Traseism politic, cu primarul din Alba Iulia

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, ales în 2020 din partea USR, a anunţat că se întoarce în PNL.

”Când ai ocazia să te întorci la rădăcini, la matca în care te-ai format ca om politic, nu poate fi vorba de traseism, ci de o alegere înţeleaptă, cea de a reîntregi şi întări o echipă care, trecând peste orgolii şi asumându-şi erorile din trecut, poate performa mai bine ca oricare alta”, a arătat el, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că, dincolo de opţiunea personală şi de ”firescul deciziei”, a contat mesajul venit din partea albaiulienilor.

”Alba Iulia este un municipiu de dreapta. Aşa a fost şi trebuie să fie în continuare, iar o majoritate puternică, consolidată în rândul Partidului Naţional Liberal, este garanţia unui ritm de dezvoltare edilitară mult mai alert. Dovedit, de altfel, la nivelul judeţului, de către domnul preşedinte Ion Dumitrel. Îmi doresc acelaşi lucru pentru Alba Iulia, aceeaşi susţinere, implicare şi viteză de implementare şi pentru toate proiectele de importanţă majoră pentru municipiul nostru”, a arătat el.

Pleşa a afirmat că a constatat, în cei trei ani de mandat, că lipsa ”susţinerii unei familii politice puternice” îngreunează activitatea de edil.

”«Unirea face puterea!» şi, vă spun cu toată sinceritatea, realitatea acestor 3 ani de mandat mi-a arătat că oricât de muncitor, bine pregătit şi bine intenţionat ar fi un edil, în lipsa susţinerii unei familii politice puternice, orice demers este infinit mai greu de dus la bun sfârşit. Energia irosită până mai ieri, pentru a destabiliza şi zădărnici eforturile administraţiei pe care o conduc, va fi, începând de astăzi, canalizată spre îndeplinirea obiectivelor actuale şi viitoare. Sunt convins că împreună cu preşedintele CJ Alba vom găsi cele mai bune soluţii pentru accelerarea dezvoltării municipiului Alba Iulia, pe toate planurile. Iar echipă înseamnă şi majoritate în consiliul local, unul care să facă administraţie, nu doar politică”, a subliniat el.

Pleşa a adăugat că a convenit această poziţie şi cu conducerea centrală a PNL.

”Îi mulţumesc cu această ocazie deputatului Florin Roman, cel care m-a sprijinit în luarea acestei decizii. Sunt conştient că această schimbare îmi va atrage şi antipatii, dar, din fericire, pe acelea le voi suporta doar eu, nu întreaga comunitate! Pentru ea, pentru oraş, pentru întreg municipiul, drumul meu continuă alături de PNL. Colegilor din USR, celor care au muncit alături de mine pentru Alba Iulia, care au dat dovadă de profesionalism şi care au pus mereu interesul comunităţii înaintea celui personal ori de partid, le mulţumesc! Nimic nu am realizat singur, nu fără aportul şi sprijinul lor, echipa din spatele echipei. Pentru calitatea lor umană garantez oricând şi ştiu că Alba Iulia îi va avea în continuare alături”, a conchis el.

Gabriel Pleşa a fost membru PNL şi viceprimar din partea acestui partid.

Se află la primul mandat de primar al municipiului Alba Iulia.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, la Parlament, înainte de şedinţa conducerii partidului, despre primarul din Alba Iulia, că nu este un nou transfer şi este o revenire” şi i-a urat: Bine aţi venit acasă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8480 Articole
Author

15 Comentarii

 1. Ce poza😯😯? Toți unul și unul, cazuti din cer, caricaturi incredibile 😂😂😂! Întâi a fost FSN, apoi PSD, ceva PNL, PMTCD și PMP, apoi: PSD, PNL, PDL însoțiți de UDMR și UNPR o alta minciuna de partid escroc condus de izmanarul Oprea cu securiștii lui în partid,apoi PSD, PNL, MP, UDMR, USR, după care, sa dea dracii în capul lor de nemernici, unii dispăreau din partid intrând în altele și gata cu numele și prenumele, toți se numesc premier, președinte, ministru,+, le e rușine sau scârbă cu numele de familie! Halal politician patriot căruia îi e rușine cu numele de familie preferând funcția sau titlul când apare la tv!

 2. Astora le-ar sta bine (editat). O haita de n (editat)care au nenorocit tara.

 3. Ciuca, Bode si Flutur sau cei trei care au speriat Estul. D.p.m.v. ei reflecta exact nivelul de trai al politicianului parvenit. Oameni destoinici care-si scot abdomenul pe taraba ca să vadă lumea ca intelectul trece prin burta și ca fara un abdomen supradimensionat nu ai cum ajunge la vârful politicii autohtone decât cu ajutorul unui serviciu de 12 persoane cu polonicul primit cadou de peste balta.
  PS. Despre Flutur ce sa zicem? Gurile rele afirma ca au murit toate oile cu care a scris numele lui Base pe vârful muntelui. Ar fi rămas doar un berbec care vrea sa se răzbune pe turnătorul și vânzătorul flotei. Doamne, cum e și viata. Azi ești mare, tare, cu abdomen supradezvoltat, iar mâine, poimâine apari mic, slab și cu abdomenul lipit de coloana vertebrala. Tot acest traseu se poate numi” mărirea și decăderea imperiului abdomenului politic”. Alba Iulia redevine cetate PNL. Oaia neagra se întoarce în familia care a marginalizat-o, iar cei care au făcut gestul stau zâmbitori în poza aratandu-ne dantura perfecta de animale politice. Bravo lor. Au fost și rămân floarea de cactus a politici românești. Ii cunoaștem de 30 de ani și ne bucuram ca nu cedează în fata provocărilor pe care noua ordine mondiala le generează. Sa ne traiti intru mulți ani fericiți. Fără domniile voastre România s-ar fi scufundat de mult și acum zăcea pe fundul unui Ocean plin de zăcăminte de petrol și gaze. Asa sta cu fundul în bratele partenerului strategic și al celor de la UE ca demagogul Rareș sa poata merge la piata cu Rolexul, iar maciuca mecanica să poată accede la funcția sulprema in stat fără compromisuri făcute popotei, ci doar bucătarilor care ne-au cumpărat drept materie prima pentru supe și ciorbe lipsite de caractere, viziune și demnitate.

 4. Intoarce-te „la rădăcini” ! Si, cum rădăcinile se afla sub pamint … Domne, ce ti-e si cu prostituatele astea ! Cum zicea, Maricica Curdefier de pe Valea Oltului : „Baa, si eu sint curva … doar ca nu am vocabular !”

 5. Gasca pdl-isto-basista!Grupul Infractional Organizat al lui Petrov&Koorva !

 6. Scenariu S.F., declaratia lui Emil Boc la câteva zile după ce PCR a revenit la putere în România : când ai ocazia să te întorci la rădăcini, la matca în care te-ai format ca pitic politic, este o alegere înțeleaptă, cea de a reîntregi echipa lui Alexandru Cordos fostul meu șef la UTC Cluj, si mulți alții. Trecând peste orgolii şi asumându-ne erorile din trecut, nu voi mai trăda partidul.

 7. Gunoaiele penale care aubtradat si distrus RO in favoarea Diavolul drogat si criminal amerrlocc

 8. O Foto cu PN Liberali : 8 indivizi mediocri si fripturisti + un smeker de profesie = V.Blaga.

 9. Gasca de infractori in libertate made in penele, umflati ca pepenii, ca-n poezia lui Eminescu:”ceafa groasa”… „nas subtire”. Alba Iulia e monopol de spaga, mafie, asfalturi si pavaje elis puse la misto de fel de fel de firme de derbedei, un oras subjugat de parcari cu plata, un mall care provoaca scuipat si scarba. Mandria acestor derbedei care de 30 de ani au facut ce se vede,la concurenta cu fratiorii lor din Cluj si Deva, la fel de oribile. Arhitecti facuti la cloaca de la Cluj pe pile si ochi frumosi! O rusine made in Ardeal! Cine nu crede sa vina sa vada! Vizionare placuta!

 10. Cu Viorica cu epoleți in centru , poza vorbește de la.sine, deci si in alba dispare peneleul. O gașcă care au furat 100 de miliarde de.euro

 11. Nici unul din pedelistii aia din poza nu sunt liberali. Sigur ca generalul face exceptie, a fost adus ulterior ca sef peste ei dar a ajuns ca ei. Nu chiar ca Bode dar pe-aproape.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.