(FOTO) Tramvaiele Astra Arad, admirate de bucureșteni în Depoul Dudești

Societatea de Transport Bucureşti (STB) şi-a deschis porţile, miercuri, la Depoul Dudeşti, celor interesaţi să vadă cele mai noi mijloace de transport în comun achiziţionate de municipalitate: troleibuzul Solaris, autobuzul electric BMC şi tramvaiul Astra.

De asemenea, copiii pasionaţi de transport au avut prilejul să viziteze tramvaiul de epocă Rathgeber, un vagon tip restaurant, precum şi atelierele de mentenanţă şi reparaţii din cadrul Depoului Dudeşti.

„Din februarie veţi vedea toate cele 15 troleibuze care au ajuns (…) – 13 sunt astăzi în Bucureşti, două ajung săptămâna viitoare. Le veţi vedea în trafic, iar până la până la mijlocul verii vom avea toate 100 de troleibuze noi, împreună cu cele 100 de autobuze, care astăzi deja sunt în trafic şi împreună cu cele 100 de tramvaie”, a declarat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, cu ocazia participării sale la eveniment.

El a anunţat că planul de investiţii pe care Societatea de Transport Bucureşti urmează să-l aprobe şi să-l înainteze Primăriei Capitalei include cele 100 de schimbătoare macaze de la nivelul solului, care vor fi modernizate.

„Macazele şi schimbătoarele care sunt astăzi activate mecanic vor fi transformate în activări automate. La nivel de reabilitare de cale de rulare, vă amintesc că avem un proiect de reabilitat 49 de kilometri de şină de tramvai la nivelul Municipiului Bucureşti. (…) Anul acesta veţi vedea benzi unice şi vom veni cu o prezentare chiar în faţa dumneavoastră, inclusiv Splaiul Independenţei va avea o bandă dedicată, dintr-un cap în altul, vom avea noi rute care vor conecta fie nordul cu sudul, fie vestul cu estul municipiului Bucureşti”, a spus Stelian Bujduveanu.

El a anunţat că în februarie începe reabilitarea liniei 5 de tramvai.

În opinia viceprimarului Capitalei, s-au făcut foarte multe progrese la nivelul curăţeniei în interiorul transportului în comun. „S-a avansat foarte mult pe reabilitarea vechilor tramvaie şi vechilor autobuze şi troleibuze pe care le aveam în parc”, a punctat Stelian Bujduveanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Cine are cat de cat instinct de conservare nu se va sui neam intr-un autobuz pe baterii.

  2. gurița la momeala blidarului? Păi, e frumos pt. o doamnă?

  3. Arata ultracivilizate !Felicitari Nicusor Dan ca ai renuntat la turcisme,din care isi luau Firea si Ponta parandaratul si ceasurile cu rubine

  4. Maimutoiul de primar Nicusor Dan in toamna anului 2022 a BLOCAT timp de 4 luni de zile ACHIZITIA tranvaielor Imperio Astra Arad pe motive INVENTATE de performante mecanice electrice si numai dupa proteste publice a semnat achizitia. Acum se lauda PERVERS cu realizarile (contractul facut de Firea in 2018)zise ale lui.

  5. Ideea ce se desprinde pare:
    ele au ajuns la muzeu de noi. Asta spune multe.

  6. Nici la Viena sau Buda,nu sunt tranvaie moderne de calitatea celor de la Astra Arad !.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.