Transportatorii anunță creșterea prețurilor polițelor RCA

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România a emis o alertă privind o creștere iminentă a prețurilor polițelor RCA, anunțând că acestea ar putea să urce cu 40%. Avertizarea vine în contextul propunerilor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de modificare a legislației care reglementează emiterea polițelor RCA.

Potrivit COTAR, ASF lucrează la schimbări legislative care ar putea elimina chiar și posibilitatea de a obține reduceri de preț pentru polițele RCA. Organizația susține că aproximativ 80% dintre propunerile actuale de modificare a legii 132/2017 vor conduce la o creștere a prețurilor polițelor RCA cu 30-40%. Această situație ar afecta aproximativ 9 milioane de plătitori implicați în legislația din 2017.

Reprezentanții COTAR acuză ASF-ul că favorizează asigurătorii prin propunerile legislative și că, de-a lungul anilor, aceștia au încercat să impună aceste modificări cu sprijinul conducerii ASF. Aceștia atrag atenția că reducerea claselor de bonus ar conduce la o creștere a tarifelor RCA, fără a oferi asiguraților vreun beneficiu clar.

În paralel, Titi Aur, specialist în condusul defensiv, a ridicat o altă problemă legată de polițele RCA, cerând ca asigurările să fie bazate pe CNP-ul șoferului, nu pe numărul mașinii. Argumentul său se bazează pe ideea că șoferul, nu mașina, este responsabil pentru evenimentele rutiere, iar prețurile RCA ar trebui să țină cont de experiența și istoricul de daune al șoferului, nu doar de caracteristicile tehnice ale vehiculului. Această abordare, susține el, ar asigura o evaluare mai corectă a riscurilor și ar preveni penalizarea inechitabilă a proprietarilor de mașini în cazul unor incidente în care ei nu sunt implicați direct.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4560 Articole
Author

3 Comentarii

  1. De cate ori au aparut articole referitoare la RCA am mentionat jefuirea asiguratilor carora li se anuleaza Bonus-Malus-ul fara a fi fost implicat in vreun accident. Nu autovehiculul produce accidente, ci conducatorul acestuia.

  2. pe voi nu va revolta ce se intampla? chiar deloc? distrugerea clasei de mijloc, tehnologia cu forta, desi oamenii nu cnosc si nu isi permit asa ceva, sustinerea parazitilor bugetari, pensionari la 45 de ani, desfiintarea doctorilor, ipocrizie si manipulare in cresterea aberanta a preturilor la orice… INCALCAREA SI TERFELIREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE SI A CONSTITUTIEI PENTRU CARE AU MURIT ROMANII IN 1989! cum suportati?

  3. nu iese nimeni in strada, astia vor creste pretul pana la cer. Au protectie domnule, altfel am vedea si CEC autorizandu-se!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.