Tratament inovator pentru cancer, în proces de lansare

Biontech

Tratament inovator pentru cancer, în proces de lansare.Laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare împotriva COVID-19, a indicat miercuri că îşi propune comercializarea unui prim medicament împotriva cancerului în 2026, în principal graţie tehnologiei ARN mesager (ARNm), informează AFP.

„Compania intenţionează să continue să îşi dezvolte proiectele în vederea primei sale lansări în domeniul oncologic prevăzută pentru 2026”, a precizat BioNTech într-un comunicat cu ocazia publicării rezultatelor sale anuale.

BioNTech lucrează în prezent la mai multe terapii împotriva diferitelor tipuri de cancer (melanom, prostată, cap şi gât, ovare, plămâni, colorectal), imunoterapii şi vaccinuri, aflate în prezent în faza de studii clinice.

În total, laboratorul speră să obţină autorizări pentru zece dintre aceste tratamente până în 2030, precizează comunicatul.

După ce a vândut milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19 dezvoltat împreună cu gigantul american Pfizer, BioNTech şi-a reinvestit profiturile în cercetarea în domeniul cancerului, specialitatea iniţială a acestui laborator fondat în 2008 de către doi cercetători în oncologie.

Tehnologia ARN mesager oferă noi perspective pentru dezvoltarea unor terapii inovatoare contra cancerului, care fac obiectul unei concurenţe intense între mai mulţi actori din lumea farmaceutică.

Laboratorul american Moderna, unul dintre rivalii BioNTech, speră ca vaccinul său terapeutic împotriva cancerului de piele, aflat în prezent în faza de testare, să fie aprobat din 2025.

Terapiile la care lucrează aceste companii nu vizează lupta directă împotriva celulelor canceroase, ci stimularea sistemului imunitar al pacienţilor, astfel încât aceştia să poată lupta împotriva cancerului.

Una dintre provocări este de a face faţă „eterogenităţii şi variabilităţii” cancerelor, care diferă de la un pacient la altul, prin combinarea „diferitelor mecanisme de acţiune”, a explicat BioNTech.

„(…) Există numeroase tipuri de cancer în diferite stadii şi boala diferă de la un pacient la altul’, a explicat în noiembrie cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, pentru ziarul Bild.

Decodificarea tuturor mutaţiilor posibile este o sarcină pe termen lung, ceea ce face ca dezvoltarea tratamentelor pentru aceste boli să fie mai complexă decât cea a vaccinului anti-COVID-19.

„Scopul nostru este de a dezvolta un vaccin împotriva cancerului adaptat fiecărui pacient”, declarase Sahin pentru Bild.

După saltul veniturilor datorită vânzărilor vaccinului anti-COVID-19, compania cu sediul la Mainz (vestul Germaniei) şi-a văzut vânzările revenind la normal, la 3,8 miliarde de euro anul trecut, faţă de 17,3 miliarde în 2022. Profitul anual a scăzut la 930 de milioane de euro, de zece ori mai puţin decât în anul precedent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Criminalii astia de la BioNTechcu ,impreuna cu firma american Pfizer,dupa ce au nenorocit o intreaga planeta cu vaccinurile lor ,acum incearca sa continue cu alte idei noi ,pe care vor sa le aplice la bietii oameni care au cancer.

  2. Daca e produs de Biontech , e sigur pentru LICHIDARE nu pentru vindecare .

  3. …poate ca experimentul la scara planetara a reusit. Acum stiu cum sa ajusteze „tratamentul genetic” dupa client, si sa-l faca eficace. Testele PCR nu au servit niciodata pentru diagnosticare COVID, chiar inventatorul lor, premiu Nobel, a declarat ca este o aberatie sa le folosesti pentru diagnostic…dupa declaratie a murit…In schimb a spus ca sunt foarte bune pentru colectat material genetic…ce ti-e si cu conspiratiile astea! Cum repetau ca papagalii? „sigur si eficient”! Daca le dadeam date si articole stiintifice contrarii propagandei oficiale, toti, familie si prieteni, ma punau la zid…Cel mai mult m-a dezgustat media romaneasca care manipula adolescentii si dorinta varstei lor de a se implica intr-o cauza de salvare…De ce am vaccinat copiii si tinerii??? Bunica mea se rasuceste in mormant pentru ca ea le-ar fi spus „mi-am trait traiul, mi-am mancat malaiul”. Am o scarba imensa pentru pseudo-intelectualii romani cu chilotelul plin si mirositor, pregatiti sa omoare si bebelusii! Ce mizerie! Nume mari din artele vizuale au facut propaganda asta murdara…

  4. De peste 100 de ani, numeroși medici precum Coley, Hoffer, Burzynski, Gerson, Ivy, Burton, Manner, Revici, Hamer, Issels, Beres, Moerman, Pallares, Nichols, Willner, Warburg, Rife, Koch, Reams, Naessens, Beljansky, Kelley, Krebs, Stone, Beard, Budwig, Cantwell, Livingstone, Beres, Lakhovsky, Keller, Shulze, Breuss, Kushi, Binzel, Hoxsey, Caisse, Wigmore, Vonderplanitz etc. au găsit răspunsuri valide și funcționale la cancer. Sarlatanii alopați lucreaza din greu la scheme de jaf și crimă.

  5. Dupa succesul enorm cu vaxul cov19 trec la etapa urmaroare, unde distrug sistemul imunitar la nivel genetic, pentru toate generatiile viitoare de urmasi… Tare.

  6. Covideaza din greu acum va fi si mai eficace sau poti alege eutanasia belgia

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.