Transportatorii supărați pe Austria fac un apel către Guvern

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR condamnă votul Austriei împotriva aderării României şi a industriei de transport rutier la spaţiul Schengen şi solicită Guvernului României eliminarea controalelor la frontiera cu Bulgaria.

Conform unui comunicat transmis luni, prin votul negativ al Austriei, industria de transport rutier, cel mai mare exportator de servicii al României, este cea mai afectată ramură economică şi în acest fel Austria dă o puternică lovitură economiei româneşti în care are interese majore.

„Dacă Austria ar fi vrut să transmită un semnal, aşa cum pretinde, împotriva extinderii Schengen, atunci ar fi trebuit să nu accepte nicio ţară candidată. Votul selectiv demonstrează, prin acceptarea Croaţiei şi respingerea României şi Bulgariei, o abordare subiectivă şi neprincipială care a torpilat unitatea Uniunii Europene sub atenta supraveghere a Comisiei Europene. În aceste condiţii, este greu de înţeles votul favorabil al României şi Bulgariei pentru aderarea Croaţiei la Schengen. UNTRR îşi exprimă profunda nemulţumire că celelalte state membre UE, mai ales marile democraţii occidentale, au abandonat principiul îndeplinirii obligaţiilor tehnice ca fiind necesar şi suficient pentru includerea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Schimbarea regulilor la finalul jocului numai pentru o parte din candidaţi dovedeşte aplicarea clară de tratament inegal şi preferenţial. Oare acestea devin noile principii ale Uniunii Europene? Dacă Austria şi celelalte state membre UE vor să schimbe condiţiile de aderare în spaţiul Schengen, atunci trebuie să le impună pentru viitoarele ţări candidate şi nu pentru cele existente, cărora li s-au solicitat îndeplinirea unor condiţii clare, pe care acestea le-au îndeplinit deja”, se menţionează în comunicat.

Transportatorii subliniază că România şi Bulgaria au aderat împreună la Uniunea Europeană şi au făcut în permanenţă echipă pentru intrarea în spaţiul Schengen împreună, fiind necesară continuarea eforturilor comune pentru aderarea la spaţiul Schengen.

„În acest spirit de solidaritate, UNTRR solicită Guvernului României ca împreună cu Guvernul Bulgariei să soluţioneze urgent şi pragmatic simplificarea până la eliminare a controalelor în frontiera dintre cele două ţări”, susţin ei.

Totodată, UNTRR solicită Guvernului României să continue şi să intensifice eforturile pentru atingerea obiectivului de aderare a României la spaţiul Schengen împreună cu Bulgaria în 2023.

„Poate că Uniunea Europeană nu e perfectă, dar România nu poate avea altă apartenenţă decât la UE tot aşa cum democraţia chiar dacă nu e un sistem perfect, până în prezent nu se cunoaşte altul mai bun”, mai spun transportatorii.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

11 Comentarii

 1. Intre Bulgaria si Romania,mai tarziu si cu alte tari din Balcani,sa infiintam un mini-Schengen, plus ca imigrantii ilegali sa nu fie pedepsiti daca parasesc in 24-48 ore Romania in orice directie:))

 2. Transportatori, Bode cu scrisoarea lui catre porkul austriac,pisata de lacrimi nu va misca?Nu aveti simtire,sensibilitate,intr-un cuvant slugarnicie
  Domnule, mare om,mare ministru,i-a batut obrazul hitleristului din Hitleristia

 3. Acum este cam tirziu ,vorba cintecului : hai vino maine nu te supara ……!

 4. Credeam ca le cere demisia nu sa perfectioneze mascarada! Ce sa ceri unei slugi hamesite? Astia in loc sa fie slugile poporului,sunt slugile strainatatii. Da’ si poporul merita,atata nepasare pentru propria soarta si batjocura scuipata in obrazul si in munca lor de parazitii astia pe care si i-a ales…

 5. sa va fie rusine!
  tocmai ati fost prinsi cu imigranti in Bulagria,2 soferi!
  V-am aparat ca faceti asta pt.ca nu aveti bani, dar voi sunteti ghiftuiti!
  citi romani ati dus afara impinsi de firmele voastre securiste-
  si pe care i-ati nenorocit!
  voi nu vedeti revolta fata de austria, cum protestam si boicotam ?
  voi iesiti in fata, cozilor de topor securisti!
  aveti voi 16 mii de firme ,si care-ia avantajul ?este al stapinilor pe care ii slujiti si sunteti bataie de joc!
  mai faceti si filozofia perfectiunii ue si democratiei !
  merget la viena cu 16 mii de firme, sa va dea „papa”

  nu aveti curaj,securistilor ?

 6. Transportatorii astia rumani transporta ceva cu vreun vehicol romanesc? Atunci de ce sunt asa importanti? Auzi ce texte au….democratia nu e perfecta dar nu de cunoaste alt sistem mai bun….au invatat pana si soferii zmecheria asta politruca!!!!….Va dati seama ca transportatorii chinezi sunt niste primitivi nedemocrati pe langa smecherasii astia din firme Securiste?

 7. Nu trebuie sa va mirati ca exact transportatorii- cei afectati de decizia anti-sengan contra Romanie- NU LI S_AU AUZIT GLASCIOARELE pana acum!STIU EI DE CE? Raspunsul vi l-a dat@axon!

 8. @Margelatu. In sfarsit , o idee buna. Un minischengen ar face , de exemplu , un camion incarcat in Grecia cu destinatia Germania, sa piarda doar cele 6-8 ore la Nadlac si nu 24-30 de ore prin toate vamile. Iar „curenta” puternic pe olandezi si austrieci.

 9. Conform unui comunicat încă ne-transmis, prin votul negativ al Austriei, industria de furnizare de „fetițe” din Karakăl, cel mai mare exportator de servicii al Rrr’ către Austria, Jarmaniya, ‘Taliia, Spaniia, Portocaliia, Frînciia, Cea Mai Mare Brrîtanie, Beljikă (hAnver$$), hOllanda, etc. este cea mai afectată ramură economică, şi în acest fel Austria dă o puternică lovitură economiei rrr’ în care „Petrov” șî Mondealu’ are interese majore……[Rumburak]

 10. Doi „transportatori” romani au fost recent arestati in Bulgaria pentru „transportul” lor ilegal. Mare atentie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.