Trei românce dintr-un foc!

Irina Begu, Ana Bogdan şi Gabriela Ruse au pierdut meciurile susţinute, luni, în primul tur al US Open.

Irina Begu (63 WTA), care în weekend a jucat finala turneului de la Cleveland, a fost întrecută la New York de germanca Andrea Petkovic ( 68 WTA) cu 6-2, 7-6 (3), după o oră şi 45 de minute.

Românca a cedat clar primul set, dar a avut 2-0 în actul secund, iar la 2-1 a avut nevoie de un timeout medical, ulterior diferenţa făcându-se în tiebreak.

Ana Bogdan (102 WTA) a fost învinsă cu 6-7 (9), 7-6 (2), 7-6 (9) de spaniola Rebeka Masarova (231 WTA) la capătul unui meci maraton, de 3 ore și 44 minute.

Bogdan a reuşit să câştige primul set în tiebreak, după ce a salvat două mingi de set, în actul secund a condus cu 3-0 şi 4-1, dar s-a ajuns din nou în tiebreak, jucătoarea de origine slovacă impunându-se cu 7-2. În decisiv, Masarova a avut 3-0, a fost egalată, a ratat două mingi de meci la 5-4, a ratat alte trei în tiebreak, apoi românca a irosit două mingi de meci, iar Masarova a câştigat dramatic cu 11-9.

Gabriela Ruse (108 WTA), venită din calificări şi prezentă în premieră pe tabloul principal la US Open, a fost învinsă de cehoaica Marketa Vondrousova (38 WTA), cu 7-5, 6-0, după o oră şi 28 de minute. De remarcat că Ruse a condus cu 5-2 şi a ratat două mingi de set la 5-3, dar a cedat 11 ghemuri la rând. Românca a comis nu mai puţin de 10 duble greşeli, încheind cu 34 de erori neforţate (doar 15 pentru Vondrousova).

Begu şi Bogdan s-au ales cu 75.000 de dolari fiecare şi 10 puncte WTA, iar Ruse va fi recompensată cu 75.000 de dolari şi 50 de puncte WTA.

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea, după 6-4, 7-6 (3) cu Camila Giorgi, iar pe tabloul principal a mai rămas o româncă, Sorana Cîrstea, care va juca marţi în primul tur contra rusoaicei Veronika Kudermetova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.