Trageri cu muniţie de război la Babadag

Noi exerciţii militare cu muniţie de război au loc zilele aceastea în poligonul din apropierea oraşului Babadag au fost anunţate de Consiliul Judeţean Tulcea. În informare se mai precizează că, din acest motiv, traficul între satele Enisala şi Sălcioara este restricţionat.

Tragerile cu muniţie de război se desfăşoară ziua şi noaptea până la finele acestei luni, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii între orele 9.00 şi 23.59.

„Circulaţia pe drumul judeţean 222 între localitatea Enisala şi localitatea Sălcioara va fi restricţionată prin amplasarea a două bariere, iar tragerile se vor executa fără întrerupere, pe intervale de 60 de minute cu pauze de 15 minute între ele, pentru decongestionarea traficului rutier. Pentru rezolvarea unor situaţii de urgenţă se va lua legătura în mod obligatoriu cu Centrul secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag” la numărul de telefon 0240/562805″, se specifică în anunţul autorităţii judeţene.

Şoferii care vor să ajungă din satul Sălcioara în Enisala sau invers sunt rugaţi să folosească ruta alternativă care include în traseu oraşul Babadag şi satul Jurilovca, rută care presupune un ocol de zeci de kilometri.

„Nerespectarea recomandărilor prezentate mai sus poate duce la consecinţe grave de care Unitatea Militară 02025 Babadag nu se face răspunzătoare”, se mai arată în sursa citată.

 

foto arhiva Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Prin rotație sau toți militarii din tara sunt aduși la exerciții militare de tragere în poligon sau doar cei din zona?

 2. Munitie imaginara inca nu s-a inventat, iar ca sa tragi la tzinta cu gloante oarbe inseamna sa scoti 0% tinte lovite……[Rumburak] (Cainele moare de rum lung si prostul de grija SM al GP Tulcea, de acum 34 de ani)

 3. O intrebare pentru MApN si, respectiv, bravii nostri ziaristi care stiu totul si, mai ales, nimic: s-a folosit vreodata si/sau se foloseste in prezent munitia cu uraniu saracit in tragerile de la Babadag? Element ajutator: avioanele A10 de atac la sol americane au facut trageri de lupta in Romania, acum niste ani, dar nimeni nu a spus nimic. Secretomania o fi buna, dar cancerele datorate munitiei cu uraniu saracit, sigur nu! Intrebati in fosta Iugoslavie, pentru detalii.

 4. Indoi-m-as ca ar fi stricate pe niste trageri in poligoane. Pot face eventual niste trageri demonstrative ca sa demonstreze efectul, cum ni s-au facut si noua in armata cu diferite arme, dar ca sa le arunci pe niste tinte din caron, placaj, tabla, caroserii vechi, sau in niste cercuri pe pamant, n-as pre-as crede. Plus ca apare o contaminare, desi slaba, a poligonului in cauza.
  Slaba, slaba, dar cu timpul se aduna daca mai continui……[Rumburak]

 5. Și Rușii trag !
  Cu FAB-500, FAB-1500, ba chiar și cu FAB-3000.
  Ghidate cu Google Maps de acu’ două primăveri…
  Că le-au putreZit coZile de caZma cu care dădeam eu onoru’ la Gărzile Patriotice Tulcene, măR😜g…
  ●(RumburKaK-StatMajoriZdu’-RumburKaK)●

 6. exact cand o mare ofensiva de mecanizate rusesti a fost neutralizata la Tonenke cu pierderi masive in tancuri si transportoare blindate de partea rusa,se joaca si armata romana dea ‘hotii si vardistii’

 7. Ne mai contamineaza putin prin folosirea munitiei cu uraniu saracit!
  Ce darnici sunt cu noi romanii!
  Si ce umili si prosti sunt cei care ne conduc!

 8. Eu un poligon de trageri, ce vreti sa faca sa planteze branduse? Iar asta cu uraniu saracit e geniala. Pot sa confirm, au dat si doua nucleare. Salcioara nu mai exista e fake, AI. Ba baieti hai sa fim seriosi.

 9. Decat sa irosesti munitie mai bine tragi direct pe drone iraniene e cel mai tare exerciț.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.