produse cu urme de mucegai (chifle), utilizarea unui ulei excesiv de ars pentru prăjire, nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare a produselor, decongelarea materiilor prime congelate la temperatura mediului ambiant, folosirea unor ustensile neigienizate cu aspect înnegrit, utilizarea unui cântar fără verificare metrologică, prezența la comercializare a unor produse cu modificări organoleptice (maioneză, sosuri pentru salate, roșii, ceapă, cartofi, castraveți) sau utilizarea unor grătare neigenizate corespunzător și a unor ustensile pentru bucatărie degradate (clești pentru grătar, cuțite).

 6. Apropo, cu berea e o problemă vara pentru că bagă acceleratori de fermentare în ea.Dacă bei o bere și ți-e sete după ea, setea vine de la ficatul care cere apa ca să spele otrava. Acceleratorii de fermentare sunt cancerigeni, dar în România de se pare că nu-i pasă nimănui.Dumnezeu odihnească-le-n pace pe bietele de ele. Când mor copii pentru lăcomia și /sau prostia unor gunoaie cu aparență de om stai și te-ntrebi cât o să mai dureze infecția asta, cât o să calce unii via5a altora-n picioare că să aibă cu ce „să-și drapeze nula” com spunea Eminescu, să-și ia o tărăboanță cu fistichie în care să se pună gibonu-n”valoare sau mai știu eu ce ambiții tâmpe de buhai defect mai are respectivul…

 7. Și cum? Au mâncat singurii din sat, peștele ăla din magazin?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.