Trei televiziuni românești, neagreate de Moscova

Trei televiziuni românești pe lista neagră a Moscovei. Este vorba Pro Tv Internațional, Digi24 și B1tv la care Rusia a decis să restricționeză accesul la difuzare. Posturile românești se alătură altor 81 de instituții media ale Uniunii Europene (UE), a anunțat Ministerul rus de Externe într -un comunicat.

„Ca răspuns la decizia luată de Consiliul UE din 17 mai de a interzice „orice activitate de difuzare” a trei mass-media ruse (RIA Novosti, Izvestia și Rossiyskaya Gazeta), care intră în vigoare astăzi, 25 iunie, sunt introduse contramăsuri. restricționarea accesului de pe teritoriul Federației Ruse la resursele de difuzare a unui număr de instituții media din statele membre ale UE și operatori media la nivelul UE care difuzează în mod sistematic informații false despre progresul unei operațiuni militare speciale”, a spus departamentul.

Astfel, printre mass-media străină care va avea acces limitat în Federația Rusă se numără Spiegel, Zeit, Frankfurter Allgemeine Zeitung (Germania),  El País (Spania), La Stampa, La Repubblica (Italia), Le Monde, Liberation (Franța), precum și Pan-European Politico și EUobserver.

Ministerul rus de Externe a remarcat că partea rusă a avertizat în mod repetat și la diferite niveluri că „hărțuirea motivată politică a jurnaliștilor autohtoni și interdicțiile nefondate asupra presei ruse în spațiul UE nu vor trece neobservate”.

„În ciuda acestui fapt, Bruxelles-ul și capitalele țărilor din bloc au ales să ia calea escaladării, forțând Moscova să ia contramăsuri proporționale cu o altă interdicție ilegitimă. Responsabilitatea pentru o astfel de dezvoltare a evenimentelor revine exclusiv conducerii europene Uniunea și țările acestei asociații care au susținut o astfel de decizie”, – au subliniat reprezentanți ai ministerului.

Departamentul a adăugat că, dacă vor fi ridicate restricțiile asupra presei ruse, Moscova își va reconsidera decizia și în raport cu operatorii media menționați

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

22 de Comentarii

 1. Putea să includă pe lista aproape toata mass media românească, nu se schimba nimic. Ori cu „sancțiunile” rusești ori fără, noi tot nu avem nicio șansă să aflăm , măcar câte o fărâmă din realitățile de acolo. Cât despre despre desfășurarea războiului cu Ucraina, nici o șansă să aflăm ceva de la ruși. Doar propaganda de tip Pinocchio ucraineană. Nici cea rusească u este departe de caracteristica celebrului personaj, dar măcar aveam posibilitatea să comparăm mincinoșii, să ne dăm seama care minte mai credibil, mai frumos sau mai gogonat. Altfel spus, PAGUBĂ-N CIUPERCI.

 2. Doar atât?! Când toate televiziunile de pe teritoriul românesc( pentru că românești nu li se poate spune!) sunt trompetele propagandei mizerabile occidentale?!

 3. rușii știu foarte bine că dacă ei le spun românilor s-o ia la stânga ei se duc în dreapta. așa că interzicerea Digi e un fel de a-i face pe români să se îndrepte spre otrava care este postul unguresc Digi.

 4. au interZis Rușii postul eduKKat umSRI24 ?
  Și nimic despre PERNICIOASA Latrină 3-CNN ?
  TârZiu, foarte târZiu, măR🤣g …
  )●guitZă- eduKKatZia e PERNICIOASĂ -guitZă●(

 5. Doar atatea? Eu nu vazui macar o televiziune care sa fie filorusa si filoputinoasa. Doar lingai filorusi si filoputinosi am vazut pe forum……[Rumburak]

 6. In Romania o fi Cenzura? Ca eu nu ma pricep…In Romania exista vreun post TV sau radio rusesc? Ca eu stiam ca nu exista….

 7. Măi frățioare , oare pe cine doare ca se întâmplă așa ceva. Ce câștigă România și românii , europenii , ca într- o țară unde mojicul rus , omul de rând , este lipsit de un nivel de trai european și de atenție din partea statului autoritar asiatic rus, iar libertatea individului sub toate aspectele este zero. De fapt , niște televiziuni care îl da pe dictator chiar prea mult , sunt refuzate și de către cine ?

 8. Vai ce pacat ! astea sint tvuri bune dmle nici rupte-n kur, nici in kot, nici la subsuoara….eeeee …..sa facem plangere……..

 9. Pai, Romanii educati si cu caracter nu agreeaza nici una din televiziunile din Bucuresti. Cum dracu sa ascult eu stiri editate de oamenii lui Soros sau a unor grupuri din Israel, UK, etc?

 10. Nu stiu daca ati observat, @Cotidianul, ca e vorba de ziare DE STÂNGA. Unele, cu traditie lunga în intox (Le Monde, Libération…). Nici EU Observer nu-i mai bun, nici el. Stânga = trotzkismul exportat în Vest, national-socialismul, liberalismul si sub-produsele. Si pe voi va loveste, numai c-aveti si ziaristi si colaboratori buni si foarte buni.

 11. Altul care se plimba precum gasca ailalta proaspat pusa la pastrare!
  Ce ciudatenie de poza cu ala mic iesind dintre cordoane sa faca click!
  Unul care saluta aiurea, capul unei femei care ii iese nefiresc din piept, maini si brate ale lui Putin care nu-i apartin, calul alb al sfantului iar dragonul moare de fericire ..
  Nu inteleg de ce o struto-camila incapabila sa mai gandeasca se plange ca nu-i place televiziunea romaneasca.
  Sa plateasca abonamentul cu tva, accize intai!
  Apoi sa intre in rand cu ceilalti si sa se planga!

 12. rromanii sunt prea prosti sa inteleaga ca asta e o masura reciproca pentru cenzura presei care e facuta de UE

 13. Somnul natiunii naste natarai pe banda rulanta. mai ca as zice ca esti ca desenele cu loonie tunes din lala land.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.