Trei copii riscă pedeapsa cu moartea

Trei copii riscă pedeapsa cu moartea în China pentru că și-au bătut până la moarte colegul de clasă de 13 ani, scrie Daily Mail.

Cei trei suspecți, toți cu vârsta sub 14 ani la momentul crimei, sunt acuzați că și-au intimidat colegul de clasă, numit doar Wang, pe o perioadă lungă de timp, înainte de a-l ucide luna trecută în provincia Hebei din nordul Chinei. „A fost bătut crunt și corpul său a fost desfigurat încât familia nu l-a recunoscut inițial”, a scris tatăl lui Wang pe Douyin, o platformă de socializare chineză.

„Sper că guvernul va fi corect, deschis și drept, îi va pedepsi aspru și că ucigașii vor plăti cu viața.” Detaliile sumbre ale cazului, în care ucigașii au îngropat trupul lui Wang într-o seră abandonată, au atras atenția publicului asupra modului în care legea tratează minorii acuzați de infracțiuni grave.

În 2021, China și-a redus vârsta de răspundere penală de la 14 la 12 ani pentru „cazuri speciale”, cum ar fi provocarea morții prin „mijloace extrem de crude”, ceea ce înseamnă că băieții ar putea risca pedeapsa cu moartea pentru crimă.

Ultimele momente înregistrate înainte de moartea băiatului de 13 ani suprinse de camerele de supraveghere l-au arătat stând pe un scuter, înconjurat de trei colegi de clasă, pe 10 martie.  A doua zi, poliția a făcut o descoperire îngrozitoare: cadavrul băiatului, îngropat sub o prelată într-o seră de legume abandonată.

Poliția din districtul Feixiang din orașul Handan l-a identificat pe băiat doar după numele de familie, Wang. Într-o declarație din 17 martie, polițiștii au spus că băiatul a fost ucis pe 10 martie și că suspecții au fost reținuți a doua zi. Un anchetator de poliție a declarat postului de stat CCTV pe 18 martie că fapta a fost premeditată. Suspecții au săpat groapa de două ori, o dată cu o zi înainte și din nou în ziua crimei. Rudele lui Wang și avocatul lor susțin că băiatul a fost de multă vreme victimă a agresiunii și că ar fi fost forțat să dea bani unuia dintre colegii săi înainte de a fi ucis.

Ei au spus că poliția i-a identificat pe presupușii ucigași după ce a revizuit filmările de supraveghere și i-a interogat pe colegii de clasă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

16 Comentarii

 1. Și care-i problema ? Totul trebuie plătit pe măsura faptei comise !

 2. China nu e un monolit,
  cei 3 or fi manciurieni:
  Manciuria este o regiune din Nord-Estul Chinei. Din această regiune provine poporul manciurian, care a cucerit China și din rândul căruia provine dinastia manciuriană, care a condus China pînă în 1911.
  -d-aia au construit „chinezii” Marele Zid!

  probabil vor fi impuscati in creier
  cat sa le ramana alte organe intacte.

 3. Da.E abominabil ce se intampla mai alesin statele asa-zise civilizate.

 4. Să vină la noi să-i judece proastele de la tribunal!…îi declară nevinovați!…mortul e întotdeauna de vină!…

 5. Crima descalifica fiinta umana de la rangul de om si il trimite in postura de fiara.
  Asadar este ceva normal ca unui criminal sa ii aplici ceea ce se aplica fiarelor periculoase: moartea. Legislatia chineza care prevede pedeapsa cu moartea este foarte logica. Daca acei 1,4 miliarde de chinezi s-ar apuca sa se omoare intre ei, cum se intampla acum in Romania, inseamna ca acolo ar fi, proportional cu crimele mioritice, cateva mii de crime/zi, ceea ce ar fi imposibil de cercetat si gestionat.
  Pedeapsa cu moartea este pedeapsa normala ptr crime.
  Atentie: la noi acesti criminali n-ar patzi nimic……[Rumburak]

 6. Controlul este menținut de Controlul Mental, care include hărțuirea, terorismul și asasinatele. Tiranii mărunți minori sunt scenariile negative la scară de tonuri, ÎN OGLINDA MARILOR PSIHOPATI.

 7. minunata lume noua si spalatii pe creieri care achieseaza la omor „legit”. copiii au nevoie de iubire parinteasca si de educatie. china maoista nu are dragoste de copii; ei isi educa copiii de mici sa caute castigul. atat. totul pentru castig. materialism si propaganda. o rasa cruda si lipsita de credinta.

 8. Foarte corect ,asemenea pedepse ar trebuii aplicate si in Romania cu cei care omoara pe altii.

 9. @ „maxtor”, 08 apr. 2024 la 14:12
  „…-d-aia au construit „chinezii” Marele Zid!”
  Hunii, care au ajuns în secolul 5 să terorizeze Europa creștină, de acolo din Manciuria ne-au venit. Dacă chinezii au ajuns în zorii civilizației lor să ridice un zid in calea hunilor, Europa ne-avizată nu a făcut asta, și a-luat-o-‘n-freză… Acum. Bideul refuză să ridice zidul împotriva imigrației la frontiera sudică, așa că urmează ca americanii s-o-ia-‘n-freză la rîndu’ lor. Istoria se repetă permanent.

 10. este clar: cu cat mai multa „tehnologie” cu atat mai cruzi si i dio ti. ma mir ca mai stiti sa respirati. o adunatura de psihopatzi. repede aruncatori de piatra sunteti, mah…probabil fosti activisti maoisti, bolsevici, pe-ce-rishti etc..

 11. Cei trei criminali merită pe deplin pedeapsa capitală! La noi, corectitudinea politică le-ar fi dat cu suspendare! Rromania, țară cu legi favorabile infractorilor! Țară fără viitor.

 12. au iesit la latrat, la comanda stapanilor, postacii care cer pedeapsa capitala…in corul magarilor :)) luati aminte la Robespierre…

 13. Trei copii? Gresit. Trei CRIMINALI.
  Iar criminalii care premediteaza crima merita pedeapsa cu moartea. Sau macar pedeapsa cu inchisoarea pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata. Dar cu inchisoarea exista posibilitatea sa schimbi legea si sa-i elibereze vreun guvern „democratic” care considera ca viata chiar si a criminalului este mai presus de DREPTATE! Victima oricum a crapat, ce atata tam-tam ?! Trebuie sprijinta viata. Criminalului.

  p.s.
  as fi curios sa aflu cati condamnati „pe viata” in romania au iesit totusi vii din puscarie. Si cati condamnati pe merit la 20-25 de ani ptr crime au fost reevaluati si eliberati inainte de termen. Ca a fost doar un pic de crima… Sa aflam si noi daca legea e proasta cand ii condamna sau proasta cand ii elibereaza.

 14. Pedeapsa capitala e utila, dar mai util ar fi dreptul la autoaparare. Detinerea de arme de foc letale, chiar daca pare periculoasa, in timp, induce respectul intre cetateni prin teama de reactie din partea celui atacat. E naturala reactia celui mai puternic de a-l umili pe cel mai slab si nicio forma de educatie nu poate anula acest reflex. Fortele trebuie egalizate si asta se obtine prin posesia generala de arme de foc. Ca-n America.

 15. @MARIN,
  SE PARE, TU sti mai Bine … 🙂 ca ai o Aiureala in Mintile tale …

  NE acuzi pe NOI, CEi CARE ne indignam de FIARE InNascute, de RAUTATI Bolsevice, PCRiste, etc.

  de parca cu Bolsevicii si PCRistii au inceput CRIMELE in Lume.
  Mai uitat-te in MINTEA TA si ai sa te SPERII:

  OriCUM ai da-o ESTI congruent, AFIN cu Criminalii.

  IAR Exemplul cu Cazatura CRUDA si F R U S T R A T A de Robespierre, NU probezi NIMIC:

  Un PsihopAT Sinistru, manevrat si EL, de catre CINE A Manevrat SI Lovilutia FRANCEZA.

  Adica CINE i-a manevrat pe TOTI Boierii,
  Englezi,
  Francezi,
  Rusi sa FACA Dobbitocii GRELE pentru a LE iesi Lovilutia FRANCEZA … …
  Pe SCURT,
  CINE a UCIS premeditat si FARA MOTIV Valabil, VA fi UCIS de catre STAT, prin Proces CORECT in cele mai mici Detaii, la VEDEREA Boborului prin TV!

  Am zis FARA MOTIV valabil, penru ca POT exista Situatii in care PIEZI prin CRIMA pe Cineva aropiat si NU o pti DOVEDI!

  In aceste CAZURI Speciale,
  AR TREBUI stipulat obligatoriu Dreptul Presedintelui Tarii de A GRATIA in Vazul intregii TARI (Prin TV) DUPA Condamnare, pe Criminalul din Razbunare JUSTA!

  In Rest, trebuie sa SE STIE ca SE STIU TOTI Crminalii si NU exista DUBII, decat daca se vrea a-l scapa …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.